Εμπνευσμένα από τέντες τα σχέδια του νέου αερολιμένα της Ρωσίας

αερολιμένα

Τη στροφή στη παράδοση στηρίζουν τα αεροδρόμια της Ρωσίας και το ίδιο παράδειγμα ακολουθεί και το αρχιτεκτονικό γραφείο που θα κατασκευάσει το Novy Urengoy Airport.


Πόση προσοχή μπορεί να δώσει κανείς στην αρχιτεκτονική ενός αεροδρομίου;

Απ’ ότι φαίνεται αρκετή, όπως αποδεικνύουν τα εντυπωσιακά σχέδια του νέου Novy Urengoy Airport στη Ρωσία.

Το σχεδιασμό και την κατασκευή του νέου ρωσικού αεροδρομίου έχει αναλάβει το αρχιτεκτονικό γραφείο, 12 Architects.

Μυτερές γωνίες που μοιάζουν να αγγίζουν τον ουρανό απλώνονται η μια δίπλα στην άλλη και έχουν κλέψει ήδη τις εντυπώσεις των εν δυνάμει ταξιδιωτών που θα το επισκεφτούν πριν ξεκινήσουν τις προγραμματισμένες τους εξορμήσεις.

Ο τρόπος που έχουν τοποθετηθεί οι μυτερές κορυφές, θυμίζουν το στήσιμο μιας σειράς από τέντες, και μάλιστα τις προσωρινές παραδοσιακές τέντες που έστηναν νομάδες στη βορειοδυτική Σιβηρία της Ρωσίας, οι οποίες ονομάζονταν «chum».

Την ίδια στιγμή, οι αρχιτέκτονες του αεροδρομίου παραδέχονται πως τα σχέδια όλων των ρωσικών αεροδρομίων, όπως και του μελλοντικού αεροδρομίου που έχουν αναλάβει να χτίσουν, είναι άμεσα εμπνευσμένα από τις παραδόσεις και τον πολιτισμό της Ρωσίας.

Η γεωμετρική όψη του αεροδρομίου επηρεάζει και το εσωτερικό τμήμα του κτιρίου, μιας και οι οροφές του πρόκειται να στηρίζονται πάνω σε γωνιακούς πυλώνες.

Οι αερολιμένες των περιφερειών είναι μέρος ενός ρωσικού ιδιωτικού επιχειρηματικούς συγκροτήματος του ομίλου Renova, ο οποίος πέτυχε τη συμφωνία για τα σχέδια ανακατασκευής με την περιφερειακή κυβέρνηση.

Με την ολοκλήρωση των υπογραφών, η υλοποίηση και η εκκίνηση των κατασκευών του αεροδρομίου ξεκινούν, ενώ η παράδοση του έργου προβλέπεται να γίνει μέχρι το 2021.

Η πολυπόθητη κατασκευή αποτελεί μόνο μέρος ενός μεγαλύτερου έργου της αναζωογόνησης των υποδομών των αεροδρομίων της Ρωσίας.

Προβλέπονται λοιπόν ακόμη περισσότερες πτήσεις από και προς τη Ρωσία με το νέο, αναμενόμενο απόκτημά της να εντυπωσιάζει τους ταξιδιώτες με την επιβλητική, σύγχρονη και ταυτόχρονα παραδοσιακή του πρόσοψη.

Πηγή: in.gr

Απάντηση