Η BP επενδύει $ 200 εκατ. στην εταιρεία ηλιακής ενέργειας Lightsource

BP

Η βρετανική εταιρεία παραγωγής πετρελαίου British Petroleum (BP) θα επενδύσει $ 200 εκατ. στην κορυφαία εταιρεία ανάπτυξης ηλιακής ενέργειας στην Ευρώπη, Lightsource.

Σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση της BP, με αυτήν την επένδυση, ο πετρελαϊκός κολοσσός θα αποκτήσει μερίδιο 43% και δύο έδρες στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, η οποία θα μετονομαστεί σε Lightsource BP.

Η BP σχεδιάζει να συνδυάσει τη δραστηριότητα, τις σχέσεις και τις εμπορικές δυνατότητες που η ίδια διαθέτει σε παγκόσμια κλίμακα με την τεχνογνωσία ανάπτυξης και διαχείρισης της ηλιακής ενέργειας της Lightsource.

«Η BP έχει δεσμευτεί να προωθήσει τη χαμηλή σε άνθρακα ενέργεια εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα επιστρέψουμε στον τομέα της ηλιακής ενέργειας, αλλά με νέο και πολύ διαφορετικό τρόπο», δήλωσε ο Bob Dudley, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου BP.

«Ενώ η πορεία μας στον τομέα της ηλιακής βιομηχανίας επικεντρώθηκε στην κατασκευή πάνελ, η Lightsource BP, αντίθετα, θα αυξήσει την αξία της μέσω της ανάπτυξης και διαχείρισης μεγάλων ηλιακών έργων σε όλο τον κόσμο», πρόσθεσε.

Η Lighsource BP, της οποίας οι δραστηριότητες επικεντρώνονται σε μεγάλο βαθμό στις ΗΠΑ, την Ινδία, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, θα συνεχίσει να αναπτύσσει και να λειτουργεί τα υπάρχοντα ηλιακά έργα της Lightsource, ενώ στοχεύει στην αυξανόμενη ζήτηση για ηλιακά έργα μεγάλης κλίμακας, σημειώνει η BP στη δήλωσή της.

Με την επένδυση στην ηλιακή ενέργεια, η BP συμπληρώνει τις τρέχουσες δραστηριότητές της στον τομέα της εναλλακτικής ενέργειας, οι οποίες περιλαμβάνουν την αιολική ενέργεια και τα βιοκαύσιμα.

Πηγή: energia.gr

Απάντηση