Δύο Έλληνες πίσω από την πιο εντυπωσιακή κατοικία στη Μεσόγειο

Ο Λαέρτης – Αντώνιος Βασιλείου και ο Παντελής Καμπουρόπουλος, δημιουργοί του αρχιτεκτονικού γραφείο OPA (Open Platform for Architecture) σχεδίασαν μία ξεχωριστή κατοικία που κρέμεται από έναν γκρεμό και έχει θέα το Αιγαίο.


Η κατοικία ονομάζεται Casa Brutale, είναι υπό κατασκευή στο βουνό Faqra έξω από τη Βηρυτό του Λιβάνου, σε υψόμετρο 1600 μέτρων, και βρίσκεται στην κυριολεξία κρεμασμένο από ένα γκρεμό, βλέποντας το απέραντο γαλάζιο της Μεσογείου.

Το project τους προκάλεσε εντύπωση τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με αποτέλεσμα οι δύο αρχιτέκτονες να έχουν συγκεντρώσει όλα τα βλέμματα πάνω τους.

Όπως λένε οι ίδιοι, το Casa Brutale αποτελεί μία γεωμετρική μετάφραση του περιβάλλοντος και μία «γυμνή» δήλωση για την απλότητα και την αρμονία της σύγχρονης αρχιτεκτονικής και τη «χαμαιλεοντική» φύση του χώρου που ζούμε.

Εκτός από την τεράστια πισίνα στην ταράτσα του σπιτιού, η οποία είναι ένα με το έδαφος, η απόλυτα γεωμετρική Casa Brutale περιλαμβάνει master υπνοδωμάτιο, έναν ξενώνα, ένα λαξευμένο τζάκι, μια τραπεζαρία από μπετόν, ένα έξτρα μπάνιο και αποθηκευτικό χώρο.

Το σπίτι έχει κατασκευαστεί σε επίπεδα, με το τελευταίο να βρίσκεται 50 σκαλιά χαμηλότερα από την πισίνα.

Επίσης είναι έτσι δομημένο ώστε να έχει τεράστιες τζαμαρίες που θα επιτρέπουν την άπλετη θέα προς τα γαλάζια νερά της Μεσογείου.

Πηγή: travelstyle.gr

Απάντηση