Elvial: Όταν οι επενδύσεις συνάντησαν την εξωστρέφεια

Elvial

Στο επίπεδο των 5,2 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα προ φόρων κέρδη της βιομηχανίας αλουμινίου Elvial κατά την τελευταία δημοσιευμένη χρήση (2017) έναντι 4,7 εκατ. ευρώ το 2016.


Αυτό προκύπτει από μεγάλη πανελλαδική έρευνα της new Times, που  έγινε στις 1.500 μεγαλύτερες βιομηχανικές επιχειρήσεις της χώρας και η οποία θα παρουσιαστεί στις 4 Απριλίου 2019 στο Hilton Hotel Athens στη μεγάλη εκδήλωση επιχειρηματικής αριστείας για την Ελλάδα της Εξωστρέφειας Creative Greece Awards 2019. 

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δημοσιευμένα στοιχεία η εταιρεία κατέλαβε την 78η καλύτερη θέση στη λίστα με τις πλέον κερδοφόρες παραγωγικές εταιρείες της χώρας.

Ξεκινώντας το 1990, από τον κ. Δημήτριο Τζίκα ως μια βιοτεχνία παραγωγής και διάθεσης αποκλειστικά βιομηχανικών προφίλ αλουμινίου επί σχεδίου, η Elvial έχει αναδειχτεί σε μια ιδιαίτερα αξιόπιστη, καινοτόμα και ποιοτική εταιρεία παραγωγής και διάθεσης συστημάτων αλουμινίου και υπηρεσιών τόσο στην Ελληνική αγορά όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης

Η Elvial παράγει συστήματα αλουμινίου με διεθνείς πιστοποιήσεις για την κάλυψη κάθε αρχιτεκτονικής ανάγκης, με υπευθυνότητα και σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Αποτελεί δε ένα από τα λίγα παραδείγματα, ανάπτυξης, μιας επιχειρηματικής πορείας, ανεξάρτητα των αντιξοοτήτων και των συνθηκών της αγοράς, καθώς με σταθερό προγραμματισμό και μεθοδικότητα, έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να έχει μετεξελιχθεί σε μία εταιρεία leader του κλάδου, με αυξανόμενες κερδοφόρες χρήσεις, σημαντική αύξηση της εξαγωγικής της δραστηριότητας και συνεχείς παραγωγικές επενδύσεις

Who is Who

H Elvial ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 1990 από τον Δημήτριο Τζίκα ως μια βιοτεχνία παραγωγής και διάθεσης αποκλειστικά βιομηχανικών προφίλ αλουμινίου επί σχεδίου.

Σε όλα αυτά τα χρόνια η ποιότητα, η άμεση εξυπηρέτηση και η ολοκληρωμένη επικοινωνία με τους συνεργάτες, καθιέρωσαν την Elvial στον ανταγωνιστικό χώρο της διέλασης αλουμινίου.

Το 1997 ιδρύεται, εντός της εταιρείας, οργανωμένο τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης που στόχο έχει την ανάπτυξη των επώνυμων συστημάτων Elvial.

Ταυτόχρονα, η εταιρεία διαφοροποιείται ριζικά από τον ανταγωνισμό και ακολουθεί μία καινοτόμο στρατηγική διείσδυσης στην αγορά των συστημάτων αλουμινίου.

Πλέον, αγορές – στόχος είναι οι ποιοτικοί κατασκευαστές αλουμινίου, ενώ παράλληλα, ο πελάτης γίνεται στρατηγικός συνεργάτης και η ανάπτυξή του βασικός μοχλός για την εξέλιξη της εταιρείας.

Το 2004

Η Elvial, λανσάρει την πρώτη έκδοση από τη σειρά πρωτοποριακών κουφωμάτων ασφαλείας Elvial multilock systems.

Τα προϊόντα Elvial Multilock Systems πιστοποιούνται με άριστα αποτελέσματα στο διεθνώς αναγνωρισμένο ινστιτούτο Ift Rosenheim Γερμανίας.

Η Elvial καθιερώνεται ως η πρώτη εταιρεία με πιστοποιημένα και ολοκληρωμένα συστήματα αλουμινίου αντιδιαρρηκτικής προστασίας.2005-2007.

Ολοκληρώνονται οι νέες πρότυπες βιομηχανικές εγκαταστάσεις της Elvial στο Βιομηχανικό Πάρκο του Αγίου Παντελεήμονα Κιλκίς.

Πρόκειται ουσιαστικά για τη δημιουργία της πιο προηγμένης τεχνολογικά βιομηχανίας παραγωγής και επεξεργασίας προφίλ αλουμινίου, όπου τα επίπεδα αυτοματισμού σε όλο το workflow – παραγωγή, επεξεργασία, διαχείριση, διακίνηση – είναι πρωτόγνωρα για τον κλάδο του αλουμινίου παγκοσμίως.

To 2009

Η Elvial έχοντας ήδη αποκτήσει διεθνή προσανατολισμό δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις Βαλκανικές αγορές, έχοντας παρουσία στη Βουλγαρία, μέσω της θυγατρικής Elvial Bulgaria στη Σόφια, αλλά και στη Ρουμανία.

Στο πλαίσιο της συνεχούς της επέκτασης, η Elvial προχώρησε το 2009 όμως και στη δημιουργία θυγατρικής στην Σερβίακαθώς η συγκεκριμένη αγορά επηρεάζει τις εξελίξεις και τις αγορές των όμορων χωρών.

Επενδύσεις και εξωστρέφεια

Έχοντας η Elvial επενδύσεις περισσότερα από 70 εκατ. ευρώ σε καινοτόμο και τεχνολογικά, προηγμένο εξοπλισμό, «βλέπει», το 70% των πωλήσεων της να έρχονται από τις αγορές του εξωτερικού.

Παράλληλα, στο τελικό στάδιο βρίσκεται η επένδυση εγκατάστασης κάθετης ηλεκτροστατικής βαφής η οποία θα είναι η πρώτη αντίστοιχη στην Ελλάδα και από τις λίγες που γίνονται, τόσο σε ευρωπαϊκό, όσο και παγκόσμιο επίπεδο.

Σημειώνεται, πως η εταιρεία πλέον έχει περάσει στα «χέρια» των δύο παιδιών του κ. Δ. Τζίκα και της κυρίας Μαρίας Τζίκα, στην κυρία Ασημίνα Τζίκα που κατέχει την θέση της διευθύνουσας συμβούλου και της κυρίας Τάνιας Τζίκα.

Πηγή: newtimes.gr

Απάντηση