Dalarna House: Η κατοικία στη Στοκχόλμη που γίνεται κομμάτι της φύσης

Dalarna-House

Τοποθετημένο σε μια απότομη πλαγιά, το Dalarna House έχει σχεδιαστεί με σκοπό να γίνεται ένα με το τοπίο, καθώς περνούν τα χρόνια και φθείρεται.


Η κατοικία Dalarna House αποτελείται από δύο όγκους επιστρωμένους με ξύλινες σανίδες για να μοιάζουν με το περιβάλλον και τα δέντρα, ενώ οι κεκλιμένες στέγες προσανατολίζονται προς τη θέα της λίμνης και του δάσους.

Μια είσοδος βρίσκεται στη διασταύρωση των δύο μονάδων, χωρίζοντας το σπίτι στα δύο, μεταξύ των υπνοδωματίων στο ένα άκρο και των κοινόχρηστων χώρων στο άλλο.

Με τα μεγάλα παράθυρα που διαθέτει η κατοικία, καταφέρνει και επωφελείται πλήρως από το ηλιακό φως του πρωινού και τις απογευματινές ώρες προσφέρει μοναδική θέα στο ηλιοβασίλεμα.

Τέλος, μια σκεπαστή βεράντα δημιουργεί έναν μοναδικό υπαίθριο χώρο διαβίωσης, βυθισμένο στο παρθένο περιβάλλον.

Dalarna-House
Dalarna-House
Dalarna-House

Source Uncrate
Arc: Dive Architects

Πηγή: didee.gr

Print Friendly, PDF & Email

Απάντηση