Ένα φουτουριστικό ξενοδοχείο σε σχήμα πετάλου αναδύεται από λίμνη στην Κίνα

φουτουριστικό-ξενοδοχείο

Ένα άκρως εντυπωσιακό και φουτουριστικό ξενοδοχείο που μοιάζει να αναδύεται από την λίμνη Taihu, στην «Πόλη του Μεταξιού», Huzhou, δυτικά της Σαγκάης, στην Κίνα, κεντρίζει τις εντυπώσεις των επισκεπτών της περιοχής.


Ο λόγος για τοφουτουριστικό ξενοδοχείο Sheraton Huzhou Hot Spring Resort, σε σχέδια του διάσημου αρχιτέκτονα Ma Yansong (στο βιογραφικό του συμπεριλαμβάνονται και συνεργασίες με την Ζάχα Χαντίντ).

Πρόκειται για ένα μεγαθήριο 27 ορόφων με μια άκρως εντυπωσιακή καμπύλη στη μέση, η οποία αποτελεί και το σημείο αναφοράς του ξενοδοχείου.

Η αρχιτεκτονική του ενσωματώνεται απόλυτα στο περιβάλλον ολόγυρά του, ενώ η αντανάκλασή του στο νερό δημιουργεί μια σουρεαλιστική εικόνα αλλά και εξωπραγματική σύνδεση μεταξύ του πραγματικού και φανταστικού.

Η πρόσοψη του ξενοδοχείου καλύπτεται από στρώματα λεπτών δακτυλίων αλουμινίου και γυαλιού, τα οποία δραματοποιούν ακόμη περισσότερο τον εντυπωσιακό σχεδιασμό του κτιρίου.

Το δακτυλιοειδές σχήμα του ξενοδοχείου επιτρέπει σε όλα τα δωμάτια να χαίρουν εξαιρετικής θέας προς τη λίμνη, ενώ παράλληλα αυξάνουν το φυσικό φως προς όλες τις κατευθύνσεις.

Η εμπειρία της διαμονής σε κάποιο από τα πολυτελή δωμάτια και σουίτες του δημιουργούν την αίσθηση ότι ο επισκέπτης επιπλέει στη λίμνη.

ξενοδοχείο-Κίνα
ξενοδοχείο-Κίνα
ξενοδοχείο-Κίνα

Πηγή: fonografos.net

Απάντηση