Δασμούς και ποσοστώσεις στις εισαγωγές αλουμινίου στις ΗΠΑ εξετάζει ο Trump

εισαγωγές αλουμινίου

Το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου απέστειλε στον Πρόεδρο Donald Trump τα αποτελέσματα των ερευνών για το θέμα της εθνικής ασφάλειας στις εισαγωγές αλουμινίου σύμφωνα με το Reuters.

Ο Trump έχει υποσχεθεί ότι θα αναλάβει δράση για την προστασία των εργαζομένων σε χάλυβα και αλουμίνιο από τις εισαγωγές, ιδίως ενόψει της υπερβάλλουσας παραγωγικής ικανότητας των Κινέζων και στα δύο μέταλλα.

Το ζήτημα αν θα επιβληθούν ευρείες χρεώσεις ή ποσοστώσεις για τον χάλυβα και το αλουμίνιο έχει αποτελέσει αντικείμενο έντονων συζητήσεων στο Λευκό Οίκο που απειλεί με περιορισμούς κατά ομάδων που επιθυμούν μια πιο προσεκτική προσέγγιση, τόσο για την αύξηση των τιμών των μετάλλων όσο και για τις σχέσεις με τους συμμάχους των ΗΠΑ που παράγουν τα μέταλλα.

“Ανυπομονούμε ο Πρόεδρος να αναλάβει άμεση και αποφασιστική δράση για το θέμα αυτό, προκειμένου να σώσουμε την αμερικανική βιομηχανία αλουμινίου”, ανέφερε σε δήλωσή της η Century Aluminium.

“Οι Αμερικανοί παραγωγοί χρειάζονται πλήρη ανακούφιση από την πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα από όλες τις κρατικές επιχειρήσεις – όχι μόνο από την Κίνα – για να δημιουργήσουν δίκαιους όρους ανταγωνισμού”.

Οι κριτικοί λένε ότι χρησιμοποιώντας την εθνική ασφάλεια για την επιβολή δασμών σε χάλυβα και αλουμινίο θα μπορούσαν να προκαλέσουν εμπορικό πόλεμο με την Κίνα, να υπονομεύσουν το παγκόσμιο σύστημα εμπορικών συναλλαγών και να βλάψουν τους φίλους της Αμερικής περισσότερο από την Κίνα.

Πηγή: worldenergynews.gr

Απάντηση