Αρχιτέκτονες σχεδιάζουν μοντέρνα σπίτια που δεν παρεμβαίνουν στο φυσικό περιβάλλον

περιβάλλον

Το αρχιτεκτονικό γραφείο «Chain 10 architecture & interior design institute» σχεδίασε κατοικία στο Ταϊβάν με μινιμαλιστικό αντίκτυπο στο περιβάλλον.


Στην πρόσοψη της κατοικίας που σχεδιάστηκε με μινιμαλιστικό αντίκτυπο στο περιβάλλον, φιλοξενείται ιδιωτικός δρόμος που οδηγεί τα αυτοκίνητα στην είσοδο και έξοδο με πλήρη ιδιωτικότητα και ασφάλεια. Μια πράσινη πλαγιά δημιουργήθηκε κάτω από τον τοίχο του δευτέρου ορόφου από το κεντρικό κτίριο όπου βλέπει προς τη νότια λοφώδη γη.

Το πράσινο σημείο στην αυλή ενισχύει την κοιλάδα καθώς και τα ταϊλανδέζικα δέντρα παραλίας που έχουν φυτευτεί λίγο πιο μακριά με σκοπό να ενισχύσουν την πρασινάδα του σπιτιού.

Μέσω αυτού του έργου, η εταιρεία ήθελε να τονίσει την σχέση της με το περιβάλλον χωρίς να ενοχλούν την φυσική χλωρίδα.

Η πρόσοψη σε συνδυασμό με τον νοτιοδυτικό άνεμο κάνουν το σπίτι πιο δροσερό το καλοκαίρι, απαιτώντας λιγότερη ηλεκτρική κατανάλωση. Ενώ τον χειμώνα οι τριγύρω λόφοι εμποδίζουν το πέρασμα του αέρα. Πολλά δένδρα τοποθετήθηκαν γύρω από το κτίριο προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν την ουδετερότητα του άνθρακα. Το εσωτερικό του σπιτιού έχει «ντυθεί» με έπιπλα από ανακυκλωμένα υλικά.

περιβάλλον

Άφθονο φυσικό φως εισέρχεται στο δωμάτιο μέσα από μεγάλα παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή που σημαίνει ότι μόνο ένας μικρός αριθμός τεχνητών πηγών φωτός είναι απαραίτητες.

περιβάλλον

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΡΓΟΥ

Αρχιτέκτονες: chain10 architecture and interior design institute
Όνομα πρότζεκτ: comfort in context
Τοποθεσία: kaohsiung city, taiwan
Κύριος σχεδιαστής: keng-fu lo
Όνομα γραφείου: chain10 architecture & interior design institute
Φωτογράφος: moooten studio / qimin wu

Πηγή: parallaximag.gr

Απάντηση