Ένα εντυπωσιακό ξενοδοχείο από πάγο που χτίζεται κάθε χρόνο

Το IceHotel της Σουηδίας άνοιξε εκ νέου για φέτος το χειμώνα και είναι πιο εντυπωσιακό από ποτέ.


Κάθε χρόνο από το 1989, το IceHotel χτίζεται και ξαναχτίζεται στο χωριό Jukkasjarvi, 200 χλμ βόρεια του Αρκτικού Κύκλου, δίπλα στις όχθες του ποταμού Torne.

Η φετινή κατασκευή αποτελεί την 28η στη σειρά.

Φέτος οι αρχιτέκτονες χρησιμοποίησαν 30.000 κυβικά μέτρα χιόνι και πάγο για να κατασκευάσουν το ξενοδοχείο καθώς και 500 τόνους κρυστάλλινου φυσικού πάγου για να δημιουργήσουν τα απαραίτητα έπιπλα και διακοσμητικά από πάγο και γυαλί.

Διαθέτει 35 μοναδικά σχεδιασμένες πολυτελείς σουίτες, αίθουσα όπου γίνονται εκδηλώσεις με θέμα τον πάγο και μια ολοκαίνουρια…παγωμένη παιδική χαρά για παιδιά.

Στην κύρια αίθουσα, χρησιμοποιήθηκαν 1.000 χειροποίητοι παγωμένοι κρύσταλλοι για να δημιουργήσουν εντυπωσιακούς πολυελαίους.

Συνολικά 36 καλλιτέχνες από 17 διαφορετικές χώρες σε όλο τον κόσμο επιλέχθηκαν για να σχεδιάσουν και να χτίσουν το φετινό ξενοδοχείο που άνοιξε στις 15 Δεκεμβρίου.

Από τα πιο εντυπωσιακά δωμάτια του ξενοδοχείου είναι η σουίτα A Wandering Cloud, η οποία διαθέτει ένα τεράστιο παγωμένο σύννεφο με μια σκιά που κρέμεται πάνω από το επίσης παγωμένο κρεβάτι.

Ιδιαίτερο σχεδιασμό φέρει και η σουίτα η οποία είναι διακοσμημένη με ένα αυγό Fabergé, ένα δωμάτιο με θέμα το διάστημα και μια σουίτα εμπνευσμένη από τα ταξίδια των προσφύγων σε όλη τη Μεσόγειο Θάλασσα που ονομάζεται Daily Traveller.

Οι δραστηριότητες που προσφέρονται από το ξενοδοχείο περιλαμβάνουν γιόγκα, σκανδιναβικό σκι, ένα συγκεκριμένο είδος σάουνα, που λέγεται Aufguss, όπου τα αιθέρια έλαια αναμειγνύονται με το νερό και παράγουν αρωματικό ατμό, και εργαστήρια για το πώς θα αντιμετωπίσετε καλύτερα τις συνθήκες σε αρκτικό κλίμα.

Ιδιαίτερη είναι και η νέα γαστρονομική εμπειρία που προσφέρει το εστιατόριο, το οποίο διαθέτει μενού με γεύσεις 12 πιάτα εμπνευσμένα από την τοπική παραγωγή.

Το ξενοδοχείο έχει φροντίσει και για τους μικρούς επισκέπτες με τη δημιουργία ενός πάρκου χιονιού, που τα παιδιά μπορούν να φτιάξουν χιονάνθρωπους ή να σχηματίσουν αγγελάκια στο έδαφος.

Το IceHotel λειτουργεί κάθε χρόνο ανανεωμένο από το Δεκέμβριο μέχρι το Μάρτιο.

Πηγή: rethemnosnews.gr

Απάντηση