Αυτοί είναι οι πιο μαγευτικοί και «οικολογικοί» ουρανοξύστες του κόσμου

ουρανοξύστες

Η Council on Tall Buildings and Urban Habitat αποκάλυψε τους 50 ψηλότερους ουρανοξύστες του κόσμου και μεταξύ αυτών τους οκτώ πιο «οικολογικούς».


Όταν μιλάμε για ουρανοξύστες δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στη λίστα που εκδίδει η Μ.Κ.Ο. Council on Tall Buildings and Urban Habitat.

Στη λίστα αυτή που δημοσιεύθηκε πριν από μερικές μέρες παρουσιάζονται τα 50 πιο ψηλά κτίρια και ουρανοξύστες του κόσμου με ορισμένα εξ’αυτών να έχουν χαρακτηριστεί και ως «οικολογικά»:

Salesforce Tower: Ο «γίγαντας» του Σαν Φρανσίσκο

Ο ουρανοξύστης αυτός είναι ο ψηλότερος στην πόλη και εγκαινιάστηκε μόλις πέρυσι. Το πρότζεκτ υλοποιήθηκε από τον αρχιτέκτονα César Pelli και έχει ύψος 326 μέτρα.

Lotte World Tower

Ο Lotte World Tower έχει ύψος 554,5 μέτρα και έτσι επάξια κατατάσσεται στην πέμπτη θέση με τους πιο ψηλούς ουρανοξύστες του κόσμου. Την ολοκλήρωση του έργου ανέλαβε το αμερικανικό στούντιο αρχιτεκτονικής Kohn Pedersen Fox και εγκαινιάστηκε τον Απρίλιο του 2017.

Διαθέτει συνολικά 123 ορόφους, ενώ χάρη στο ταχύτατο ασανσέρ, που είναι και το γρηγορότερο στον κόσμο, μπορεί κανείς να φτάσει από το ισόγειο μέχρι την κορυφή σε λιγότερο από ένα λεπτό. Εκτός αυτού, ένα εξίσου εντυπωσιακό στοιχείο του κτιρίου είναι ότι 85ο όροφο βρίσκεται η πιο ψηλή πισίνα του κόσμου.

Torre Reforma

Ο «Torre Reforma» του οποίου η κατασκευή ολοκληρώθηκε το 2018 βρίσκεται στην πρωτεύουσα του Μεξικού, το Μέξικο Σίτι. Το ύψος του αγγίζει τα 246 μέτρα και είναι το πιο ψηλό κτίριο του Μεξικού. Η υλοποίησή του οφείλεται στον Benjamin Romano, που είναι και ο περσινός νικητής του International Highrise Award.

Shanghai Tower

Ο «Shanghai Tower« είναι ο δεύτερος πιο ψηλός ουρανοξύστης του κόσμου (ο πρώτος είναι ο Burj Khalifa στο Ντουμπάι και έχει ύψος 828 μέτρα). Η μοναδικότητα αυτού του κτιρίου οφείλεται στο σπιράλ σχήμα του, το οποίο έχει χαρακτηριστεί και ως οικολογικό χάρη στο μικροκλίμα που δημιουργεί το σπιράλ στο εσωτερικό.

Torre Costanera

Ο «Torre Costanera» έχει 300 μέτρα ύψος και είναι ο πιο ψηλός ουρανοξύστης της Νότιας Αμερικής. Βρίσκεται στην καρδιά της πόλης Sanhattan στη Χιλή και αποτελεί κι αυτός ένα έργο του César Pelli.

Freedom Tower

Ο «Freedom Tower» έχει σχεδιαστεί από τον David Childs και εκτείνεται στην περιοχή όπου μέχρι την 11η Σεπτεμβρίου του 2001 βρίσκονταν οι Δίδυμοι Πύργοι.

Bosco Verticale

Στη λίστα αυτή δε θα μπορούσε να απουσιάζει και ο «Bosco Verticale» της Ιταλίας που εγκαινιάστηκε το 2015 και έχει χαρακτηριστεί από το Council on Tall Buildings and Urban Habitat ως ο πιο ωραίος ουρανοξύστης του κόσμου. Συγκεκριμένα, ο «Bosco Verticale» βρίσκεται στο Μιλάνο και έχει σχεδιαστεί από το Boeri Studio.

*Με πληροφορίες από την Corriere della Sera

Πηγή: lifo.gr

Απάντηση