Άνοδος της αποδοχής των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ανανεώσιμων-Πηγών-Ενέργειας

Μια επίσημη δημοσκόπηση της βρετανικής κυβέρνησης διαπίστωσε υψηλά επίπεδα δημόσιας υποστήριξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τα οποία αποτελούν ρεκόρ όλων των εποχών.

Η έρευνα ζήτησε από ένα δείγμα 2.012 ατόμων από όλη τη χώρα να απαντήσει σε μια σειρά ερωτήσεων σχετικά με την κλιματική αλλαγή και την ενέργεια. Σύμφωνα με τα στοιχεία η στήριξη για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ήταν 85% υψηλότερη κατά 3% σε σχέση με το προηγούμενο ρεκόρ πέρυσι. Επίσης το 74% των ερωτηθέντων ανησυχούσε για την κλιματική αλλαγή. Η δημοσκόπηση διεξάγεται από το Υπουργείο Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Βιομηχανικής Στρατηγικής του Ηνωμένου Βασιλείου(Department of Business, Energy and Industrial Strategy) κάθε τρεις μήνες.

Η υποστήριξη του κόσμου για κάθε τεχνολογία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας χωριστά  κορυφώθηκε σε επίπεδα ρεκόρ:

  • Η χερσαία αιολική ενέργεια έφθασε το 76%, σημειώνοντας την έβδομη κατά σειρά αύξηση
  • Ενώ η υπεράκτια αιολική ενέργεια στο 83%
  • Η αντίθεση σε αυτές τις τεχνολογίες ήταν σε μονοψήφια νούμερα
  • Η ηλιακή ενέργεια, η οποία ποτέ δεν κατέβηκε κάτω από το 80% υποστήριξη από την έναρξη των δημοσκοπήσεων το 2012, έφθασε σε ένα νέο ρεκόρ υποστήριξης 87%

Το 75% πίστευει ότι τα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας παρείχαν οικονομικά οφέλη στο Ηνωμένο Βσίλειο. Ο αριθμός των ανθρώπων που δήλωσαν ότι θα ήταν ευχαριστημένοι αν είχαν ένα μεγάο έργο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην περιοχή τους, αυξήθηκε στο 66%, σημειώνοντας αύξηση 8% από πριν από ένα χρόνο.

Η Emma Pinchbeck, εκτελεστική διευθύντρια του συνδέσμου αιολικής ενέργειας RenewableUK δήλωσε ότι η έρευνα έδειξε ότι οι πολίτες «πιστεύουν έντονα ότι η κυβέρνηση πρέπει να οικοδομήσει φθηνή, αξιόπιστη και ανανεώσιμη ενέργεια εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο». “Είναι υπέροχο το γεγονός ότι η βιομηχανία μας κερδίζει τον παγκόσμιο αγώνα για καθαρή ενέργεια και να βλέπει ότι το βρετανικό κοινό την καλωσορίζει“, πρόσθεσε.

Η Hannah Martin, επικεφαλής Ενέργειας της Greenpeace UK, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν ότι “η Βρετανία είναι έτοιμη να εισέλθει στον 21ο αιώνα“.

Πηγή: e-mc2.gr

Απάντηση