Ελληνική Ένωση Αλουμινίου: Ο κλάδος του αλουμινίου ενσαρκώνει το παραγωγικό μοντέλο στο οποίο η Ελλάδα οφείλει να μεταβεί

Print Friendly, PDF & Email

Ο κλάδος του αλουμινίου ενσαρκώνει το παραγωγικό μοντέλο στο οποίο η Ελλάδα οφείλει να μεταβεί, ώστε να αφήσει οριστικά πίσω της την κρίση και να μπει σε αναπτυξιακή τροχιά.

Ένα μοντέλο το οποίο αποτελείται από εξωστρεφείς εταιρείες που είναι ανταγωνιστικές σε διεθνές επίπεδο, παράγουν προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας και δημιουργούν, παράλληλα, σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας στη χώρα μας» δήλωσε ο κ. Κ. Χατζηδάκης, Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ανοίγοντας την ομιλία του στην ανοιχτή συνεδρίαση της 31ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017 στο ξενοδοχείο “Crowne Plaza”.

Ο κ. Κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε την ανάγκη για ριζική αλλαγή πορείας και στροφή στην επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις, με ένα πρόγραμμα που θα έχει στον πυρήνα του τη λογική «λιγότεροι φόροι-λιγότερες δαπάνες-λιγότερη γραφειοκρατία».

Στη συνέχεια παρουσίασε τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας στους τομείς που αφορούν άμεσα τον κλάδο του αλουμινίου και είναι:

  • Ενέργεια / μείωση του ενεργειακού κόστους
  • Φορολογία / μείωση συντελεστών φορολόγησης και σταθερό φορολογικό πλαίσιο
  • Μείωση γραφειοκρατίας / απλούστευση αδειοδοτήσεων
  • Ενίσχυση της οικοδομικής δραστηριότητας

Η ανοιχτή συνεδρίαση έκλεισε με ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους και τέλος με ένα cocktail στο ξενοδοχείο.

Απάντηση