Χρυσή πιστοποίηση για το συγκρότημα Green Plaza της GRIVALIA

Χρυσή πιστοποίηση για Green Plaza της GRIVALIA

Τη σημαντική πιστοποίηση LEED for Core and Shell στο επίπεδο Gold απέσπασε το κτιριακό συγκρότημα γραφείων και καταστημάτων της GRIVALIA στη Λεωφόρο Κηφισίας 117 και Αγ. Κωνσταντίνου στο Μαρούσι.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου της εταιρείας, το σημαντικό αυτό έργο αισθητικής και ενεργειακής αναβάθμισης του Green Plaza, είναι το πρώτο έργο στην Ελλάδα που έλαβε την πιστοποίηση LEED for Core & Shell.

Για την επίτευξη της συγκεκριμένης πιστοποίησης, η ομάδα έργου επέλεξε διάφορες επεμβάσεις και βελτιώσεις αποσκοπώντας στη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης και της χρήσης νερού, καθώς και στη δημιουργία ενός υγιεινού εσωτερικού περιβάλλοντος.

Μερικά από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του, είναι:

  • Θερμική μόνωση του κελύφους
  • Αντικατάσταση κουφωμάτων με θερμοδιακοπτόμενα υαλοστάσια αλουμινίου και υαλοπίνακες υψηλής ενεργειακής επίδοσης
  • Εγκατάσταση κινητών εξωτερικών σκιάστρων
  • Εγκατάσταση σύγχρονου συστήματος κλιματισμού και αερισμού
  • Εγκατάσταση φωτισμού LED χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης
  • Κατασκευή πράσινων δωμάτων και φύτευση χαμηλής απαίτησης σε νερό
  • Σύστημα συλλογής όμβριων υδάτων για άρδευση
    Ανακύκλωση

Το πρότυπο περιβαλλοντικής βαθμονόμησης LEED (Leadership in Energy & Environmental Design) είναι το πλέον αναγνωρισμένο διεθνώς σύστημα πιστοποίησης κτιρίων που αναπτύχθηκε από το Συμβούλιο Πράσινων Κτιρίων των Η.Π.Α. (U.S. Green Building Council). Το σύστημα πιστοποιεί ότι ένα κτίριο έχει σχεδιαστεί και (ανα)κατασκευαστεί με εφαρμογή των αρχών της αειφόρου δόμησης που αποσκοπούν στη βέλτιστη ενεργειακή και περιβαλλοντική συμπεριφορά του κτιρίου και την ανθρώπινη υγεία.

Πηγή: fmvoice.gr

Απάντηση