Elval Colour και Βιωσιμότητα το 2020

Elval-Colour

Η Elval Colour κατέχει ηγετική θέση στη βαφή ρόλων αλουμινίου και στην παραγωγή σύνθετων πάνελ αλουμινίου. Δραστηριοποιείται στην παραγωγή και πώληση μίας ολοκληρωμένης γκάμας προϊόντων υψηλής ποιότητας και τελευταίας τεχνολογίας που προορίζονται για χρήση στο κέλυφος του κτιρίου.


Η ενίσχυση το θεσμού της Βιώσιμης Ανάπτυξης είναι βασική προτεραιότητα της Elval Colour, γεγονός το οποίο αντικατοπτρίζεται σε κάθε ενέργειά της ξεκινώντας από τις διαδικασίες λειτουργίας του εργοστασίου, την παραγωγή των προϊόντων, την ασφάλεια και εκπαίδευση των εργαζομένων και τις σχέσεις που αναπτύσσει τόσο με την τοπική όσο και με την ευρύτερη κοινωνία.

Στα περισσότερα από 40 χρόνια λειτουργίας της, η εταιρία έχει στο ιστορικό της μια σειρά πολλών δράσεων για το περιβάλλον, για την κοινωνία, για τον άνθρωπο. Έχει επικεντρωθεί στη βελτίωση των προϊόντων της σε σχέση με το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα των προσόψεων και των στεγών. Ακολουθεί την φιλοσοφία της πλήρους ανακύκλωσης των υλικών σε οποιοδήποτε στάδιο παραγωγής και στο τέλος της λειτουργικής τους ζωής.

Το 2020, μια δύσκολη χρονιά για όλη την ανθρωπότητα, η «υποχρέωση» που νιώσαμε να σταθούμε όλοι δίπλα ο ένας στον άλλον, να αφουγκραστούμε τις ανάγκες και να στηρίξουμε ενέργειες για ένα καλύτερο αύριο, ήταν ακόμα πιο έντονη.

Η Elval Colour, μέσα σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες, ως μία συνεχώς αναπτυσσόμενη εταιρία, στόχευσε ακόμα περισσότερο στην εκπαίδευση των εργαζομένων της, σχεδιάζοντας και συμμετέχοντας σε εξειδικευμένα σεμινάρια και εκπαιδεύσεις και προχώρησε σε ενέργειες που διασφάλισαν την υγεία και την ασφάλειά τους. Κατέκτησε διακρίσεις οι οποίες επιβράβευσαν το συνολικό έργο της εταιρίας και τα προϊόντα της αλλά και την αφοσίωση των εργαζομένων της.

Μία από τις σημαντικότερες ενέργειες της εταιρίας όσον αφορά στο περιβάλλον, ήταν η στήριξη του έργου του μη Κερδοσκοπικού Περιβαλλοντικού Οργανισμού we4all, που ιδρύθηκε 2018 και έως σήμερα έχει φυτεύσει πάνω από 25.000 δέντρα. Η εταιρία, σύμμαχος πλέον στο σημαντικό αυτό έργο και στην αποστολή του οργανισμού «Να βοηθήσουμε την Γη να θεραπευτεί και να θυμίσουμε στους ανθρώπους ότι αυτός ο πλανήτης είναι το σπίτι μας, προτού να είναι αργά», προσέφερε χορηγία 1000 δέντρων, τα οποία θα φυτευτούν σε πληγείσες περιοχές της χώρας μας.

Αντιλαμβανόμενη τη σπουδαιότητα του εθελοντισμού η Elval Colour, για δεύτερη συνεχή χρονιά, κάλυψε σημαντικές ανάγκες του Συλλόγου Εθελοντών Αφιδνών Δασοπροστασίας. Ο Σύλλογος έχει σκοπό τη διαφύλαξη του πολίτη και του φυσικού πλούτου των δασών και η εταιρία, πιστή στις αξίες της, ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα και στη συνέχιση της στήριξης αυτής της ομάδας με δωρεά οικίσκου για την διευκόλυνση της επιχειρησιακής λειτουργίας και του εξοπλισμού των μελών της. Παράλληλα, η εταιρία κατανοώντας και εκτιμώντας το σημαντικό έργο για το περιβάλλον κάθε ομάδας, συλλόγου ή υπηρεσίας, στήριξε ανάγκες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Οινοφύτων με προσφορά ειδών κατόπιν ειδικού αιτήματος.

Στη χρονιά που πέρασε, συνάνθρωποί μας βιώσαν δύσκολες στιγμές. Η Elval Colour με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον άνθρωπο, στην τοπική κοινωνία, στη χώρα αλλά και εκτός συνόρων. Στάθηκε αρωγός και υποστηρικτής μεταξύ άλλων και στο Δήμο Καρδίτσας και στους κατοίκους του που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημύρες τον Οκτώβριο του 2020 και στους Γιατρούς του Κόσμου που έσπευσαν στο Λίβανο μετά τις τραγικές εκρήξεις τον Αύγουστο στη Βηρυτό.

Άμεση ήταν η ανταπόκριση της εταιρίας και στο κάλεσμα της ΕΛΕΠΑΠ, το πρώτο φιλανθρωπικό μη κερδοσκοπικό σωματείο στην Ελλάδα που παρέχει υπηρεσίες αποκατάστασης σε παιδιά, που αυτή τη χρονιά περισσότερο από ποτέ χρειάστηκαν βοήθεια στην προμήθεια απαραίτητων υγειονομικών υλικών για ασφαλή λειτουργία. Επίσης η Elval Colour χρηματοδότησε την αγορά προμηθειών για την παραγωγή προστατευτικών ασπίδων από την THES3D σε συνεργασία με την 3d Printing Community in Greece, στο έργο κατά του Covid19.

Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από τον άνθρωπο και το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζει. Η εταιρία συνεχίζει το έργο της με την υπόσχεση να παραμένει πάντα πιστή στις αξίες της, με σεβασμό στον άνθρωπο, με υπευθυνότητα στο περιβάλλον, λειτουργώντας με ακεραιότητα και πάθος σε κάθε βήμα των δραστηριοτήτων της και με τη δέσμευση να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά και αποδοτικά σε κάθε ανάγκη των πελατών της, της αγοράς, της κοινωνίας.

Απάντηση