Δασμοί των ΗΠΑ σε κινέζικα φύλλα αλουμινίου

ΗΠΑ αλουμίνιο

Νέα εμπορική επίθεση στην Κίνα αποφάσισαν οι ΗΠΑ με την επιβολή δασμών αντιντάμπινγκ σε κινέζικα φύλλα κοινού αλουμινίου.

Το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ αποφάνθηκε ότι φύλλα κοινού αλουμινίου που παράγουν εταιρείες της Κίνας και εισάγονται στη χώρα πωλούνται στην αμερικανική αγορά σε τιμή πολύ χαμηλότερη αυτής που θεωρεί δίκαιη και θα επιβάλλει στα προϊόντα αυτά δασμούς αντιντάμπινγκ ύψους 167,16%, έκανε γνωστό η ένωση αμερικανικών βιομηχανιών αλουμινίου τη Δευτέρα.

Η ένωση, η οποία συνηθίζει να γνωστοποιεί τα ευρήματα των ερευνών του υπουργείου Εμπορίου για θέματα ντάμπινγκ, αθέμιτων κρατικών ενισχύσεων και ανταγωνισμού προτού τα ανακοινώσει το ίδιο, εξήρε την απόφασή του.

«Η σημερινή ενέργεια του υπουργείου Εμπορίου είναι ακριβώς το είδος των σθεναρών, στοχευμένων μέτρων επιβολής του νόμου για τα εμπορικά ζητήματα που χρειαζόμαστε προκειμένου να υποστηριχθεί το διεθνές εμπορικό σύστημα που βασίζεται σε κανόνες», σημείωσε η Χάιντι Μπροκ, πρόεδρος της εθνικής ένωσης βιομηχανιών αλουμινίου των ΗΠΑ, σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Το είδος του εισαγόμενου αλουμινίου το οποίο μπαίνει στο στόχαστρο χρησιμοποιείται σε διάφορες εφαρμογές, όπως προσόψεις κτιρίων, οδικές πινακίδες, κατασκευή ρυμουλκών κ.ά.

Πηγή: in.gr

Απάντηση