ΕΕΑ – Κουφώματα αλουμινίου: Θωρακίστε το κτίριό σας από εξωτερικούς κινδύνους

κτίριο

Είτε πρόκειται για μία κατοικία, ένα δημόσιο κτίριο είτε για το χώρο εργασίας μας όλοι θέλουμε να νιώθουμε ότι επιστρέφουμε εκεί όπου εμείς και όλοι όσοι αγαπάμε είναι προστατευμένοι και ασφαλείς.


Τα κουφώματα αλουμινίου είναι ανθεκτικά και στιβαρά. Ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα υλικά, όπως PVC και ξύλο, καθώς οι αξεπέραστες ιδιότητές του αλουμινίου εξασφαλίζουν υψηλή προστασία και αποτρέπουν παραβιάσεις από επίδοξους εισβολείς καθιστώντας την ανεπιθύμητη είσοδο, πραγματικά δύσκολη!

Τα κουφώματα αλουμινίου είναι πιστοποιημένα από διεθνείς αναγνωρισμένους φορείς και πληρούν τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας. Αξιολογούνται με σύστημα έξι βαθμίδων (RC1 έως RC6 με αυξανόμενη σειρά αντοχής στη διάρρηξη), που περιγράφει το επίπεδο αντίστασης στην στατική και δυναμική πίεση, με διαφορετικά εργαλεία καθώς και με χειροκίνητες προσπάθειες διάρρηξης.

Eίναι σημαντικό να:

  • επιλέξετε συστήματα υψηλών επιδόσεων ασφάλειας με περιμετρικούς μηχανισμούς πολλαπλού κλειδώματος και κλειδαριές, θωρακίζοντας έτσι την αντιδιαρρηκτική προστασία και δίνοντας τη δυνατότητα ασφάλισης και σε θέση ανάκλησης.
  • συνδυάσετε τα πιστοποιημένα κουφώματα αλουμινίου υψηλής προστασίας με υαλοπίνακες νέας τεχνολογίας Triplex εξασφαλίζοντας αντίσταση στη διάρρηξη αλλά και προστασία σε περίπτωση ατυχήματος.

Η διατήρηση του σχήματος και της γεωμετρίας των κουφωμάτων αλουμινίου είναι ένας ακόμα λόγος για να τα επιλέξετε. Το αλουμίνιο είναι ένα ελαφρύ αλλά κορυφαία ανθεκτικό και συμπαγές υλικό που συγχρόνως χαρακτηρίζεται από υψηλή αντοχή στην παραμόρφωση.

Ακόμα και σε ένα πολύ ζεστό περιβάλλον ή σε ένα περιβάλλον όπου οι καιρικές συνθήκες δεν είναι ιδανικές το αλουμίνιο θα συνεχίσει να διατηρεί τις ιδιότητες και τη μορφολογία του καθιστώντας το κούφωμα πραγματικά αδιαπέραστο!

Τέλος, μία ακόμα ιδιότητα του αλουμινίου που προσφέρει ασφάλεια είναι ο υψηλός δείκτης πυραντοχής που διαθέτει και γι’ αυτό κατατάσσεται στα άκαυστα υλικά. Είναι ένα δυνατό υλικό το οποίο ως μέταλλο δεν καίγεται.

Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση πυρκαγιάς, σε ένα κτίριο ή σπίτι με κλειστά παράθυρα, η φωτιά δε θα περάσει εύκολα στο εσωτερικό. Το αλουμίνιο θα καθυστερήσει τη μετάδοση και το κυριότερο δεν θα εκπέμψει βλαβερά αέρια κατά την καύση.

Επικοινωνήστε με ένα μέλος της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου:

Περισσότερες πληροφορίες: εδώ

Απάντηση