Durostick: Ένα μοναδικό ξενοδοχειακό συγκρότημα

Durosrick-ξενοδοχειακό-συγκρότημα

To Zante Sun Resort αποτελεί ένα νέο, ξενοδοχειακό συγκρότημα στην περιοχή του Αγίου Σώστη Ζακύνθου.

Η ειδυλλιακή του τοποθεσία, μεταξύ του μοναδικού πράσινου τοπίου που το περιβάλλει και των καταγάλανων νερών του Αγίου Σώστη, ανάμεσα στο Λαγανά και στο ειδυλλιακό Κερί, καθιστούν το Zante Sun Resort ένα μοναδικό προορισμό.

Σε αυτό το φυσικό τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς, η αρχιτεκτονική του ξενοδοχείου έρχεται να απογειώσει τις εντυπώσεις των επισκεπτών του Zante Sun Resort.

Για την κατασκευή και διακόσμηση των κτιριακών υποδομών του επιλέχθηκαν προϊόντα από την ελληνική βιομηχανία Durostick, η οποία εδώ και δεκαετίες φροντίζει πληθώρα κτιριακών συγκροτημάτων στο νησί της Ζακύνθου, αποδίδοντας άρτιο και κομψό αποτέλεσμα κάθε φορά.

Μια από τις πρωταρχικές ανάγκες της ξενοδοχειακής μονάδας των 160 κλινών ήταν, εκτός από το υψηλής αισθητικής τελικό αποτέλεσμα των χώρων του, τόσο εσωτερικά και εξωτερικά, η υψηλή αντοχή του κτιριακού συγκροτήματος, σε συνδυασμό με την υψηλή του ενεργειακή απόδοση.

Τα περισσότερα εν γένει κτίρια στην Ελλάδα, σε ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 60% διαθέτουν ανύπαρκτη μόνωση με συνέπεια μεγάλες και δαπανηρές απώλειες ενέργειας.

Για την κάλυψη της συγκεκριμένης απαίτησης, επιλέχθηκε το ολοκληρωμένο Σύστημα Εξωτερικής Θερμομόνωσης κτιρίων [External Thermal Insu­lation System (ETICS)] με το διακριτικό τίτλο ‘Thermoseal’, πιστοποιημένο κατά το ευρωπαϊκό πρότυπο ETAG 004 με αριθμό πιστοποίησης ΕΟΤΑ: ETA-13/0006 και ΕΟΤΑ: ETA-13/0007, στα εργαστήρια της BVFS στην Αυστρία.

Κάποια από τα κορυφαία προϊόντα που συμμετείχαν στην ενεργειακή αναβάθμιση του ξενοδοχείου μέσα από το Σύστημα Εξωτερικής Θερμομόνωσης κτιρίων Thermoseal ήταν το στεγανωτικό κονίαμα 2 συστατικών με εξαιρετικές προδιαγραφές στεγανότητας και ευκαμψίας, Hydrostop Watertank καθώς και η πανίσχυρη κόλλα θερμομονωτικών πλακών με υδροφοβικές ιδιότητες, Ultracoll Thermo.

Προσφύεται ισχυρά σε κάθε οικοδομική επιφάνεια και αποδίδει τέλεια φινιρισμένες επιφάνειες λόγω του λεπτόκοκκου ‘χαρακτήρα’ της.

Επίσης, ο σιλικονούχος αδιάβροχος σοβάς τελικής στρώσης, Hydrostop Silicone Plaster, συμμετείχε ως σοβάς τελικής στρώσης στο σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης κτιρίων Thermoseal της Durostick.

Για τον οπλισμό της μάζας των επιχρισμάτων του συστήματος Thermoseal επιλέχθηκε το υαλόπλεγμα οπλισμού θερμοπροσόψεων, Ds-4160.

Η ενδυνάμωση των επιχρισμάτων στη θερμομόνωση είναι απαραίτητη καθώς αυτά αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες καταπονήσεις, αφενός διότι η θερμότητα δεν μπορεί να εκτονωθεί προς τα πίσω λόγω του θερμομονωτικού υλικού και αφετέρου λόγω της ύπαρξης πολλών αρμών μεταξύ των θερμομονωτικών πλακών.

Για τη στεγάνωση και προστασία της ταράτσας, τέλος, επιλέχθηκε το εύκαμπτο τσιμεντοειδές στεγανωτικό ταρατσών, Hydrostop Roof, που αποτελεί ιδανική λύση για μακροχρόνια στεγανοποίηση με ασύγκριτη αντοχή στην ηλιακή ακτινοβολία και τα λιμνάζοντα νερά.

Η Durostick, παραμένοντας δίπλα σε κάθε ανάγκη του τεχνικού κόσμου της περιοχής, ανανεώνει τη δέσμευσή της για παροχή ποιοτικών και αξιόπιστων υλικών, ανταποκρινόμενη με σθένος στην πρώτη θέση στην επιλογή δομικών λύσεων τόσο των ιδιοκτητών κτηρίων όσο και των εφαρμοστών του νησιού της Ζακύνθου.

Απάντηση