Αρχιτεκτονική και φαντασία σε καφέ απο χαρτόνι

χαρτόνι

Πολλοί μπορεί να θυμούνται να παίζουν με κουτιά από χαρτόνι (cardboard) ως παιδιά. Σπάνια παρατηρείται σε ένα σύγχρονο σχεδιαστικό περιβάλλον.


Το χαρτόνι είναι ευρέως γνωστό και βρίσκεται σχεδόν παντού.

Τώρα φανταστείτε να πίνετε καφέ σε ένα πλήρως λειτουργικό καφενείο που έχει κατασκευαστεί σχεδόν εξ ολοκλήρου από χαρτόνι τύπου cardboard.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο των Νudes και η ομάδα τους, έκανε την φαντασία τους αρχιτεκτονική δημιουργία.

Από τα φωτιστικά έως τις καρέκλες και τα τραπέζια, το κυματοειδές χαρτόνι γεμίζει ολόκληρο το τοπίο του καφέ.

Πηγή εικόνας: commercialinteriordesign.com

Το εσωτερικό αποτελείται από ρέουσες κυματιστές δομές κατασκευασμένες από προσεκτικά διαμορφωμένα τμήματα από χαρτόνι.

Χαρακτηριστικά Υλικού

Πολλοί μπορεί να σκέφτονται τι συμβαίνει με την υγρασία και την υγρασία στην περιοχή, ωστόσο, ο ιδρυτής της NUDES, Nuru Karim, σκεπτόταν να μετατρέψει αυτό το κοινό υλικό σε βιώσιμο και ευπροσάρμοστο.

Το 100% ανακυκλωμένο υλικό είναι βιοαποικοδομήσιμο και φτιαγμένο από 50% αέρα.

Η υφή του υλικού, η κενή και η κυματοειδής φύση βοήθησαν τον Karim και την ομάδα του να επικεντρωθούν στην ανθεκτικότητα του υλικού και την ελαφριά φύση του.

Μελετώντας τις μορφές μίκρο και μάκρο, επέτρεψε στην εταιρεία σχεδιασμού να δημιουργήσει μια σταθερή συσχέτιση μεταξύ κάθε φύλλου χαρτονιού καθώς αυτό ενώθηκε μαζί.

Σύμφωνα με το NUDES, υπήρξαν αρκετές επαναλήψεις δοκιμών και πρωτοτύπων προτού να πάρει το υλικό την τελική του μορφή.

Μια επεξεργασία με κερί εφαρμόστηκε στα δισκία του καφέ. Για να βοηθήσει με τη συντήρηση και τη χρήση του πίνακα με το πέρασμα του χρόνου. Η επεξεργασία με κερί εμποδίζει την απορρόφηση νερού και τα τρόφιμα που καταστρέφουν το υλικό κατά τη χρήση.

Το χαρτόνι της Βομβάης ήταν ιδανικό για τη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων και ανανεώσιμων υλικών για την αντιμετώπιση εναλλακτικών μεθόδων καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής.

Κεντρική ιδέα project

Η ιδέα και η εκτέλεση του έργου έγιναν δυνατές με τη βοήθεια του Nuru Karim της NUDES, της Amit και της Bhavna Dhanani της BAD Management και της Shilpa Tulaskar και της Vishal Shetty από την Thyme & Reason Hospitality.

Πηγή εικόνας: commercialinteriordesign.com

Το καφέ βρίσκεται στο συγκρότημα Bandra Kurla της Βομβάης, το οποίο βρίσκεται σε ένα σημείο γεμάτο με μεγάλα εμπορικά κτίρια. Οι κατασκευές από χάλυβα και γυαλί γεμίζουν την περιοχή, αλλά σύμφωνα με την ομάδα, ο στόχος τους ήταν απλός.

«Εκτός από το να κάνουμε μια δήλωση, θέλαμε να επιδείξουμε ότι είναι δυνατό να είμαστε παιχνιδιάρικοι και να κάνουμε τη διαφορά.

Επίσης, τα βιώσιμα υλικά θα πρέπει να αποτελούν τον κανόνα για έργα τέτοιου μεγέθους».

Πηγή: maxmag.gr

Απάντηση