Elvial: Βράβευση από τον Σ.Β.Β.Ε. ως ”Αριστεία – Μεσαία Επιχείρηση”

Σε μιαν εποχή που οι επιχειρήσεις λυγίζουν υπό το βάρος της κρίσης, που περιορίζουν τις δαπάνες για έρευνα και ανάπτυξη, εξακολουθούν να υπάρχουν καλά παραδείγματα εταιρειών, που επενδύουν στην καινοτομία, ανοίγονται σε νέες αγορές και παράγουν προϊόντα εγνωσμένης αξίας. Ο Σ.Β.Β.Ε. βράβευσε αυτές τις επιχειρήσεις ανάμεσά τους και την εταιρεία ELVIAL.

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, απένειμε στην ELVIAL A.E. την υψηλότερη διάκριση της κατηγορίας ”Αριστεία – Μεσαία Επιχείρηση”. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Σ.Β.Β.Ε. ο οποίος συνεργάζεται με την οικονομική εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ, με στόχο την ανάδειξη, την προβολή και τελικά τη βράβευση μεταποιητικών επιχειρήσεων που ξεχώρισαν για τις επιδόσεις τους τη χρονιά που πέρασε. Για την βράβευση των επιχειρήσεων, συγκροτήθηκε Επιτροπή Αξιολόγησης αποτελούμενη από άτομα υψηλού κύρους η οποία συνεδρίασε ούτως ώστε να αξιολογήσει τις υποψηφιότητες των μεταποιητικών επιχειρήσεων που διεκδικούσαν τα βραβεία σε καθεμιά από τις επιμέρους κατηγορίες.

Τα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης πραγματικά αφιέρωσαν μέρος από τον πολύτιμο χρόνο τους για να συμβάλλουν κι αυτά στην ανάδειξη επιτυχημένων προσπαθειών επιχειρήσεων που αγωνίζονται να επιβιώσουν την εποχή της οικονομικής κρίσης. Τα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης, ήταν: Ο Καθηγητής κ. Γιάννης Χατζηδημητρίου, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ο Καθηγητής κ. Κώστας Γραμμένος, Πρόεδρος του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, ο κ. Δημήτρης Λακασάς, Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, ο κ. Αθανάσιος Σαββάκης, Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, ο κ. Γιάννης Σταύρου, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, και ο κ. Γιώργος Καλοφωλιάς, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΕΞΠΡΕΣ Καλοφωλιάς. Το αριστείο «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ» απενεμήθη στην ELVIAL γιατί αποδεδειγμένα συμβάλει: στην απασχόληση της περιοχής, παράγει προϊόντα που έχουν στοιχεία Καινοτομίας, χρησιμοποιεί μεθόδους φιλικές προς το περιβάλλον, έχει αναπτυγμένη εξωστρέφεια, έχει αναπτύξει δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και έχει Χρηματοοικονομική Υγεία σε μια πολύ δύσκολη περίοδο όπως αυτή της οικονομικής κρίσης.

Πιο συγκεκριμένα, η ELVIAL Α.Ε.:
– Πέτυχε αύξηση του αριθμού των εργαζομένων της την τελευταία τριετία
– Το 40% των προϊόντων της εξάγεται σε 17 χώρες, ενώ διαθέτει και 2 θυγατρικές
– Σταθερά αυξανόμενος Κύκλος Εργασιών και Κέρδη την τελευταία τριετία της οικονομικής κρίσης
– Από το 2005 λειτουργεί πρότυπη μονάδα παραγωγής και ρομποτικής διαχείρισης των προφίλ αλουμινίου
– Τα προϊόντα «Elvial Multilock Systems» είναι πιστοποιημένα από το διεθνώς αναγνωρισμένο ινστιτούτο Ift Rosenheim Γερμανίας και κατέχει Ευρωπαϊκή πατέντα με ισχύ σε 27 Ευρωπαϊκές χώρες
– Είναι πιστοποιημένη σύμφωνα με το πρότυπο ISO 14001, το ISO 9001, το OHSAS 18001, το EN 15008 και τα QUALICOAT και SEASIDE CLASS για την ηλεκτροστατική βαφή του προφίλ αλουμινίου που παράγει.

Η εκδήλωση του ΣΒΒΕ έγινε σε αίθουσα του Ξενοδοχείου ”The Met Hotel” σε ευχάριστο και αισιόδοξο κλίμα. Στην τελετή της απονομής παρέστησαν ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο Περιφερειάρχης  Κ. Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας και πολλοί άλλοι επίσημοι από τον χώρο της πολιτικής, των γραμμάτων και των επιχειρήσεων.

Απάντηση