Απονεμήθηκαν τα «Active Greece Awards 2016»

Άλλη μία δύσκολη χρονιά ήταν το 2015 για την ελληνική οικονομία, με τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, οι οποίες έχουν καταστεί χρόνιες, να σωρεύονται πλέον στις πλάτες του ελληνικού επιχειρείν. Από το 2008 το ΑΕΠ της χώρας έχει μειωθεί κατά 26%, η απασχόληση κατά ένα εκατομμύριο άτομα, ο αριθμός των επιχειρήσεων κατά 128.000, ενώ από το καλοκαίρι του 2015 προστέθηκαν τα capital controls ως ένας νέος απρόβλεπτος, δυσμενέστατος παράγοντας.

Παρόλα αυτά, η επιχειρηματική κοινότητα της χώρας επέδειξε αξιοσημείωτη αντοχή και προσαρμοστικότητα, με αποτέλεσμα το 2015 οι εξαγωγές να κλείσουν με θετικό πρόσημο. Αυτές οι επιχειρήσεις, οι οποίες συνέβαλαν στη βελτίωση του εμπορικού ισοζυγίου και κατέγραψαν σημαντικές επιδόσεις στον τομέα της εξωστρέφειας, διακρίθηκαν στην εκδήλωση της Active Business Publishing για την απονομή των Active Greece Awards 2016.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ, την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής, εμπορικών επιμελητηρίων και της επιχειρηματικής κοινότητας. Την εκδήλωση άνοιξε ο διοργανωτής των βραβείων, δημοσιογράφος Σπύρος Κτενάς, ενώ χαιρετισμό απηύθηναν ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, εκ μέρους του «Enterprise Greece» ο διευθυντής Τροφίμων και Ποτών, Αντώνης Γραβάνης, ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθηγητής Θανάσης Γιαννόπουλος και ο πρόεδρος του Ελληνο-ρωσικού Επιμελητηρίου, Χρήστος Δήμας. Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Tekmon, Γιώργος Πάνος, παρουσίασε τη νέα βάση δεδομένων της Active Business Publishing, με την επωνυμία Greece’ s List.

Συνολικά, οι εταιρείες οι οποίες βραβεύθηκαν είναι: ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Βιοχάλκο, Vioryl, Ελληνικά Πετρέλαια, Unilever – Ελαΐς, Goldair Cargo, ΔΕΠΑ, Costa Navarino, ΟΑΕΠ, Intracom Defence Electronics, Boehringer Ingelheim, Vivartia, Pharmathen, ΒΙΑΝΕΞ, Αθηναϊκή Ζυθοποιία, ΤΙΤΑΝ, Eurodrip, Καρέλια, Vitex, Nestle Hellas.

Επίσης, διακρίθηκαν οι: Motor Oil, Intralot, Σωληνουργεία Κορίνθου, ΧΑΛΚΟΡ, Ελληνικά Καλώδια, Πλαστικά Κρήτης, Kleeman, BIC Βιολέξ, Isomat, Uni-pharma, Elpen, ΦΑΓΕ, Κρι-κρι, Folli Folie, Αφοί Χαΐτογλου, ΛΟΥΞ.

Print Friendly, PDF & Email

Απάντηση