Elvial: Άλλο ένα εντυπωσιακό έργο με την σφραγίδα της

Elvial

Με το βλέμμα στο μέλλον, η οικογένεια Χρυσοχοϊδη οραματίστηκε ένα τεχνολογικά ευέλικτο ξενοδοχείο, το νέο καινοτόμο ΟΝΟΜΑ Hotel, το οποίο επέλεξε τα συστήματα της ELVIAL για τα δωμάτια που θα έπρεπε να εξασφαλίσουν χαμηλά επίπεδα θορύβου και υψηλές επιδόσεις σε θερμομόνωση. Ένα καινούριο και πρωτοποριακό concept φιλοξενίας που αξιοποιεί το σύγχρονο design, τις νέες τάσεις.


Αυτοί ήταν οι λόγοι για την καθολική επιλογή συστημάτων ELVIAL. Το minimal Look, το Elvial W59 SI2 το Σύστημα Κύριας Εισόδου Elvial D77 και το Υαλοπέτασμα Elvial 7200. Τα συστήματα αλουμινίου που χρησιμοποιήθηκαν φέρουν την τεχνολογία ELVIAL I2. Σε όλα τα κουφώματα αλουμινίου χρησιμοποιήθηκε προανοδίωση Elvial.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Tο οκταώροφο κτίριο στην οδό Μοναστηρίου 24 επιλέχθηκε στρατηγικά για την ιδανική του θέση σε κομβικό σημείο του κέντρου της Θεσσαλονίκης και μετατράπηκε πλήρως για να στεγάσει το ξενοδοχείο.

Το ONOMA Hotel, μία ανάσα από τον επιβατικό σιδηροδρομικό σταθμό, έχει δυναμικότητα 83 δωματίων και συνολικά 164 κλινών. Πρόκειται για το νεότερο μέλος του γνωστού ομίλου Αnatolia Hospitality, με παράδοση τριών γενεών στο χώρο του τουρισμού.

ΤΟ ΟΡΑΜΑ

Με το βλέμμα στο μέλλον, η οικογένεια Χρυσοχοΐδη οραματίστηκε ένα τεχνολογικά ευέλικτο ξενοδοχείο που να συνομιλεί με τον σύγχρονο ταξιδιώτη και να σέβεται τη μοναδικότητά του. Ένα καινούριο και πρωτοποριακό concept φιλοξενίας που αξιοποιεί το σύγχρονο design, τις νέες τάσεις του marketing αλλά πάντα με κύριο άξονα την πελατοκεντρική αντίληψη.

ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

Το ONOMA Hotel φιλοξενεί επαγγελματικές συναντήσεις και εκδηλώσεις, με τα Homework Meetings & Events να υποστηρίζονται από κορυφαίες τεχνολογικές παροχές σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους ενώ τα δωμάτια του ξενοδοχείο αν και στην καρδιά της πόλης θα έπρεπε να απομονωθούν από τους θορύβους ώστε οι επισκέπτες να ζήσουν στο απόλυτο τη νέα εμπειρία προσωποποιημένης διαμονής και φιλοξενίας.

Elvail-έργο

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ELVIAL

Τα κουφώματα που επιλέχθηκαν για τα δωμάτια θα έπρεπε να εξασφαλίσουν χαμηλά επίπεδα θορύβου και υψηλές επιδόσεις σε θερμομόνωση. Με τη συμβολή και τη συνεργασία των τμημάτων Έργων και RnD της ELVIAL τα προϊόντα που επιλέχθηκαν ήταν:

 1. MINIMAL Look, το βραβευμένο με Gold Award (BUILDING MATERIAL AWARDS) συνδυάζει την τεχνολογία συστήματος εξασφαλίζοντας εξαιρετικά επίπεδα θερμομόνωσης και μοναδικό minimal design με 35mm στο σημείο της επαλληλίας. Οι μηχανισμοί του συστήματος, τα διπλά ανοξείδωτα ράουλα, η αρθρωτή θερμοδιακοπή που αποτρέπει το φαινόμενο της παραμόρφωσης και η στεγάνωση με Q-lon καθιστούν το MINIMAL Look πραγματικά αδιαπέραστο.
 2. ELVIAL W59 SI2 με υψηλή ενεργειακή απόδοση και ασφάλεια. Προσφέρει άψογη ηχομείωση και ασφάλεια λόγω των ειδικών μηχανισμών αποτροπής ανοίγματος καθώς λόγω της έλλειψης μπαλκονιών προτάθηκε από την ομάδα ELVIAL η λύση ανάκλισης και η χρήση ενσωματωμένης κλειδαριάς στη λαβή για επιλεκτικό άνοιγμα μόνο από τους εργαζόμενους του ξενοδοχείου.
 3. Σύστημα Κύριας Εισόδου ELVIAL D77. Το σύστημα κύριας εισόδου της ELVIAL άλλαξε τα δεδομένα της αγοράς προσφέροντας όλα τα πλεονεκτήματα της θερμομόνωσης, στεγάνωσης και σχεδιαστικών λύσεων με βάθος διατομής μόνο 77mm. Ήταν η λύση που αποτέλεσε για το ξενοδοχείο τον καθοριστικό παράγοντα επιλογής καθώς εκτός από εξαιρετική ενεργειακή επίδοση προσφέρει πιστοποιημένο επίπεδο ασφάλειας RC3.
 4. Το υαλοπέτασμα ELVIAL 7200 κατάφερε να ανταποκριθεί απόλυτα στις ενεργειακές απαιτήσεις και προδιαγραφές του έργου.
Elvail-έργο

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ELVIAL

 1. Τα συστήματα αλουμινίου που χρησιμοποιήθηκαν φέρουν την τεχνολογία ELVIAL I2 και δημιουργούν μία εξτρά ζώνη θερμομόνωσης στον μεσαίο θάλαμο των προφίλ. Η εργοστασιακή εφαρμογή της τεχνολογίας διασφαλίζει την ολοσχερή πλήρωση του θαλάμου με πυρήνα ειδικού μονωτικού υλικού που έχει ιδανικό συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας και πυκνότητα.
  Το αποτέλεσμα;
  Πραγματική βελτίωση της ενεργειακής επίδοσης του συστήματος [Uf] στο οποίο εφαρμόζεται, έως και 38%.
 2. Σε όλα τα κουφώματα αλουμινίου χρησιμοποιήθηκε ΠΡΟΑΝΟΔΙΩΣΗ ELVIAL για μέγιστη αντιδιαβρωτική προστασία από την αλμύρα της θάλασσας(το ξενοδοχείο βρίσκεται πολύ κοντά στη Ν. Παραλία της Θεσσαλονίκης) και τους ρύπους της πόλης.
  Στις υπερσύγχρονες παραγωγικές εγκαταστάσεις της ELVIAL λειτουργεί η 1η στην Ελλάδα και 7η στον κόσμο εγκατάσταση κάθετης ΗΒ με Προανοδίωση συνεχόμενης ροής και είναι η μοναδική μέθοδος που εξασφαλίζει τη μέγιστη προστασία του αλουμινίου από τη διάβρωση.
Elvail-έργο
Elvail-έργο

Απάντηση