Διεθνή Βραβεία Αρχιτεκτονικής 2018

IIA

Τα Διεθνή Βραβεία Αρχιτεκτονικής «International Architecture Awards 2018» αποτελούν τη μεγαλύτερη διάκριση στον τομέα της αρχιτεκτονικής τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια.

Η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018 στις 20:00, στο Divani Palace Acropolis(Παρθενώνος 19-25, περιοχή Ακρόπολη).

Οι διοργανωτές, το Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design με έδρα την Γκαλένα στο Ιλινόις της Αμερικής και το European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies με έδρα το Δουβλίνο και την Αθήνα, πιστοί στο ετήσιο ραντεβού με την παγκόσμια αρχιτεκτονική κοινότητα δίνουν και φέτος το στίγμα του προγράμματος.

380 έργα από 31 χώρες αναδεικνύουν τις νέες τάσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή κτιρίων και λοιπών κτιστών υποδομών. Η επιλογή  των νικητών έγινε από ομάδα Τούρκων αρχιτεκτόνων και πολιτικών μηχανικών με εξέχουσα επαγγελματική παρουσία στον χώρο.

Την επιτροπή αποτέλεσαν οι:

  • Melike Yetim, DS Architecture
  • Serkan Cakit, Nevzat Sayin Mi̇marlik Hi̇zmetleri
  • Elif Simge Fettahoglu, Tabanlıoğlu Architects
  • M. Yiğit Ersü, RMJM, Architects & Planners
  • Zeynep Tümertekin, Mimarlar Arch
  • Alper Aytaç, Aytac Architects

Μερικά από τα πολυβραβευμένα αρχιτεκτονικά γραφεία που έλαβαν μέρος στη φετινή διοργάνωση είναι των: Steven Holl’s Lewis Arts Complex at Princeton University, Thomas Heatherwick’s Grain Silo Art Gallery, Francis-Jones Morehen Thorp’s EY Centre, Nordic – Office of Architecture’s Oslo Airport Expansion, SPEECHs Luzhniki Stadium, Tabanlıoğlu Architects’ Astana Train Station, Grimshaw and Crone Architects’ 333 George Street, AREP’s Lorient Bretagne Sud Railway Station, C.F. Møller Architects’ Maersk Tower: Extension of The Panum Complex at the University of Copenhagen, HASSEL Huangpu East Bank Urban Forest, Shanghai, China and Safdie Architects’ Sky Habitat. Δείτε τα έργα τους αναλυτικά στο www.internationalarchitectureawards.com

«Τα έργα που συμμετέχουν στον φετινό κατάλογο των υποψηφίων επιλέχθηκαν βάσει του σχεδιαστικού τους οράματος, της καινοτομίας και της πρωτοτυπίας, της προσβασιμότητας και της βιωσιμότητας, της καταλληλόλητας των κτηρίων για τον σκοπό και το επίπεδο ικανοποίησης των πελατών. Είμαι ευχαριστημένος με τις φετινές επιλογές της επιτροπής διότι αναδεικνύονται αρχιτεκτονικά έργα με μεγάλη φαντασία και δημιουργικότητα», επισημαίνει ο Πρόεδρος του Chicago Athenaeum κ. Christian Narkiewicz-Laine.

Την ίδια βραδιά  θα απονεμηθεί και το βραβείο European Prize for Architecture για το 2018 στον αρχιτέκτονα Sergei Tchoban. Περισσότερες πληροφορίες: https://www.chi-athenaeum.org/essays-page/2018/09/10/european-prize-for-architecture-2018/

Πρόκειται για μία τιμητική διάκριση στον τομέα της Αρχιτεκτονικής που στο παρελθόν έχει απονεμηθεί σε μεγάλες προσωπικότητες της Αρχιτεκτονικής κοινότητας όπως: η Manuelle Gautrand για το 2017, οι Lava – Laboratory for Visionary Architecture για το 2016,  ο Santiago Calatrava για το 2015, o Alessandro Mendini για το 2014, ο Μarco Casagrande για το 2013 και πολλοί άλλοι.  Πληροφορίες σχετικά με την το τιμητικό βραβείο αρχιτεκτονικής μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα του οργανισμού www.europeanarch.eu

Τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο «The City and the World»  θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, στις 17:00  στο Contemporary Space Athens, Μητροπόλεως 74, στη Πλάκα με ελεύθερη είσοδο. Στην έκθεση αυτή θα παρουσιαστούν τα έργα των βραβευμένων αρχιτεκτονικών γραφείων με φωτογραφικό υλικό και videos.

Η διάρκεια της  έκθεσης  θα είναι από τις 28/9/2018 έως τις 21/10/2018.

Εγκαίνια Έκθεσης

The City and the World

Contemporary Space Athens, Μητροπόλεως 74, Πλάκα

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, 17.00-19.00

Διάρκεια Έκθεσης: 28/9/2018 – 21/10/2018

Είσοδος ελεύθερη.

Τελετή Απονομής Βραβείων

International Architecture Awards 2016 – Award Ceremony

European Prize for Architecture

Divani Palace Acropolis, Παρθενώνος 19-25, περιοχή Ακρόπολη

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, 19.30

Είσοδος μόνο με προσκλήσεις.

Όλα τα βραβευμένα έργα περιλαμβάνονται στην έκδοση με τίτλο  New International Architecture – Global Design + Urbanism XVΙΙI που επιμελείται ο πρόεδρος του οργανισμού κ. Christian Narkiewicz-Laine (εκδόσεις Metropolitan ArtsPress Ltd.).

Το βιβλίο διατίθεται και διαδικτυακά στην επίσημη ιστοσελίδα του Μουσείου: www.internationalarchitectureawards.com

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για προσκλήσεις παρακαλώ επικοινωνήστε με την 
κ. Κωνσταντίνα Γελαδάκη, Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων στο mail konstadina@europeanarch.eu ή καλώντας στο 210 3428511.

Πηγή: akx.gr

Απάντηση