Ανάγκη για ενεργειακή αναβάθμιση των ξενοδοχείων

ενεργειακή αναβάθμιση

Την ώρα που η τουριστική βιομηχανία της Κύπρου καταγράφει ρεκόρ αφίξεων, οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις οφείλουν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις και να λάβουν υπόψη την ανάγκη για ενεργειακή αναβάθμιση των μονάδων τους.


Όλα τα παραπάνω, τα επεσήμαναν την Τετάρτη 25/10 ομιλητές σε Ημερίδα που οργάνωσε στη Λεμεσό ο ΠΑΣΥΞΕ, με θέμα “Ενεργειακή και Αισθητική Αναβάθμιση Ξενοδοχειακών Έργων”.

Όπως ανέφερε σε χαιρετισμό του o Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ, Ζαχαρίας Ιωαννίδης, η Ημερίδα εξυπηρετεί “τις υποδομικές ανάγκες, για αναβάθμιση των ξενοδοχειακών μονάδων, όσο και για βελτίωση της οργάνωσης και της διαχείρισης του κόστους, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις συνεχώς, αυξανόμενες ανάγκες, που επιβάλλονται από την πελατειακή τους βάση”.

“Η ανάπτυξη της ξενοδοχειακής επιχείρησης εξαρτάται, πέραν από τις εμπειρίες και τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που δύναται να προσφέρει στους πελάτες της, και σε ένα μεγάλο βαθμό, στις υποδομικές αναβαθμίσεις, που άπτονται ζωτικής σημασίας πτυχών όπως, της αισθητικής επάρκειας των έργων και χώρων, της ασφάλειας, αλλά και της εξοικονόμησης ενέργειας”, είπε.

Τα τελευταία τρία χρόνια, συνέχισε, η ξενοδοχειακή βιομηχανία του τόπου, αξιοποιώντας τα πολεοδομικά κίνητρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση, έχει προβεί σε σημαντικές επενδύσεις, αναβάθμισης, εμπλουτισμού και εκσυγχρονισμού πλείστων ξενοδοχειακών μονάδων, με συνολικό ποσό που ξεπερνά τα €450 εκατομμύρια.

Η επενδυτική αυτή δραστηριότητα συνεχίζεται και κατά την επικείμενη χειμερινή περίοδο, υπέδειξε, προσθέτοντας πως “δεν είναι καθόλου τυχαίο που πετύχαμε τη θεαματική πορεία των τουριστικών μας αφίξεων κατά την τελευταία τριετία, με αποκορύφωμα τις επιδόσεις ρεκόρ του περασμένου χρόνου, όπου οι τουριστικές μας αφίξεις έφθασαν τα 3.2 εκ. και τα έσοδα από τον τουρισμό τα €2.4 δις, σημειώνοντας αυξήσεις της τάξης του 20% και 12% αντίστοιχα, έναντι του 2015”.

Ο κ. Ιωαννίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός πως, οι μέχρι στιγμής φετινές επιδόσεις μας, τόσο στις τουριστικές αφίξεις, όσο και στα έσοδα από τον τουρισμό, σημειώνουν περαιτέρω αυξήσεις της τάξης του 15% έναντι των αντίστοιχων περσινών περιόδων, καταγράφοντας έτσι την επίτευξη νέων ρεκόρ, που εκτιμάται να ξεπεράσουν τα 3.6 εκ. τουριστικές αφίξεις και τα €2.6 δις σε έσοδα από τον τουρισμό, για το σύνολο του 2017.

“Η νέα δυναμική του κυπριακού τουρισμού προβλέπεται να έχει ένα μακρόπνοο και ευοίωνο μέλλον, καθώς η νέα Εθνική Στρατηγική για τον Τουρισμό, στοχεύει στην επίτευξη 4.8 εκ. τουριστών ετησίως μέχρι και το 2030, εξυπακούοντας περαιτέρω υποδομικές και άλλες επενδύσεις στην ξενοδοχειακή και τουριστική βιομηχανία του τόπου”, συμπλήρωσε.

Κατά την Ημερίδα, έγινε ενημέρωση για τις ραγδαίες εξελίξεις στον τομέα των εξειδικευμένων αρχιτεκτονικών λύσεων υψηλής αισθητικής και ποιότητας, που επιτρέπουν σήμερα σε κάθε ξενοδοχειακή επιχείρηση να έχει στη διάθεσή της τέτοιες επιλογές, οι οποίες να συμβάλλουν θετικά στην απόδοση κάθε ξενοδοχειακής επιχείρησης.

Στις εργασίες της Ημερίδας συμμετείχαν Ιδιοκτήτες, Γενικοί Διευθυντές, Οικονομικοί Διευθυντές, Διευθυντικά Στελέχη, αρχιτέκτονες, πολιτικοί μηχανικοί, εργολήπτες, εργολάβοι, διακοσμητές, καθώς και συνεργάτες των ξενοδοχειακών μονάδων.

Πηγή: b2green.gr

Απάντηση