Εγκαίνια για το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο της Αφρικής

Αφρικής

H Κένυα εγκαινίασε την Παρασκευή 19 Ιουλίου το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο της Αφρικής στο πλαίσιο της φιλόδοξης προσπάθειας της χώρας για 100% πράσινη ενέργεια έως το 2020.


Ο Πρόεδρος της Κένυας, Uhuru Kenyatta, σημείωσε, με αφορμή τα εγκαίνια της εγκατάστασης, ότι το Lake Turkana Wind Power (LTWP), όπως είναι γνωστό, θα παράγει ισχύ περίπου 310 megawatts και θα αυξήσει την προσφορά ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα κατά 13%.

Για την κατασκευή του εν λόγω πράσινου project, συστήθηκε μια διεθνής κοινοπραξία με τη συμμετοχή της African Development Bank.

Ο προϋπολογισμός του αιολικού πάρκου, το οποίο περιλαμβάνει 365 ανεμογεννήτριες, ανήλθε στα $700 δις και ουσιαστικά πρόκειται για την μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην ιστορία της Κένυας, όπως τόνισε ο πρόεδρος Kenyatta.

Σημειωτέων ότι η Κένυα έχει κάνει σημαντική πρόοδο στις επενδύσεις σε καθαρές μορφές ενέργειας και εκτιμάται ότι περίπου το 70% της παραγωγής της ηλεκτρικής ενέργειας προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως η γεωθερμική και η υδροηλεκτρική.

Συνολικά, η αφρικανική ήπειρος κινείται προς την κατεύθυνση αυτή και είναι χαρακτηριστικό ότι πριν το LTWP, χώρες όπως το Μαρόκο, η Νότια Αφρική και η Αιθιοπία είχαν εγκαινιάσει πλήρως εξοπλισμένα αιολικά πάρκα.

Πηγή: naftikachronika.gr

Απάντηση