Δήμος Πύργου: «Κάθε κουτί μετράει»

Πιλοτική συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Αλουμινίου που υλοποιεί το πρόγραμμα «Κάθε κουτί μετράει», ξεκινά ο δήμος του Πύργου, στο πλαίσιο ανάπτυξης του ήδη επιτυχημένου προγράμματος ανακύκλωσης, που παρουσιάζει αλματώδη αύξηση τα τελευταία δύο χρόνια.

Χθες το μεσημέρι, ο αντιδήμαρχος, Διονύσης Μπέλτσος και η υπεύθυνη του προγράμματος, Ζωή Καραμπασιάδου, παρουσίασαν από το Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου, τη νέα συνεργασία, που ξεκινά για τον δήμο του Πύργου.

Όπως ανέφερε η κ. Καραμπασιάδου «Το «Κάθε κουτί μετράει», που τρέχει στην Ελλάδα εδώ και δύο χρόνια, υλοποιείται μέσω της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου και αποτελεί τον Ελληνικό βραχίονα του αντίστοιχου Ευρωπαϊκού προγράμματος ενώ έχει σαν στόχο την επικοινωνία, την ευαισθητοποίηση στην ανακύκλωση του κουτιού μπύρας αναψυκτικού που χρησιμοποιείται εκτός σπιτιού και ο Δήμος Πύργου στην ευαισθητοποίηση έχει κάνει πραγματικά εξαιρετική δουλειά τα χρόνια που δραστηριοποιούμαστε στην Ελλάδα».

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Διονύσης Μπέλτσος αφού ευχαρίστησε την υπεύθυνη του προγράμματος επεσήμανε μεταξύ των άλλων ότι: «Θα ξεκινήσει μια πιλοτική συνεργασία του Δήμου Πύργου με το «Κάθε κουτί μετράει» και ήδη κατά τη παρουσίαση του πράσινου σημείου που θα γίνει την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι, θα έχουμε και τον εξοπλισμό.

Είναι ένα ειδικός κάδος ο οποίος έχει πρέσα μέσα και μπαίνει το κουτάκι του αλουμινίου και πρεσάρεται δηλαδή υπάρχει ένας μοχλός που το κατεβάζουμε και πρεσάρεται το αλουμίνιο και χωράει αν δε κάνω λάθος περίπου 800 κουτιά. Θα υπάρχει και μια τριμερής σύμβαση μεταξύ του Δήμου Πύργου της Ελληνικής Βιομηχανίας Αλουμινίου και ενός Φιλανθρωπικού ιδρύματος που δραστηριοποιείται στη περιοχή μας και τα έσοδα από τη πώληση του αλουμινίου θα πηγαίνουν για καλό σκοπό. Θεωρώ πως ο κόσμος θα ευαισθητοποιηθεί.

Η κ. Καραμπασιάδου με τις γνώσεις και την τεχνογνωσία που έχει θα μπορεί να μας φέρει σε επαφή και με Ευρωπαίους εταίρους μας που μπορεί να μας βοηθήσουν και στην ευαισθητοποίηση του κοινού αλλά και όσο αφορά τη τεχνογνωσία στα θέματα ανακύκλωσης και στον εξοπλισμό».

Απάντηση