Εγκαίνια για ένα από τα μεγαλύτερα πλωτά ηλιακά πάρκα παγκοσμίως

πλωτά-ηλιακά-πάρκα

Ένα από τα μεγαλύτερα πλωτά ηλιακά πάρκα στον κόσμο εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021 στη Σιγκαπούρη. Το εν λόγω πάρκο, 45 εκταρίων, αποτελείτreαι από 122.000 ηλιακούς συλλέκτες και είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ της Sembcorp Floating Solar Singapore, θυγατρικής της Sembcorp, και της National Water Agency (PUB).


Μέσω της λειτουργίας του πάρκου, το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα πλωτά ηλιακά πάρκα, μπορεί να παραχθεί αρκετή ενέργεια, έτσι ώστε η διαχείριση των υδάτων ολόκληρης της χώρας να είναι βιώσιμη. Υπογραμμίζεται πως η Σιγκαπούρη είναι από τις ελάχιστες χώρες στον κόσμο που έχουν επιτύχει τέτοια επίπεδα βιωσιμότητας στα συστήματα υδάτων.

Επιπλέον, το έργο περιλαμβάνει τεχνολογικές καινοτομίες, όντας το πρώτο που χρησιμοποιεί drones με συστήματα αναγνώρισης ελαττωματικών φωτοβολταϊκών πάνελ, ευνοώντας την ταχεία αναγνώριση και αντικατάσταση τέτοιων μονάδων.

Παράλληλα, το πάρκο ενισχύει τους στόχους της Σιγκαπούρης να τετραπλασιάσει σε εθνικό επίπεδο την ανάπτυξη της ηλιακής ενέργειας, την οποία επιθυμεί να χρησιμοποιήσει για την επίτευξη του σχεδίου της «Singapore Green Plan 2030».

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Sembcorp, το έργο δεν επιβαρύνει το περιβάλλον, καθώς αποτελέσματα ερευνών της PUB το 2016 ανέφεραν πως δεν υπήρχε καμία παρατηρήσιμη αλλαγή στην ποιότητα του νερού και καμία σημαντική επιρροή σε χλωρίδα ή πανίδα.

Τέλος, η εταιρεία σκοπεύει να συνεχίσει να καινοτομεί στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ώστε να γίνει κορυφαίος πάροχος βιώσιμων λύσεων.

Πηγή: energypress.gr

Απάντηση