Αναβαθμισμένο το 6ο Συνέδριο Κατασκευαστών ΠΟΒΑΣ

Θερμή υποδοχή και υψηλού επιπέδου φιλοξενία στην πόλη της Κοζάνης. Έπεσε η αυλαία με ιδιαίτερη επιτυχία, δίνοντας ελπίδα για καλύτερες μέρες σε ένα κλάδο που το αξίζει και “κοιτάζει μπροστά”. Με την τελευταία θεματική ενότητα (Ασφαλιστικό, Φορολογικό) το μεσημέρι της Κυριακής 6 Νοεμβρίου, σε κλίμα μεγάλης ικανοποίησης ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 6ου Συνεδρίου Κατασκευαστών στην Κοζάνη, το οποίο διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αλουμινοσιδηροκατασκευαστών (ΠΟΒΑΣ) σε συνεργασία με τις εταιρείες PROFILMEDIA και PROFILGROUP, που ανέλαβαν την Οργανωτική υποστήριξη.

Το Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο Κοζάνης και ο Σύνδεσμος Σιδηροαλουμινοκατασκευαστών Ν. Κοζάνης συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε να στεφθεί αυτή η ξεχωριστή προσπάθεια του κλάδου με απόλυτη επιτυχία.

Ο καλός καιρός, το ωραίο περιβάλλον, ο εντυπωσιακός εκθεσιακός χώρος, η κατάμεστη αίθουσα του Συνεδρίου, η ενδιαφέρουσα θεματολογία του, η θερμή υποδοχή και η υψηλού επιπέδου φιλοξενία των τοπικών φορέων σε όλους τους Συνέδρους, είχαν θετικότατη συμβολή στην άψογη οργάνωση και βοήθησαν ώστε το Συνέδριο να θεωρηθεί ιδιαίτερα επιτυχημένο.

Με προσέλευση μεγαλύτερη των προσδοκιών, οι Σύνεδροι ξεπέρασαν τα 385 άτομα εκ των οποίων οι 270 και πλέον ήταν κατασκευαστές αλουμινίου & σιδήρου από κάθε γωνιά της Ελλάδας, οι οποίοι αψήφησαν τις χιλιομετρικές αποστάσεις και έδωσαν δυναμικό «παρών» στην Κοζάνη.

Με σημαντικούς ομιλητές, ενδιαφέρουσα θεματολογία αλλά και την παρουσίαση πλήθους επιτυχημένων πρακτικών, ολοκληρώθηκαν φέτος οι εργασίες 6ου Συνεδρίου Κατασκευαστών ΠΟΒΑΣ, που πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο στα Κοίλα Κοζάνης από το Σάββατο 5 έως και την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016.

Οι μεγάλες αλλαγές μας βρίσκουν πρωταγωνιστές στη διαμόρφωση του πλαισίου, το οποίο θα είναι αυτό που ο κλάδος μας απαιτεί με ένα σύνθημα “Κοιτάμε μπροστά!”.

Στο μεγάλο γεγονός συμμετείχαν τα Σωματεία μέλη της ΠΟΒΑΣ, κατασκευαστές και επαγγελματίες του κλάδου από όλη την Ελλάδα, αρχιτέκτονες, μηχανικοί και τεχνικά γραφεία, οι οποίοι παρακολούθησαν την επίκαιρη θεματολογία που αφορούσε τις τάσεις και τις προοπτικές εξοικονόμησης ενέργειας στον κτιριακό τομέα, τις πολιτικές ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τις εμπειρίες και συμπεράσματα από την εφαρμογή του προγράμματος “Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον” αλλά και το νέο πρόγραμμα “Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον”, το οποίο αναλύθηκε σε όλες τις πτυχές του, όπως και ο ΚΕΝΑΚ. Αφορούσε την ανάπτυξη ενεργειακής κουλτούρας, τον σημαντικό ρόλο του κατασκευαστή κουφωμάτων στην ενεργειακή αναβάθμιση, την εκπαίδευση, την πιστοποίηση, τις μεταλλικές κατασκευές, τις παράνομες εισαγωγές προϊόντων, τις προοπτικές του κλάδου και πλήθος άλλων θεμάτων.

Ξεχώρισαν οι θεματολογίες σχετικά με το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό, διατηρώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των Συνέδρων που παρέμειναν μέχρι τη λήξη του Συνεδρίου. Οι Σύνεδροι έκαναν παρεμβάσεις και ερωτήσεις για τα  θέματα που αναπτύχθηκαν δίνοντας την ευκαιρία στους εισηγητές για περισσότερες λεπτομέρειες και συζήτηση η οποία συνεχίστηκε ακόμη και στα διαλείμματα.

Από τους διακεκριμένους χορηγούς απηύθυναν χαιρετισμό οι κ.κ.: Αθανάσιος Τσιάρας (EXALCO), ο Δημήτρης Τζίκας (ELVIAL), ο Γιώργος Μυλωνάς (ALUMIL), Αθανάσιος Δεληγιάννης (ΕΤΕΜ), ο Χρήστος Λουκάς (ΕUROPA), o Νικόλαος Βλαχάκης (NEOKEM)o Ιωάννης Δασκαλόπουλος (TEHNI – ΠΑΝΤΕΛΟΣ), η κα Aιμιλία Αξιωτάκη (ANALKO) και η κα Χριστίνα Πανίδου (ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ – PANIDIS).

