ΕΛΕΤΑΕΝ: Ημερίδα για την αιολική ενέργεια στις 18 Μαΐου 2018

ημερίδα-αιολική-ενέργεια

Ημερίδα για τον κλάδο της αιολικής ενέργειας διοργανώνει στις 18 Μαΐου 2018  η ΕΛΕΤΑΕΝ, με σκοπό να απαντήσει σε πρακτικά ερωτήματα για -μεταξύ άλλων- την επιτυχία του πρώτου διαγωνισμού της ΡΑΕ για νέα αιολικά πάρκα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «ο κλάδος της αιολικής ενέργειας και γενικότερα των ΑΠΕ διάγει τη σημαντικότερη μεταρρύθμιση από το 1994. Η μετάβαση στο νέο μηχανισμό στήριξης διαφορικής προσαύξησης (feed-in premium) και διαγωνισμών όπως και η απευθείας συμμετοχή στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, θέτει το πλαίσιο για μεγάλη ανάπτυξη των ΑΠΕ στο ορίζοντα του 2030. Ταυτόχρονα, η μετάβαση στο νέο περιβάλλον εγείρει προκλήσεις και ερωτήματα που πρέπει μελετηθούν και να απαντηθούν ορθά. Υπό το φως των ανωτέρω και της επικείμενης πρώτης προκήρυξης της Ανταγωνιστικής Διαδικασίας από τη ΡΑΕ, η ΕΛΕΤΑΕΝ οργανώνει ημερίδα που φιλοδοξεί να μην θέσει απλά προβληματισμούς, αλλά να απαντήσει σε πρακτικά ερωτήματα με στόχο -μεταξύ άλλων – την επιτυχία του πρώτου διαγωνισμού της ΡΑΕ για νέα αιολικά πάρκα».

Η ημερίδα οργανώνεται σε δύο μέρη.

Στο πρώτο μέρος εκπρόσωποι του τραπεζικού κλάδου στην Ελλάδα θα συζητήσουν και θα θέσουν το πλαίσιο της χρηματοδότησης των επενδύσεων υπό το νέο καθεστώς.

Το δεύτερο μέρος θα περιλαμβάνει:

  • Αναλυτική παρουσίαση της πρώτης προκήρυξης του διαγωνισμού από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και απαντήσεις συγκεκριμένων αποριών και ερωτήσεων
  • Πρακτική εξάσκηση και on line εκπαίδευση επί του πληροφοριακού συστήματος του διαγωνισμού με προσομοίωση δημοπρασίας

Πληροφορίες: eletaen.gr

Πηγή: portal.tee.gr

Απάντηση