Δωρεάν webinar «Energy Εξοικονομώ – Αυτονομώ» απ’ τη Civiltech

ενεργειακής-επιθεώρησης

Για τις ανάγκες του προγράμματος Εξοικονομώ – Αυτονομώ, η εκπόνηση της ενεργειακής επιθεώρησης και η επιλογή των κατάλληλων παρεμβάσεων στα σενάρια βελτίωσης, είναι δύο διαδικασίες που υποχρεωτικά εκτελούνται παράλληλα.


Γι’ αυτό το λόγο, συγχρόνως με την εφαρμογή της ενεργειακής επιθεώρησης (πχ ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ), ο μηχανικός/ενεργειακός επιθεωρητής χρειάζεται να έχει στη διάθεσή του και ένα εργαλείο που θα αξιολογεί οικονομικά και τεχνικά την πρότασή του.

Την ανάγκη αυτή έρχεται να καλύψει η νέα αυτόνομη εφαρμογή Energy Εξοικονομώ – Αυτονομώ, που είναι ήδη άμεσα διαθέσιμη προς λήψη και η πρώτη παρουσίαση της εφαρμογής έχει ήδη αναρτηθεί!

Το πρώτο ανοικτό σε όλους webinar με παρουσίαση της νέας εφαρμογής είναι προγραμματισμένο για την Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου. Οι εγγραφές είναι ΔΩΡΕΑΝ (υπάρχουν και άλλες ημερομηνίες διαθέσιμες).

Ολοκληρωμένες λύσεις για το Εξοικονομώ – Αυτονομώ

Η κατάλληλη επιλογή παρεμβάσεων και η κατάρτιση μίας τεκμηριωμένης τεχνικής πρότασης είναι πιο αναγκαία από ποτέ, αφού ο ανώτατος επιλέξιμος προϋπολογισμός παρεμβάσεων ανά αίτηση συναρτάται ΕΥΘΕΩΣ με το σύνολο της εκτιμώμενης ετήσιας εξοικονόμησης πρωτογενούς ενέργειας, όπως αυτή λαμβάνεται από το Α’ ΠΕΑ. Στις προτάσεις εξοικονόμησης ενέργειας που καταγράφονται στο Α’ ΠΕΑ προστίθενται επιπλέον παρεμβάσεις εξοικονόμησης/αυτονόμησης.

Η Civiltech, διαθέτοντας μακροχρόνια εμπειρία στον τομέα εξοικονόμησης ενέργειας, κατανοεί τις ανάγκες του ενεργειακού επιθεωρητή και σας παρέχει προηγμένες λύσεις που σας βοηθούν στην καθημερινή σας εργασία.

Ειδικότερα, η νέα εφαρμογή Energy Εξοικονομώ – Αυτονομώ σας βοηθά να συντάξετε μία άρτια τεκμηριωμένη τεχνική λύση, αφού αναγνωρίζει αυτόματα από το αρχείο .xml της ενεργειακής επιθεώρησης τα ενεργειακά χαρακτηριστικά και τα δομικά στοιχεία του κελύφους.

Το πρόγραμμα Energy Εξοικονομώ Αυτονομώ έχει πολλαπλή χρησιμότητα για τον ενεργειακό επιθεωρητή:

 • Στη φάση της προδημοσίευσης της δράσης, γιατί είναι το μόνο ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ εργαλείο σύνταξης και αξιολόγησης προτάσεων για κάθε τύπο αίτησης ( Μονοκατοικία/διαμέρισμα, Πολυκατοικία τύπου Α & Β).
 • Στη φάση υποβολής της πρότασης, γιατί μπορείτε να παράγετε το Έντυπο πρότασης παρεμβάσεων με αναλυτικές προτάσεις εξοικονόμησης/αυτονόμησης.
 • Στη φάση ολοκλήρωσης έργου, γιατί μπορείτε να ενημερώσετε τις παρεμβάσεις όπως υλοποιήθηκαν, να συγκεντρώσετε παραστατικά και δαπάνες και να υποβάλετε τα απαιτούμενα έντυπα ολοκλήρωσης (Έντυπο καταγραφής παρεμβάσεων, ΥΔ προμηθευτών κλπ.)

Χαρακτηριστικά της εφαρμογής

Γενικά

 • Διαχείριση κάθε τύπου αίτησης (Μονοκατοικία/διαμέρισμα, Πολυκατοικία τύπου Α & Β)
 • Διαχείριση προσώπων (ωφελούμενων, προμηθευτών, μηχανικών).
 • Διαχείριση ιδιοκτησιών (μονοκατοικία, πολυκατοικία, διαμέρισμα).
 • Υπολογισμός δαπανών υπηρεσιών ενεργειακών επιθεωρητών, συμβούλου, μελετών κλπ.

Ενεργειακός στόχος

 • Η εφαρμογή επιλύει τα αρχεία ΠΕΑ Α’ και Β’ ενεργειακής επιθεώρησης, αντλώντας όλα τα στοιχεία που καθορίζουν τον ελάχιστο ενεργειακό στόχο. Υπολογίζεται αυτόματα ο ανώτατος επιλέξιμος προϋπολογισμός παρεμβάσεων από την εκτιμώμενη ετήσια εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας.
 • Τα ενεργειακά στοιχεία αδιαφανών και διαφανών στοιχείων μεταφέρονται αυτόματα στις προτάσεις και στα έντυπα παρέμβασης!

Σύνταξη παρεμβάσεων

 • Επιλεξιμότητα παρεμβάσεων ανά τύπο κατοικίας – αίτησης
 • Αυτόματη διαχείριση ανώτατων ορίων δαπανών ανά κατηγορία δαπάνης – ενεργειακών χαρακτηριστικών.
 • Ολοκληρωμένη διαχείριση παρεμβάσεων. Περιλαμβάνει πλήρη βιβλιοθήκη παρεμβάσεων με παραμετροποιήσιμες περιγραφές δαπανών, αναφορικά με τον τύπο του υλικού, τα ενεργειακά χαρακτηριστικά, τον κατασκευαστή κλπ.
 • Δυνατότητα παραγωγής δικών σας παρεμβάσεων (χωρίς περιορισμό πλήθους), με δικές σας παραμέτρους.
 • Προσφορές προμηθευτών. Αυτόματη συσχέτιση προσφορών με δαπάνες παρεμβάσεων.
 • Αυτόματη δημιουργία Προϋπολογισμού έργου βάσει προσφορών.
 • Επιμερισμός κόστους βάσει προσφορών ανά ιδιοκτησία.
 • Κεντρική σελίδα ελέγχου ανωτάτων τιμών κατά περίπτωση.

Έντυπα

Η εφαρμογή παράγει όλα τα έντυπα που πρέπει να υποβληθούν σε μια αίτηση με βάση τα παραρτήματα του προγράμματος (Έντυπο πρότασης παρεμβάσεων, Έντυπο καταγραφής παρεμβάσεων κοκ)

Παραγγελίες – Αγορά

Εάν θέλετε να αποκτήσετε τη νέα εφαρμογή Energy Εξοικονομώ Αυτονομώ, μεταβείτε τώρα στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Civiltech, για να επωφεληθείτε από τις τρέχουσες προσφορές.

Η εφαρμογή Energy Εξοικονομώ Αυτονομώ κοστίζει 90,00€ + ΦΠΑ ενώ υπάρχουν και άλλες προσφορές για συνδυαστικές αγορές.

Πηγή: b2green.gr

Απάντηση