Ένα εντυπωσιακό minimal σπίτι στην κορυφή ενός λόφου

Think-Architecture

Το «House in a Park» έχει σχεδιαστεί από το στούντιο «Think Architecture» για να ταιριάζει με το τοπίο του πάρκου που βρίσκεται δίπλα σε ένα δάσος με θέα στη λίμνη της Ζυρίχης.


Ένα σύμπλεγμα από πέτρα και επένδυση από σοβά σχηματίζουν το μινιμαλιστικό σπίτι του «Think Architecture» σε ένα πάρκο, το οποίο βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου στη Ζυρίχη της Ελβετίας.

Αρχιτεκτονική καινοτομία

Το σπίτι έχει σχεδιαστεί από το τοπικό στούντιο «Think Architecture» για να ταιριάζει με το τοπίο του πάρκου, που βρίσκεται δίπλα σε ένα δάσος με θέα στη λίμνη της Ζυρίχης.

Έχει δύο ορόφους, με έναν κάτω από το έδαφος για να είναι μονοκατοικία.

Think-Architecture

«Στόχος του ιδιοκτήτη ήταν να συλλάβει την ιδέα ενός κτιρίου που να συνδέεται με τον φυσικό χώρο χωρίς να χάσει την ανθρώπινη και ιδανική κλίμακα», δήλωσε ο δημιουργός σκηνοθέτης Μάρκο Ζμπίντεν στο Dezeen.

«Τα φυσικά περιγράμματα της περιοχής εντάσσονται αρμονικά στο καταπράσινο περιβάλλον».

Το ορατό ανώτερο επίπεδο του «House in a Park» είναι διατεταγμένο σε μια σειρά συνδεδεμένων όγκων τυλιγμένων με πέτρα και μπροστά από ένα αίθριο, σχεδιασμένο να δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι η δομή αναδύεται από το έδαφος.

Think-Architecture

Τα παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή τρυπούν τους τοίχους του σπιτιού, ενώ το πάνω μέρος κάθε όγκου είναι τελειωμένο με μια λωρίδα από σκυρόδεμα και φεγγίτες που πλαισιώνουν την θέα των κορυφών.

Περιέχει όλους τους χώρους διαβίωσης και τα υπνοδωμάτια δίπλα σε ένα γραφείο και μια αίθουσα μουσικής.

Think-Architecture

Καθένα έχει πρόσβαση στον κήπο και θέα στα γύρω βουνά ή στη λίμνη της πόλης. Παρακάτω, ο κάτω όροφος περιλαμβάνει χώρους αναψυχής και ευεξίας, συμπεριλαμβανομένης μιας εσωτερικής πισίνας, η οποία είναι κρυμμένη εντελώς κάτω από το έδαφος.

Πηγή: dezeen.com

Απάντηση