Building & Construction Summit 2023: Περισσότερες από 250 επιχειρηματικές συναντήσεις, ομιλίες & συζητήσεις

Περισσότερες από 280 one2one επιχειρηματικές συναντήσεις, παρουσιάσεις και keynote ομιλίες από κορυφαίους εκπροσώπους του κλάδου των κατασκευών και της αρχιτεκτονικής, πάνελ διαλόγου, networking αλλά και… experience intermedia με γευσιγνωσία κρασιού και ελιάς καθώς και golf συνέθεσαν το διήμερο Building & Construction Summit @ Costa Navarino που διοργάνωσε η Boussias Events στις 13 και 14 Νοεμβρίου 2023.


Πρόκειται για μια μοναδική στην Ελλάδα πρωτοβουλία που θεσμοθετήθηκε με στόχο και όραμα να αποτελέσει το ετήσιο ραντεβού του κλάδου των κατασκευών.

35 και πλέον decision makers, μεταξύ αυτών και senior architects, διευθυντές κατασκευών, development directors, head of construction projects, υπεύθυνοι συμβάσεων και προμηθειών, CDO, CIO, property development experts και πολλοί άλλοι συνομίλησαν με κορυφαίους προμηθευτές από τον κλάδο των δομικών υλικών, συστημάτων δόμησης και εξοπλισμού σε στοχευμένες συναντήσεις.

Το Building & Construction Summit @ Costa Navarino απέσπασε εξαιρετικά σχόλια από τους συμμετέχοντες, με την πλειονότητα αυτών να ζητούν το summit να διοργανώνεται σε ετήσια βάση.

Ομιλίες και συζητήσεις με το βλέμμα στραμμένο σε ένα αειφόρο μέλλον του κλάδου
Ο κ. Κώστας Ιωάννου, τεχνικός διευθυντής της Intrakat, αναφέρθηκε στη ραγδαία ανάπτυξη που βιώνει ο κατασκευαστικός κόσμος τα τελευταία χρόνια, αλλά και τις σπουδαιότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει. Μεταξύ αυτών ανέφερε τη σημαντική έλλειψη κατηρτισμένου ανθρώπινου δυναμικού και κάλεσε την Πολιτεία να δημιουργήσει γόνιμο φορολογικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση του φαινομένου, τις πιέσεις που δέχεται το δομημένο περιβάλλον από τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης καθώς και την αύξηση του κόστους κατασκευής και την ανάγκη επίτευξης τραπεζικής πίστης

Ο κ. Θεοφάνης Μπομπότης, architect – founding partner της Bobotis + Bobotis Architects, αναφέρθηκε στην πολυδιάστατη σχέση του ανθρώπου με το χώρο και τις πολλαπλές αισθητικές και λειτουργικές διαστάσεις του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού. Ανέδειξε δε τον προβληματισμό γύρω από την χρήση της τεχνολογίας και την επίδραση του artificial intelligence στην αρχιτεκτονική δημιουργία.

Οι κ.κ. André Poddubny, πρόεδρος της ένωσης εργοληπτών της Ουκρανίας και Taras Melnik, Managing Director της PBF Group παρουσίασαν το πλαίσιο ανοικοδόμησης της χώρας μετά τις πολεμικές συρράξεις, τα έργα που προτεραιοποιούνται κατά την δική τους εκτίμηση (προσοχή! Δεν εκπροσωπούν την ουκρανική κυβέρνηση ή την ΕΕ/Διεθνή Τράπεζα) καθώς και το πώς θα έπρεπε να είναι ένα ελκυστικό νομοθετικό και χρηματο-οικονομικό πλαίσιο για τις εταιρείες που επιθυμούν να μετάσχουν στο μείζον αυτό έργο. (παρομοίως: δεν έχουν καμία αρμοδιότητα να μιλάνε για το πώς θα δημιουργηθεί νομοθετικό πλαίσιο!!)

Οι κ.κ. Ιωάννης Λέφας, τεχνικός διευθυντής της ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις και διευθύνων σύμβουλος στις ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, Ρένα Σακελλαρίδου, owner της RS SPARCH, Τάνια Τζίκα, COB ELVIAL και Αγγελική Τούζιου, chief development officer, Residential, Sports & MUT της LAMDA Development S.A. συνομίλησαν σχετικά με το πώς οι υποδομές μπορούν να σχεδιαστούν ώστε να συμβάλλουν σε ένα αειφόρο μέλλον για την οικονομία, την κοινωνία και τη ζωή όλων. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν στους παράγοντες που συμβάλλουν στην συντήρηση και λειτουργία των υποδομών με γνώμονα την ανθεκτικότητα τους αλλά και τη βέλτιστη συνεισφορά τους στην οικονομία της χώρας ενώ τονίστηκε το ζητούμενο της «συνέργειας» των υποδομών για την ασφάλεια των πολιτών, ειδικά σε περιπτώσεις ανάγκης. Ενώ έγινε αναφορά στη σημασία των ESG Reports από τις εταιρείες του κλάδου, την υπεραξία που δημιουργεί η σωστή αρχιτεκτονική μελέτη όταν λαμβάνει υπόψιν της όλα τα στάδια από τη Προμελέτη ως τις Μελέτες Εφαρμογής το πιο βασικό τμήμα στον Σχεδιασμό Πόλης και την αξιοποίηση του κτιριακού αποθέματος της χώρας καθώς και το βιοκλιματικό σχεδιασμό και το πρότυπο του Ελληνικού στη κατεύθυνση της Εξυπνης Πόλης ως πολλαπλασιαστή ευζωΐας στη τοπική κοινωνία.

Οι χορηγοί του Building & Construction Summit

Χρυσός χορηγός του Building & Construction Summit @ Costa Navarino ήταν η ELVIAL. Χορηγοί ήταν οι Lamda Development και Vernolin Defteraios.

Χορηγός γεύματος η ΡΙΖΑΚΟΣ.

Απάντηση