Ένα αριστουργηματικό γλυπτό με ιστορία σε έναν σταθμό μετρό του Σίδνεϊ

Το «Interloop» είναι μια τεράστια στρεφόμενη κορδέλα που δημιουργήθηκε από τα παλιά ξύλινα σκαλοπάτια που υπήρχαν στο σταθμό.


Για τους επιβάτες που χρησιμοποιούν το μετρό του Σίδνεϊ και συγκεκριμένα τον σταθμό του Wynyard το ταξίδι έγινε πιο ενδιαφέρον.

Πριν από λίγες μέρες ένα γλυπτό τοποθετήθηκε ακριβώς πάνω από τις κυλιόμενες σκάλες του σταθμού και είναι μοναδικό.

Για την ακρίβεια είναι ένα αριστούργημα, ένα δημόσιο έργο τέχνης που εφάμιλλό του συναντά κανείς στους μεγάλους ευρωπαικούς σταθμούς τρένων όπως της Στοκχόλμης ή του Άμστερνταμ.

Δημιουργός του είναι ο καλλιτέχνης Chris Fox και το Interloop όπως ονομάζεται το έργο, είναι μια φυσική επανερμηνεία των παλιών ξύλινων κυλιόμενων σκαλοπατιών του σταθμού που μετέφεραν επιβάτες για 80 ολόκληρα χρόνια, από τότε που πρωτολειτούργησε ο σταθμός το 1931.

Το έργο είναι μια τεράστια στρεφόμενη κορδέλα σε μορφή ακορντεόν που αναρτάται από την οροφή του σταθμού και συρράπτει 244 ξύλινα σκαλιά σε ένα αλλόκοτο σχέδιο.

Το Interloop ζυγίζει περισσότερο από 5 τόνους, χρειάστηκε 6 μήνες για να σχεδιαστεί και 12 εβδομάδες να συναρμολογηθεί ενώ για την τοποθέτησή του δεν χρειάστηκαν περισσότερες από 48 ώρες.

Πηγή: lifo.gr

Απάντηση