Άννα Ψευτέλη – Υπεύθυνη του ELVIAL TRAINING CENTRE: «Κλειδί η καλή ενημέρωση και εκπαίδευση του Κλάδου»

Τη σημασία της καλής και συνεχιζόμενης εκπαίδευσης στον κλάδο της κατασκευής αλουμινίου υπογράμμισε η Άννα Ψευτέλη, υπεύθυνη του κέντρου εκπαίδευσης (TRAINING CENTRE) της ELVIAL, μιλώντας στο 9ο Συνέδριο της ΠΟΒΑΣ (17-19 Μαΐου, Λάρισα).


«Η συνεχιζόμενη εκπαίδευση είναι κάτι πολύ σημαντικό, για τον δικό μας κλάδο και όχι μόνο», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Ψευτέλη. «Όσον αφορά τον τομέα μας», συνέχισε, «παρατηρούμε να επέρχονται εξελίξεις της τεχνολογίας (που δημιουργούν ένα νέο μοντέλο εργασίας στο οποίο πρέπει όλοι να προσαρμοστούμε) και επίσης αλλαγές στη νομοθεσία και στους κανονισμούς (λ.χ. ο νέος κανονισμός των δομικών προϊόντων) που εισάγουν νέες απαιτήσεις, τις οποίες όλοι πρέπει να γνωρίζουμε ώστε να τις καλύπτουμε».

«Όλος ο κλάδος μας πρέπει να είναι καλά ενημερωμένος και εκπαιδευμένος»

Το σημαντικότερο όλων, ωστόσο, κατά την κ. Ψευτέλη, «είναι στην εποχή μας ο καταναλωτής είναι πάρα πολύ καλά ενημερωμένος κι εμείς καλούμαστε να
δώσουμε τεκμηριωμένες απαντήσεις στις ερωτήσεις του και στοχευμένες λύσεις, κάτι που σημαίνει πως όλος ο κλάδος μας πρέπει να είναι καλά ενημερωμένος και εκπαιδευμένος για να δίνει αυτές τις λύσεις. Μόνο έτσι θα δημιουργήσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ εμάς, του πελάτη και του τελικού καταναλωτή. Μόνο έτσι θα υπάρξει εξέλιξη στον κλάδο».

«Οι καινοτομίες του ELVIAL TRAINING CENTRE»

Στη συνέχεια, η κ. Ψευτέλη αναφέρθηκε στις καινοτομίες του σεμιναρίου της ELVIAL.

«Είναι μία νέα αρχή για εμάς», είπε. «Είναι ένα δυναμικό, καινούργιο project, που συνδυάζει την πρακτική και τη θεωρία και διαθέτει ευρύ φάσμα θεμάτων, τα οποία, μάλιστα, δεν αφορούν μόνο στο τεχνικό κομμάτι αλλά και σε εμπορικά ζητήματα, για τα οποία μάλιστα οι συμμετέχοντες δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Όσο περνούν οι κύκλοι, υπάρχει μία ανατροφοδότηση από τους συμμετέχοντες που μας δίνει έμπνευση να προσθέσουμε νέες θεματικές ενότητες και να καλύψουμε έτσι όλες τις ανάγκες των κατασκευαστών». Η κ. Ψευτέλη πρόσθεσε πως, κατά την άποψή της, «το πιο σημαντικό είναι ότι στο TRAINING CENTRE συνδέονται όλοι οι κρίκοι της αλυσίδας (ΠΟΒΑΣ, κατασκευαστές, εταιρείες, κλπ), σε ένα διαφορετικό πλαίσιο, σε ένα πιο χαλαρό περιβάλλον και δημιουργείται ένα hub όπου μπορούμε να ανταλλάξουμε απόψεις και να παράξουμε νέες ιδέες και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε εύρεση λύσεων, να δημιουργήσει καινοτομία και να βελτιώσει τον κλάδο του αλουμινίου».

«Οι στόχοι της ELVIAL για το μέλλον»

Ποιοι είναι, όμως, οι μελλοντικοί στόχοι της ELVIAL για το TRAINING CENTRE της;Απαντά η κ. Ψευτέλη: «Θέλουμε να κάνουμε σταθερά βήματα για να κτιστεί κάτι ποιοτικό και σωστό. Βασικός στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα κέντρο εκπαίδευσης και καινοτομίας.

Σίγουρα επιθυμούμε να εντάξουμε στο πρόγραμμά μας και νέα εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία όχι μόνο θα περιλαμβάνουν εκπαιδεύσεις που αφορούν στο προϊόν της ELVIAL και στη σωστή του κατασκευή (γιατί είναι πάρα πολύ σημαντικό να παράγεται ένα ποιοτικό προϊόν) αλλά στοχεύουμε και στο να προσθέσουμε και άλλου είδους εκπαιδευτικά προγράμματα που θα απευθύνονται όχι μόνο στον κατασκευαστή αλλά, λ.χ. και στον αρχιτέκτονα και στον μηχανικό.

Υπάρχει πράγματι μία ολιστική προσέγγιση στο κτίριο και στον κατασκευαστικό τομέα και το ίδιο θα πρέπει να ισχύει και στην εκπαίδευση. Πρέπει όλοι οι κρίκοι της αλυσίδας να εκπαιδευτούν και να εξελιχθούν. Πρέπει σίγουρα να υπάρξουν και συνεργασίες. Με στόχο, να παραχθεί ένα σωστό αποτέλεσμα σε κτιριακό επίπεδο πλέον και όχι μόνο στο επίπεδο του κάθε προϊόντος ξεχωριστά». Σημειώνεται, ότι η ELVIAL ήταν διακεκριμένος χορηγός του Συνεδρίου της ΠΟΒΑΣ.

Γιώργος Σέργης

Απάντηση