Δύο «δίδυμα» σπίτια στην Κεφαλονιά που γίνονται ένα με το τοπίο

σπίτια-Κεφαλονιά

Δυο κατοικίες, ίδιες με την Κεφαλονιά, στην οποία και βρίσκονται, κλέβουν τις εντυπώσεις για το design και την αρχιτεκτονική τους που έρχεται σε απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στο παραδοσιακό και το μοντέρνο, το εντυπωσιακό και την απλότητα. Μια κατασκευή, που δεν φωνάζει, αλλά χαρακτηρίζεται από μοναδικότητα και διαχρονική κομψότητα μέχρι και στις πιο μικρές λεπτομέρειες.


Ο λόγος για τις εξοχικές κατοικίες με την ονομασία Gaia που αποτελούν έργο του αρχιτεκτονικού γραφείου LArchitects και εκπροσωπούν τη σύγχρονη τάση της αρχιτεκτονικής που έχει πλέον αποθέσει τον πομπώδη και εξωστρεφή χαρακτήρα των εξοχικών κατοικιών και στρέφεται σε σχεδιασμό που εξασφαλίζει άνεση και ιδιωτικότητα για τους ιδιοκτήτες.

Η τοποθεσία του συγκροτήματος των δυο αυτών κατοικιών βρίσκεται σε μια πράσινη πλαγιά, που περιβάλλεται από ελαιόδεντρα προσφέροντας έτσι απεριόριστη θέα στο καταγάλανο Ιόνιο Πέλαγος.

Όπως περιγράφουν οι LArchitects, η αρχιτεκτονική σύνθεση όσον αφορά τα κτίρια και την διαμόρφωση του χώρου που τα περιβάλλει παραπέμπει σε μοντέρνα αισθητική με μίνιμαλ ύφος. Απλές γραμμές, μεγάλα ανοίγματα και κυβική γεωμετρία είναι τα χαρακτηριστικά που κυριαρχούν. Γνωρίσματα σαν αυτά, επιβάλλουν τη διάσπαση των κατοικιών σε περισσότερους κυβικούς όγκους. Επίσης τα κριτήρια επιλογής των υλικών που διαμορφώνουν το κέλυφος του κτιρίου έχουν στόχο την περιβαλλοντική αναβάθμιση και την ομοπλαστική ομαλή σύνθεση.

Εξίσου εντυπωσιακό είναι και το εσωτερικό που κυμαίνεται ως επί το πλείστον σε γήινους τόνους, ώστε να ενσωματώνεται με το φυσικό περιβάλλον της περιοχής. Οι ζεστές αποχρώσεις στις τσιμεντοκονίες και στους σοβάδες είναι το βασικό υλικό για την τοιχοποιία με σκοπό να έρχονται σε ισορροπία με το φυσικό περιβάλλον.

Η χρήση φυσικών υλικών όπως το ξύλο και η επιλογή υφασμάτων σε γήινου τόνους σε όλη την επίπλωση δημιουργούν ένα ζεστό, άνετο και φιλόξενο χώρο.

Οι εξοχικές κατοικίες GAIA με την φυσική απλότητα των υλικών και χρωμάτων εναρμονίζονται με το επτανησιακό τοπίο που εμπνέεται από τη σύγχρονη καλοκαιρινή ζωή.

Ταυτότητα έργου:

LArchitects:Αφροδίτη Λευκαδίτη & Τζούλια Λευκαδίτη
Φωτογράφος:Μυρτώ Ιατροπούλου
Interior Stylist:Ανέστης Μιχάλης
Παραγωγή Φωτογραφίας:Mia Dorier

Πηγή: iefimerida.gr

Απάντηση