Elvial: Επενδύει στην Ελλάδα – εξάγει σε όλο τον κόσμο

Elvial επενδύει

Με θεαματικούς ρυθμούς εξελίσσεται το επενδυτικό πρόγραμμα στην Elvial. Το νέο επενδυτικό πλάνο συνολικού ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ, ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2017 ενώ τα 15 εκ. αναμένεται να επενδυθούν εντός του τρέχοντος έτους. Αποτέλεσμα των επενδύσεων είναι και η δημιουργία της τεχνολογίας Ι2.

Η παραπάνω επένδυση είναι συνέχεια αυτής που αφορούσε τις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της, και μέχρι σήμερα έχουν επενδυθεί παραπάνω από 50 εκ. ευρώ.

Αποτέλεσμα ήταν οι εγκαταστάσεις αυτές σήμερα να αποτελούν το διαμάντι της Βιομηχανίας Αλουμινίου και την αιχμή του δόρατος για την εγχώρια αλλά και για την διεθνή αγορά.

Παράλληλα οι επενδύσεις ενίσχυσαν την τάση για την δημιουργία καινοτομιών τόσο σε παραγωγικές μεθόδους όσο και σε προϊόντα.

Αποτέλεσμα αυτών των επενδύσεων είναι και η δημιουργία της τεχνολογίας Ι2, που ανέτρεψε τις ισορροπίες για τις ενεργειακές κατασκευές αλουμινίου της αγοράς, αφού με την εφαρμογή της καινοτομίας, αναβαθμίζονται όλα τα θερμομονωτικά συστήματα της Elvial, βελτιώνοντας τους δείκτες θερμομόνωσης έως και 38%, καθιστώντας την καινοτομία Ι2 ασυναγώνιστη και μοναδική καθώς είναι η μόνη με βιομηχανική εγγύηση.

Σημαντικά ποσά έχουν δαπανηθεί προκειμένου να αποκτηθούν μια σειρά από πιστοποιητικά για την τεχνολογία που αφορούν, τα υλικά που χρησιμοποιούνται, την εφαρμογή στα προφίλ αλουμινίου, τις επιδόσεις και την διαδικασία, αναδεικνύοντας αυτή την εφαρμογή σε Παγκόσμια καινοτομία.

Σε ό,τι αφορά τα προϊόντα πρόσφατα παρουσιάστηκε η Νέα οικογένεια συστημάτων Xclusice Plus.

Τα συστήματα Xclusice Plus και ιδιαίτερα το Νέο συρόμενο σύστημα Minimmal Look, δίνουν βάθος στην θεωρία του minimal που βασίζεται στην απλότητα και την λιτότητα.

Το σύστημα Minimmal Look εκτός από τις λεπτές και απέριττες γραμμές σαν χαρακτηριστικό έχει την απλότητα στην κατασκευή και την επιλογή έξυπνων εξαρτημάτων ανατρέποντας με αυτόν τον τρόπο και τα κοστολογικά δεδομένα της αγοράς.

Με το Minimmal Look το εξωτερικό περιβάλλον ενώνεται με το εσωτερικό του κτιρίου και αποτελεί τη φυσική προέκταση.

Μοναδικότητα αλλά και ασφάλεια, στεγανότητα και ευκολία κατασκευής γίνονται πλέον δυνατά σημεία. Λιτές και δυναμικές γραμμές σε συνδυασμό με μεγάλες γυάλινες επιφάνειες αναδεικνύουν την αίσθηση ελευθερίας και της άνεσης.

Όλες οι επενδύσεις που αναφέρθηκαν έχουν μεταξύ τους κοινά χαρακτηριστικά.

Βελτιώνουν προϊόντα και διαδικασίες της υπάρχουσας αγοράς, δημιουργούν νέες αγορές υψηλών απαιτήσεων, παρέχουν τα καλύτερα προϊόντα στις καλύτερες τιμές και συμβάλλουν στην υψηλότερη κερδοφορία των ποιοτικών κατασκευαστικών επιχειρήσεων.

Η απόδοση αυτών των επενδύσεων σε συνδυασμό με προγενέστερες καινοτομίες όπως το Elvial Multilock και η χρήση του πολυθερμιδίου είχαν την καθολική αποδοχή της αγοράς και αποτέλεσαν τον βασικό μοχλό ανάπτυξης της εταιρείας εντός και εκτός Ελλάδος.

Και κυρίως στην Ευρωπαϊκή αγορά με την παρουσία της Elvial GmbH με έδρα τη Γερμανία.

Μένοντας λοιπόν πιστή στις αρχές της η Ελληνική Βιομηχανία Αλουμινίου συνεχίζει με εμφαντικό τρόπο τις επενδύσεις της στην Ελλάδα υποστηρίζοντας πάντα το δόγμα “πρώτα σύγχρονες τεχνολογίες και καινοτομίες και μετά προϊόντα” το 2017 θα ολοκληρώσει το πρώτο μέρος των επενδύσεων ύψους 15 εκ. ευρώ που αφορούν:

  • Επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων για δύο νέες γραμμές διέλασης αλουμινίου
  • Επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων για μονάδα Ηλεκτροστατικής βαφής
  • Νέα γραμμή διέλασης αλουμινίου με πρέσσα 2300 tn
  • Νέα μονάδα Ηλεκτροστατικής βαφής με ενσωματωμένη την μέθοδο της προανοδίωσης
  • Νέα υπερσύγχρονη ρομποτική αποθήκη
  • Εγκατάσταση νέων φούρνων θερμικών κατεργασιών
  • Νέα συστήματα φορτώσεων με μηχανήματα δύο κινήσεων/track
  • Εγκατάσταση θαλάμου δοκιμών από το IFT Rosenheim για την πιστοποίηση συστημάτων αλουμινίου

Με την ολοκλήρωση της α’ φάσης του επενδυτικού σχεδίου αναμένεται η παραγωγική ικανότητα να αυξηθεί πλέον του 60% και ταυτόχρονα δημιουργεί και ένα νέο μοντέλο βιομηχανίας που ενσωματώνει τις πλέον σύγχρονες εφαρμογές για την «ολική» εξυπηρέτηση των συνεργατών της. Κάτι που με μοναδική πιστότητα εφαρμόζει από την δημιουργία της μέχρι σήμερα.

Τις επενδύσεις που είτε ολοκληρώνονται είτε βρίσκονται σε εξέλιξη θα επισκεφθεί μεγάλος αριθμός συνεργατών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το επενδυτικό πλάνο θα συνεχίσει να εξελίσσεται και μετά το 2018 με την ολοκλήρωση των υπολοίπων κινήσεων για τις εγκαταστάσεις του Κιλκίς και των Αθηνών, συνολικού ύψους 15 εκ. ευρώ.

Απάντηση