ΔΗΜΗΤΡΗΣ & ΣΟΥΖΑΝΑ ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗ: Επίτιμοι διδάκτορες στην Ξάνθη

Το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης πρωτοστατεί τον τελευταίο καιρό σε σχέση με τις άλλες Σχολές Αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα, στις αναγορεύσεις σε Επίτιμους διδάκτορες. Τιμά σημαντικούς Έλληνες αρχιτέκτονες, αναγνωρίζοντας «το σημαντικό και υψηλού επιπέδου αρχιτεκτονικό τους έργο και την αδιάλειπτη προσφορά τους σε λόγο και έργο επί δεκαετίες στο χώρο της Ελληνικής Αρχιτεκτονικής». Παράλληλα προσφέρουν μια εξαιρετική δυνατότητα στους φοιτητές της σχολής να παρακολουθήσουν τις ομιλίες τους και παράλληλα και τα μαθήματα που οι Επίτιμοι Διδάκτορες προσφέρουν μετά την αναγόρευσή τους.
Αυτή την φορά, μετά τους Χρήστο Αθανασόπουλο με εισήγηση της Ελένης Αμερικάνου, Τάσο Μπίρη με εισήγηση του Πάνου Εξαρχόπουλου και Νικόλαο Μουτσόπουλο με εισήγηση του Νικόλαου Λιανού, τα τιμώμενα πρόσωπα ήταν ο Δημήτρης και η Σουζάνα Αντωνακάκη, μετά από εισήγηση του Δημήτρη Πολυχρονόπουλου, Αν. Καθηγητή του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΔΠΘ.

Η Τελετή Αναγόρευσης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Μαϊου 2016, στο Κεντρικό Αμφιθέατρο της Πολυτεχνικής Σχολής του Δ.Π.Θ., με την παρουσία διδασκόντων, φοιτητών και εκπροσώπων φορέων της πόλης.
Τους τιμώμενους προσφώνησαν ο Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής Καθηγητής Χρήστος Καραγιάννης (ο οποίος απηύθυνε και χαιρετισμό εκ μέρους του Πρύτανη του Δ.Π.Θ. Καθηγητή Αθανάσιου Καραμπίνη) και ο Πρόεδρος του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Καθηγητής Παναγιώτης Κόκκορης.
Τον έπαινο (Laudatio) των τιμώμενων, με εκτεταμένη αναφορά στην προσφορά τους για τη διαμόρφωση της σύγχρονης ελληνικής Αρχιτεκτονικής, αλλά και στο πολύπλευρο έργο τους, εκφώνησε ο εισηγητής, Δημήτρης Πολυχρονόπουλος, Αν. Καθηγητής του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΔΠΘ.

Η ανάγνωση του Ψηφίσματος, της Αναγόρευσης και του Διδακτορικού Διπλώματος έγινε από τον Πρόεδρο του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Καθηγητή Παναγιώτη Κόκκορη. Η περιένδυση των τιμώμενων και η επίδοση των διασήμων και του συμβολικού δώρου έγινε από τον Κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής, Καθηγητή Χρήστο Καραγιάννη.

Print Friendly, PDF & Email

Απάντηση