“Οι Αόρατες Πόλεις, Ορατές” – Προτάσεις φοιτητών της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών

Οι Αόρατες Πόλεις, Ορατές

Από τις 16 έως και τις 20 Ιουνίου 2017, στον ισόγειο χώρο του Κέντρου Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στα Χανιά, παρουσιάζονται εικοσιπέντε πινακίδες με τις αντίστοιχες πόλεις του Italo Calvino από φοιτητές της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης.

[su_spacer size=”10″]Στο έργο του Ιταλού συγγραφέα Italo Calvino, ο Μarco Polo περιγράφει στον αυτοκράτορα των Μογγόλων πόλεις της επικράτειάς του, που εκείνος δεν έχει επισκεφθεί.  Οι περιγραφές των πόλεων, άλλοτε συνδεδεμένες με το όνομα, άλλοτε με μακρινές μνήμες, με συνήθειες των κατοίκων, ή με το παράδοξο της πολεοδομικής τους συγκρότησης,  έχουν  αποτελέσει το όχημα για πολλαπλές αναζητήσεις στον χώρο των σπουδών της Αρχιτεκτονικής.

Υλοποιήθηκαν για να αποδώσουν σε επιλεγμένες από εκείνους περιγραφές πόλεων, αντίστοιχες πολεοδομικές συγκροτήσεις, με την δομή των οικοδομικών τετραγώνων, των οδών, των κατοικιών και με όρους δόμησης, ωσάν να επρόκειτο για πραγματοποιήσιμες προτάσεις, στα πλαίσια του μαθήματος «Εισαγωγή στην Επαγγελματική Πρακτική» (διδάσκων: Επικ. Καθηγητής Νίκος Σκουτέλης) κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 2014-2015,

Σε αυτό το πλαίσιο, το Σάββατο 17 Ιουνίου οργανώνεται ημερίδα με τίτλο «Οι Αόρατες πόλεις, Ορατές» με τέσσερις ομιλίες

Πηγή: tuc.gr

Απάντηση