Δημήτρης Τσελεπής – Η ΕΝΚΑΣ οργανώνει σεμινάρια επιμόρφωσης και διαδικασίες πιστοποίησης, ώστε να ανταποκρίνονται οι συνάδελφοι στις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς

Δημήτρης Τσελεπής

Σε μία επίκαιρη συνέντευξη μέσα από τις σελίδες του περιοδικού Profil, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιστορικότερου Σωματείου της Ένωσης Νίκαιας στον Κλάδο του Αλουμινίου δίνουν τις απαντήσεις σε καίρια θέματα, που απασχολούν τους Κατασκευαστές και γενικότερα των Μεταλλικών Κατασκευών.


Ο κ. Δημήτρης Τσελεπής, Γενικός Γραμματέας του Σωματείου της Ένωσης Νίκαιας απαντά:

Κύριε Τσελεπή είσαστε αρκετά χρόνια επιχειρηματίας και σήμερα Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ της ΕΝΚΑΣ. Παρακολουθείτε από κοντά τις εξελίξεις σε επίπεδο φορέων, συγχρόνως και από την πλευρά της αγοράς. Για την υλοποίηση των προγραμμάτων ενεργειακής αναβάθμισης του κτιριακού τομέα της χώρας απαιτείται εξειδικευμένο προσωπικό. Οι πιστοποιήσεις που δίνονται μέσω των εκπαιδευτικών σεμιναρίων από την ΠΟΒΑΣ στους συναδέλφους κατασκευαστές, συμβάλλουν ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των πελατών και συνεργατών τους;

Τα τελευταία χρόνια, λόγω της κρίσης, ο Κλάδος του Αλουμίνιου συρρικνώθηκε αρκετά.

Πολλοί εργαζόμενοι αποχώρησαν και πολλές επιχειρήσεις έκλεισαν με αποτέλεσμα η εκπαίδευση να περάσει σε δεύτερη μοίρα. Όμως τα τελευταία χρόνια η τεχνολογία και η ανάγκη για εξοικονόμηση ενέργειας και η ενεργειακή θωράκιση των κτιρίων έχουν εξελιχθεί, τροφοδοτώντας με νέα συστήματα την αγορά της οποίας οι ανάγκες απαιτούν περισσότερη γνώση, εξειδίκευση και εκπαίδευση εκ μέρους των κατασκευαστών.

Όπως γνωρίζουμε όλοι το επάγγελμα του κατασκευαστή κουφωμάτων δεν υποστηρίζεται επαρκώς από την διαθέσιμη Δημόσια Τεχνική Εκπαίδευση. Αποτέλεσμα να μην υπάρχει αρχική εκπαίδευση των εργαζομένων στον Κλάδο μας αλλά και των επιχειρηματιών.

Η ΕΝΚΑΣ σε αναζήτηση τρόπων εκπαίδευσης και πιστοποιήσεων των κατασκευαστών και των εργαζομένων στις βιοτεχνίες και τις επιχειρήσεις του Κλάδου τα τελευταία χρόνια, με την συνεργασία της ΠΟΒΑΣ οργανώνει συνεχώς σεμινάρια επιμόρφωσης και αξιόπιστες διαδρομές πιστοποίησης προσόντων και διαδικασιών, οι οποίες έχουν καλύψει επαρκώς τους συνάδελφους στην προσπάθειά τους να ανταποκριθούν στις ανάγκες της αγοράς και της νέας εποχής που ξεκινά μπαίνοντας η χώρα μας σε μία φάση ανάκαμψης.

Η προσπάθεια μας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Δεν σταματάμε εδώ, πολλά γίνονται και πολλά θα γίνουν το επόμενο διάστημα.

Η ΕΝΚΑΣ του Πειραιά, όπως θα λέγεται πλέον μετά την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, αποτελείται από πολλούς έμπειρους συνάδελφους με γνώση της αγοράς και με πολύ διάθεση για συλλογική δουλειά από την οποία προκύπτουν οφέλη για το σύνολο των συναδέλφων κατασκευαστών.

Η αμεσότητα επικοινωνίας και η άριστη συνεργασία μας με τα Σωματεία που βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα της Ομοσπονδίας μας, τροφοδοτούν συνεχώς με νέες προτάσεις και φρέσκες ιδέες τα στελέχη και τους συνεργάτες της ΠΟΒΑΣ, από τους οποίους ο Κλάδος μετά το σημαντικό έργο που έγινε τα τελευταία χρόνια, περιμένει πολλά.

Απάντηση