E50, η λύση στα μεσαία και μεγάλα ανοίγματα

Το Ε50 είναι ένα από τα πιο σύγχρονα συρόμενα θερμομονωτικά συστήματα της ΕΤΕΜ. Σχεδιασμένο για μεσαία και μεγάλα ανοίγματα, συνδυάζει τις τάσεις της σύγχρονης αισθητικής με τις ανάγκες που προκύπτουν από τις αυστηρές προδιαγραφές για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Κατά το σχεδιασμό του Ε50, λάβαμε υπόψη τις ανάγκες για περισσότερο φως στο εσωτερικό του κτηρίου, την ευκολία στη χρήση και τη λειτουργία του πλαισίου, την ασφάλεια και βέβαια την εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και την προστασία σε πιθανά έντονα καιρικά φαινόμενα. Το Ε50 είναι ένα σύστημα σχεδιασμένο να καλύψει ένα πολύ μεγάλο εύρος απαιτήσεων, τόσο σε παλαιότερα όσο και σε νέα κτήρια.

Λόγω της ύπαρξης ανοιγμάτων ποικίλων διαστάσεων , έχουμε ανάγκη χρήσης συστημάτων που παρέχουν την απαραίτητη στιβαρότητα και αντοχή από τα μεγάλα βάρη, ενώ ταυτόχρονα είναι αρκετά διακριτικά ώστε να χρησιμοποιηθούν και στα μικρότερα παράθυρα.

Τυπολογίες

Το Ε50 είναι ένα σύστημα, με εξαιρετικά χαρακτηριστικά που δίνει την δυνατότητα υλοποίησης της πλειοψηφίας των οικιστικών και επαγγελματικών κατασκευών. Με την πληθώρα των οδηγών που διαθέτει καλύπτει όλες τις τυπολογίες. Στην κατηγορία των επάλληλων υπάρχουν οδηγοί για δίφυλλα με ή χωρίς σήτα πλάτους 166,8mm & 124,8mm αντίστοιχα, τετράφυλλα πλάτους 124,8mm όπως επίσης τρίφυλλα πλάτους 189,8mm. Στην κατηγορία των χωνευτών διατίθενται οδηγοί για μονόφυλλα και δίφυλλα τζάμι – σήτα – παντζούρι πλάτους 133mm, τζάμι – σήτα πλάτους 98,5mm , και σκέτο τζάμι με πλάτος 59,8mm, καλύπτοντας έτσι κάθε κατασκευαστική απαίτηση.

Συνδεσμολογία

Το Ε50 κατασκευάζεται επιλέγοντας ένα από τα 3 φύλλα τζαμιού πλάτους 50mm, τα δύο εκ των οποίων έχουν την ίδια διάσταση ως προς το ύψος ( 91,5mm) ενώ το τρίτο είναι μικρότερο με ύψος 81,5mm. Μπορούν να εφαρμοστούν 2 τρόποι συνδεσμολογίας στο σύστημα. Η μία επιλογή είναι με διαιρούμενη γωνία αλουμινίου ενώ η δεύτερη με τη χρήση γωνιάστρας. Η ΕΤΕΜ προτείνει το δεύτερο τρόπο σύνδεσης καθώς είναι πιο σταθερός και ανθεκτικός στο χρόνο. Επίσης το σύστημα μπορεί να κατασκευαστεί με δύο τρόπους, είτε με μηχανισμό ανύψωσης όπου χρησιμοποιείται λάστιχο είτε χωρίς ανύψωση με βουρτσάκι.

Οφέλη

Το Ε50 συρόμενο σύστημα της ΕΤΕΜ χαρίζει στο χρήστη πολλαπλά οφέλη γι αυτό άλλωστε, ενώ έχει κυκλοφορήσει λίγους μήνες, έχει ήδη κατακτήσει σημαντικό μερίδιο στην αγορά . Αρχικά δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας ανθεκτικών κατασκευών για ανοίγματα μεγάλου και μεσαίου μεγέθους τόσο σε ήδη υπάρχοντα κτήρια όσο και σε νεοανεγερθέντα. Έχει υψηλό αισθητικό αποτέλεσμα, σε ορθογώνιες διατομές, ενώ παράλληλα έχει τη δυνατότητα ηλεκτροστατικής βαφής σε οποιαδήποτε απόχρωση RAL, ειδικά σχέδια απομίμησης ξύλου και άλλες μεθόδους επιφανειακής επεξεργασίας, αναβαθμίζοντας το χώρο που τοποθετείται. Ο οδηγός του έχει χαμηλό ύψος (45mm)ενώ η στεγανότητά του αγγίζει τα βέλτιστα επίπεδα. Αυτό αποδεικνύεται από το επίσημο πιστοποιητικό του κοινοποιημένου οργανισμού IRcCOS S.c.a.r.l. που ύστερα από δοκιμή πιστοποίησε το σύστημα Ε50 με αεροπερατότητα class 4, υδατοστεγανότητα class 8A και αντοχή στην ανεμοπίεση class B3/C2. Επιπλέον η εξαιρετική σφράγιση σε πολλαπλά σημεία με ελαστικά αυξάνει δραστικά τη θερμομόνωση και ηχομείωση αλλά και την υδατοστεγανότητα που προσφέρει το κούφωμα. Τέλος, διαθέτει ειδικό εξωτερικό νεροχύτη για γρήγορη απορροή υδάτων.

Θερμομόνωση

Για τη δημιουργία του θερμοδιακοπτόμενου προφίλ του Ε50 η ΕΤΕΜ χρησιμοποιεί υαλοενισχυμένο πολυαμίδιο τύπου 6.6 anti – bi – metal με πλάτος 26mm για το φύλλο και πλάτος 34mm για τον οδηγό. Έτσι αποτρέπεται η ροή θερμότητας και μονώνεται η εσωτερική από την εξωτερική πλευρά του κουφώματος. Οι ίνες γυαλιού που εμπεριέχονται στα πολυαμίδια αποτελούν το σκελετό του και κατανέμονται προς όλες τις δυνατές κατευθύνσεις εξασφαλίζοντας τη μέγιστη αντοχή στις σκληρές καταπονήσεις που υπόκειται το κούφωμα. Το Ε50 έχει εξαιρετικά χαρακτηριστικά θερμομόνωσης και διατίθεται σε δύο εκδόσεις, τη standard και την optimal. Στην τελευταία τοποθετούνται θερμομονωτικές μπάρες χps για βέλτιστα αποτελέσματα θερμοδιακοπής και έχει πιστοποιηθεί από το ινστιτούτο GIORDANO, το οποίο έχει αποδώσει στο σύστημα Uf = από 2,04 W/m2.Κ

Ενδεικτικές Διαστάσεις Σταθερό πλαίσιο (ελάχ. βάθος) 50mm Πλαίσιο φύλλου (ελάχ. βάθος) 81,5mm Ελάχ. ύψος – Σταθερό πλαίσιο και φύλλο 45mm Πάχος υάλωσης έως 26mm Μέγ. πλάτος φύλλου (mm) x ύψος φύλλου (mm) 2000×2300 Πλάτος φύλλου (mm) x Μέγ. ύψος φύλλου (mm) 1600×2500 Μέγ. βάρος φύλλου (kg) 100Kgr

Απάντηση