Διακεκριμένοι Χορηγοί ήταν οι εταιρείες:  EXALCO, ELVIAL, ALUMIL, ETEM.
Μεγάλοι Χορηγοί ήταν οι εταιρείες: EUROPA PROFIL ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ, ΝΕΟΚΕΜ, TEHNI – ΠΑΝΤΕΛΟΣ, ANALKO, ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ – PANIDIS.
Χορηγοί ήταν G-S ΣΤΡΑΤΗΓΕΛΛΗΣ, ALOTEK, POMOMETAL, SPAL
Υποστηρικτές ήταν οι εταιρείες DOMUS, ARCH WINDOWS -ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ, ΡΟΖΟΣ, SECURITY LOCK, APERTO, IDECO.
Το μεσημεριανό γεύμα μέσα στο χώρο του Συνεδρίου πρόσφερε με την ευγενική χορηγία το ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ της  ΕΛΛΑΔΟΣ.

Οι Σύνεδροι είχαν επίσης την ευκαιρία μέσα από τα stands των χορηγών στον εκθεσιακό χώρο, να γνωρίσουν από κοντά κάθε καινοτομία και εξέλιξη των προϊόντων των εταιρειών.

Τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ:
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης – Επιχειρηματικότητας & Εμπορίου Κοζάνης Ματθαίος Καλαϊτζόπουλος, ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, ο Πρόεδρος του Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου Κοζάνης Κώστας Κυριακίδης, ο Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, ο Αντιπρόεδρος Δημήτριος Βαργιάμης και ο Γεν. Γραμματέας ΓΣΕΒΕΕ Γεώργιος Κουράσης, η Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου Αγγελική Παπαγεωργίου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπόρων Αλουμινίου Αττικής Μιχάλης Ιωαννίδης, o Πρόεδρος του ΣΕΚΑ Κωνσταντίνος Διαμαντής, ο Πρόεδρος της HELEXPO Aναστάσιος Τζήκας, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών – Βιοτεχνών Ν. Κοζάνης Νικόλαος Ζαρκαδάς και ο Εμμανουήλ  Δημόπουλος μέλος Δ.Σ. Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Αξιοσημείωτη ήταν και η θερμή υποδοχή και φιλοξενία που έτυχαν οι Σύνεδροι από τους τοπικούς φορείς, το Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο Κοζάνης και τον Σύνδεσμο Σιδηροαλουμινοκατασκευαστών Ν. Κοζάνης, που ήταν χορηγοί του βραδινού δείπνου των Συνέδρων. Μία έκπληξη περίμενε τους Συνέδρους, η τσάντα με τοπικά προϊόντα της Κοζάνης, την οποία πρόσφεραν το Επιμελητήριο Κοζάνης και ο Σύνδεσμος και τα μέλη του Σωματείου Κοζάνης.

Οι  κ.κ. Κωνσταντίνος Κυριακίδης Πρόεδρος Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου Κοζάνης και Δημήτριος Καλαϊτζάκης  Πρόεδρος του Σωματείου Κοζάνης τίμησαν την κα  Αγγελική Παπαγεωργίου Πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου και τον κο  Θεόφιλο Παγιάτη Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας   για την παρουσία τους και  την επιλογή της πόλης της Κοζάνης για την διεξαγωγή του 6ου  Συνεδρίου Κατασκευαστών, προσφέροντας τους  ένα Βιβλίο με την Ιστορία της Κοζάνης.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις στους κ.κ. Σπυρίδωνα Στυλιαρογιάννη (Σωματείο Ν. Μαγνησίας) Χαράλαμπο Αντωνογιαννάκη (Σωματείο Ν. Ηρακλείου), Χαράλαμπο Τριαντάφυλλο (Σωματείο Ν. Αχαΐας), Κωνσταντίνο Κυριακίδη (Σωματείο Ν. Κοζάνης), Αχιλλέα Ροβίση (Σωματείο Τρικάλων)  και Σπυρίδωνα Δημητριάδη (Σωματείο Ν. Σερρών). Επίσης τιμήθηκε ο αείμνηστος συνάδελφος Μιχάλης Κοκόλης από τον ΣΕΜΑΣ για την σημαντική συμβολή του στον Κλάδο. Την τιμητική διάκριση παρέλαβε ο Πρόεδρος του Σωματείου Θεσσαλονίκης Ιωάννης Φωτιάδης.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το 6ο Συνέδριο Κατασκευαστών πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου, υπό την αιγίδα του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Κοζάνης και με τη συνεργασία του Συνδέσμου Σιδηροαλουμινοκατασκευαστών Ν. Κοζάνης.

Tο Συνέδριο διεξήχθη με την υποστήριξη του ΚΑΠΕ, ENERGY HUB ForAll και του Συνδέσμου Εμπόρων Αλουμινίου Αττικής.

Χορηγοί Επικοινωνίας ήταν Profil Energy – profilnet.gr, Aluminium Magazine – alunet.gr, Κτίσμα & Αλουμίνιο – aludata.gr, Econ3, Θεμέλιο – kostologisikoufomaton.gr.

Το μεγάλο ραντεβού για το επόμενο Συνέδριο της Ομοσπονδίας τον Νοέμβριο του 2018.

Κατατέθηκαν προτάσεις για τέσσερεις περιφέρειες αναλυτικά Θεσσαλία, Πελοπόννησος, Θράκη, Κρήτη  οι οποίες διεκδικούν την ανάληψη του 7ου Συνεδρίου Κατασκευαστών.

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=Ui8Ge3VpSOk”]

Απάντηση