Elval Colour: Βιωσιμότητα – Ανακύκλωση

Elval-Colour

H Elval Colour με εμπειρία πάνω από 40 χρόνια εχει τη λύση στη βιωσιμότητα & στην αναπτύξη πράσινων κτιρίων.


Η Elval Colour έχει αναπτύξει μια σειρά νέων προϊόντων που είναι αφιερωμένα στη βελτίωση της περιβαλλοντικής απόδοσης των κτιρίων, στην αύξηση της βιωσιμότητας των προσόψεων και των οροφών και στη μείωση των επιπτώσεων στο περιβάλλον. Μια περιβαλλοντικά βιώσιμη λύση επένδυσης κτιρίου έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση της κατανάλωσης ενέργειας για θέρμανση και ψύξη, ενώ παράλληλα συμβάλλει στη βελτίωση της εμφάνισης και της μακροζωίας της πρόσοψης και της οροφής.

Στα σύνθετα πάνελ αλουμινίου etalbond® και στα φύλλα αλουμινίου orofe® για εφαρμογές οροφών, μπορούν να εφαρμοστούν ειδικά λειτουργικά βαφικά συστήματα, με πολλές επιλογές χρωμάτων που ικανοποιούν την πιο απαιτητική αισθητική. Καθένα από τα συστήματα βαφής έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά για ένα βιώσιμο και οικολογικό σχέδιο κτιρίου.

Κτίριο γραφείων στην Αθήνα, εφαρμογή πρόσοψης etalbond®Α2 και etalbond®FR και ειδική επίστρωση Arypon®

arypon®: μια προστατευτική επίστρωση που αποτρέπει την προσκόλληση σκόνης και μορίων ρύπανσης στην επιφάνεια. Μια υδρόφιλη επιφάνεια που βοηθάει στην απομάκρυνση σωματιδίων ρύπων με φυσικό τρόπο από τη βροχή ή με απαλό σκούπισμα. Ένα κτίριο επικαλυμμένο με arypon® μπορεί πρακτικά να “καθαριστεί” ελαχιστοποιώντας την ανάγκη για επαγγελματικό καθαρισμό καθώς και τη χρήση χημικών καθαριστικών, προστατεύοντας το περιβάλλον και ελαχιστοποιώντας τις απαιτήσεις συντήρησης. Επιπλέον, ως τρίτο στρώμα βαφής, το arypon® μπορεί να αυξήσει την ανθεκτικότητα της βαφής και να επεκτείνει τον κύκλο ζωής του αλουμινίου.

Logistics Center στην Ισπανία, εφαρμογή πρόσοψης etalbond®FR

agraphon®: μια διαφανής επίστρωση anti – graffiti που χρησιμοποιεί τη νανοτεχνολογία για να εμποδίσει τη βαφή να κολλήσει στην επιφάνεια του κτιρίου και να μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί. Με το agraphon® μπορεί κανείς να αποφύγει πολυέξοδες λύσεις αφαίρεσης graffiti, όπως η εκτόξευση νερού υψηλής πίεσης ή ακόμα και η αντικατάσταση της αρχικής επιφάνειας. Οι επιφάνειες που έχουν εφαρμογή agraphon® δεν απαιτούν τη χρήση επικίνδυνων χημικών καθαριστικών, έχουν εξαιρετική αντοχή στις καιρικές συνθήκες και είναι εύκολο να καθαριστούν και να διατηρηθούν καθαρές παρέχοντας έτσι μία φιλική προς το περιβάλλον και οικονομικά αποδοτική λύση. Αυτό ελαχιστοποιεί την φθορά της επένδυσης του κτιρίου και βελτιώνει τον κύκλο ζωής της.

Βαφή υψηλής ανακλαστικότητας: μια ειδική βαφή που αντανακλά μέχρι και το 84% της ηλιακής ακτινοβολίας από μια επιφάνεια και χρησιμοποιείται σε στέγες και προσόψεις. Όταν η θερμότητα αντανακλάται μακριά από τα κτίρια, επιτυγχάνεται θετική συμβολή στο περιβάλλον, καλύτερες συνθήκες εσωτερικής ατμόσφαιρας, χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας για θέρμανση, εξαερισμό και κλιματισμό, καθώς και μείωση του φαινομένου της αστικής «θερμικής νησίδας». Τέλος, το προσδόκιμο ζωής της ίδιας της οροφής αυξάνεται λόγω της μικρότερης διαστολής και συστολής.

Οι αρχιτέκτονες και οι σχεδιαστές απαιτούν πλέον να δημιουργούν ενεργειακά αποδοτικά και βιώσιμα κτίρια. Η Elval Colour, με τα ειδικά βαφικά συστήματα για τα προϊόντα etalbond® και orofe®, παρέχει μια τέλεια λύση για ένα πράσινο κτίριο. Η εταιρία εστιάζει στην καινοτομία και στην παροχή βιώσιμων υλικών για τα πράσινα οικοδομικά υλικά και έχει διαθέσιμες όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις, Environmental Product Declarations.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Η Elval Colour χρησιμοποιεί ελεγχόμενες διαδικασίες παραγωγής με έμφαση στην ενέργεια, τις εκπομπές, τη χρήση πόρων και το περιβάλλον.

  • Το etalbond® είναι πλήρως ανακυκλώσιμο.
  • Το etalbond® έχει λιγοστά απόβλητα στην κατασκευή και στη χρήση.
  • Η επίστρωση πηνίου είναι η καλύτερη τεχνολογία για την εφαρμογή χρώματος σε μέταλλο και η φιλικότερο προς το περιβάλλον, καθώς ελαχιστοποιεί τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των εκπομπών (VOC), τη χρήση χημικών ουσιών, νερού, ενέργειας και διάθεσης απορριμμάτων.
  • Οι εκπομπές πτητικών οργανικών ουσιών ελέγχονται πολύ στενά από τη διαδικασία επικάλυψης σπειρώματος στο βαθμό που ουσιαστικά εξαλείφονται.
  • Το προ-βαμμένο μέταλλο υπερέχει σε μακροζωία, αντιδιαβρωτική προστασία και μακροχρόνια αισθητική.
  • Το νερό που χρησιμοποιείται στις διεργασίες μας επαναχρησιμοποιείται 100%, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει σπατάλη νερού.
  • Η συνεχής διαδικασία επίστρωσης πηνίου και η αποτελεσματικότητα της επίστρωσης με κυλίνδρους έχει σαν αποτέλεσμα τα απόβλητα να μειώνονται και η σπατάλη του χρώματος να εξαλείφεται, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των πιθανών αποβλήτων επαναχρησιμοποιείται στη σύνθεση χρωμάτων.
  • Οι περισσότερες επικαλύψεις παράγονται χωρίς επιβλαβή βαρέα
    μέταλλα ή επικίνδυνους διαλύτες.
Elval-Colour-βιωσιμότητα-ανακύκλωση
Elval-Colour-βιωσιμότητα-ανακύκλωση
Εφαρμοσμένη βαφή υψηλής ανακλαστικότητας, προσφέρει στo κτίριο σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε στο τμήμα πωλήσεων και στο τεχνικό τμήμα της Elval Colour. Τηλ. Κέντρο: 22620 53563, email: ecs@elval-colour.com, www.elval-colour.com

Απάντηση