Ε.Ε.Α.: Συνάντηση με τον Γεν. Γραμματέα Ενέργειας κ. Βερροιόπουλο

ΕΕΑ-Βερροιόπουλος

Αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Γ. Δουκίδη, την Αντιπρόεδρο κα. Α. Τζίκα, τη Γ. Διευθύντρια κα. Ε. Γκανάκου και τους Προέδρους της ΠΟΒΑΣ και ΣΕΚΑ κ.κ. Θ. Παγιάτη και Κ. Διαμαντή, επισκέφθηκε τον Γενικό Γραμματέα Ενέργειας κ. Μ. Βερροιόπουλο την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018.

Ο Γενικός Γρμματέας αναφέρθηκε στην ένταξη ήδη 30000-35000 κατοικιών στο Πρόγραμμα (με αντικατάσταση κουφωμάτων να είναι η πρώτη σε δημοφιλία παρέμβαση) και έθεσε τους στόχους του Υπουργείου για την συνολική κάλυψη 60000-65000 κατοικιών με το παρόν Πρόγραμμα δηλαδή την περίοδο 2018-2019.

Επίσης αναλύθηκε η Ευρωπαϊκή στρατηγική για μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης που μεταφράζεται σε ετήσιο στόχο για παρεμβάσεις σε περίπου 50000 κατοικίες μέχρι το 2030.

Οι εκπρόσωποι του κλάδου έθεσαν την σημασία για την συνεχή λειτουργία του προγράμματος, τους ουσιαστικούς ελέγχους για την ποιότητα των παρεμβάσεων και την χρήση υψηλών προδιαγραφών και πιστοποιημένων συστημάτων αλουμινίου.

Απάντηση