Έκθεση κατασκευαστικών υλικών, 13th Erbil Building EXPO 2023

To Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων / Γενικό Προξενείο Ερμπίλ ενημερώνει για την Έκθεση Erbil Build EXPO2023 που θα πραγματοποιηθεί στο Ερμπίλ, Περιφέρεια Κουρδικού Ιράκ, 23-26 Μαΐου 2023 και παρέχει τις παρακάτω πληροφορίες:


Στο Ιράκ υπάρχει τεράστια ανοικοδόμηση, η οποία ευνοείται και από την αύξηση των εξαγωγών που έφτασαν σε ρεκόρ 50-ετίας. Εξαγωγές πετρελαίου 115.5 δις $ Η.Π.Α. το 2022. Οι κύριες επενδύσεις υποδομής στο Ιράκ είναι έργα ύδρευσης, εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων, σταθμοί ηλεκτρικής ενέργειας, νοσοκομεία, σχολεία και κατασκευές κατοικιών, δρόμοι, αεραγωγοί, γέφυρες και περιοχές κατασκευής λιμανιών.

Λόγω της αύξησης του αριθμού των έργων ανακατασκευής, επισκευής και κατασκευής. το απαιτούμενο ποσό επένδυσης σε αυτόν τον τομέα είναι περίπου 100 δις $ ΗΠΑ. Σύμφωνα με μελέτη της Παγκόσμιας Τράπεζας , το Ιράκ χρειάζεται να κάνει επενδύσεις 500 δις $ Η.Π.Α. μέχρι το 2030, ώστε να βελτιώσει τις υποδομές του, που καταστράφηκαν από τον πόλεμο με το Ιράν (1980-88), την αμερικανική εισβολή 2003 και τις συγκρούσεις με ISIS, μέχρι τον Σεπτέμβριο 2017.

Πολλά κατασκευαστικά έργα βρίσκονται σε εξέλιξη για τη βελτίωση της υποδομής του Ιράκ. Για το σκοπό αυτό, η Erbil Build EXPO 2023, είναι μια μοναδική ευκαιρία, όπου μπορείτε να αναπτύξετε το δίκτυό σας, να βρείτε νέους επιχειρηματικούς τομείς και να συναντηθείτε πρόσωπο με πρόσωπο με βασικούς προμηθευτές, πράγμα που είναι απαραίτητο για την επιχειρηματική κουλτούρα και το modus operandi ιρακινής αγοράς.

Ιδιαίτερα προτείνεται η συμμετοχή Ελληνικών επιχειρήσεων από τον χώρο του μαρμάρου, μονωτικών υλικών, βαφές κτλ. Στο Ερμπίλ κατασκευάζονται εκατοντάδες κτίρια και συγκροτήματα μονοκατοικιών. Στην περιοχή Dream City, που είναι το Γρ. Ο.Ε.Υ υπάρχουν μονοκατοικίες αξίας 35 εκατ. ευρώ με εσωτερικές πισίνες 25 μέτρων, όλη η αίθουσα με μάρμαρο και περίφραξη δύο μέτρων , εξ ολοκλήρου με κάλυψη μαρμάρου με σπάνιους χρωματισμούς. Στην Οδό 160 μέτρων , όπως λέγεται, στην έξοδο της πόλης προς Ντουχόκ, από τον Απρίλιο 2021 , σε μια απόσταση 1 χιλ. υπήρχαν 2 βενζινάδικα. Μετά 2 χρόνια έχουν κατασκευασθεί 20 κτίρια 22 ορόφων , 2 ξενοδοχεία 5 αστέρων και πλήθος κατοικιών. Πραγματική μικρογραφία ή μεσαίου μεγέθους Dubai.

Αναφορικά με τις εκθέσεις Erbil Build EXPO, στη διοργάνωση του 2022, συμμετείχαν 100 εκθέτες από 11 χώρες: Ιράκ, Τουρκία, Ινδία, Πορτογαλία, Πολωνία, Ιταλία, Ιράν, Σαουδική Αραβία, Ιορδανία, Λίβανο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Την Έκθεση επισκέφτηκαν περισσότεροι από 15.000 επαγγελματίες επισκέπτες του Κλάδου. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 200 συναντήσεις B2B και VIP B2B συναντήσεις μεταξύ του Υπουργείου Κατασκευών & Στέγασης του Ιράκ και των εκθετών.

Απάντηση