ALUMINIUM Business Summit: Ένα σημαντικό γεγονός για τη βιομηχανία αλουμινίου

ALUMINIUM Business Summit: Ένα σημαντικό γεγονός για τη βιομηχανία αλουμινίου

Ο σημαντικότερος τόπος συνάντησης του έτους για ολόκληρη τη βιομηχανία αλουμινίου. Με τη νέα μορφή, το ALUMINΙUM, το Aluminium Deutschland και ο Όμιλος CRU συγκεντρώνονται για να συνοδεύσουν τη βιομηχανία στην εποικοδομητική αντιμετώπιση των μεγαλύτερων προκλήσεων: το μέλλον της κινητικότητας, της ψηφιοποίησης, της βιωσιμότητας και τους μελλοντικούς κανόνες της διεθνούς αγοράς.


Η διήμερη μορφή υβριδικού του συνεδρίου «ALUMINIUM Business Summit» φέρνει τους εμπειρογνώμονες ζωντανά και ψηφιακά για να ανταλλάξουν ιδέες και, εκτός από τις γνώσεις της αγοράς, επιτέλους δημιουργεί το περιβάλλον για μια πολυαναμενόμενη προσωπική επανένωση για άλλη μια φορά.

Ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε στο Ντίσελντορφ στην τοποθεσία Altes Stahlwerk στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου!

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ: ΕΝΑΡΞΗ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ

Νέες μορφές κινητικότητας. Προώθηση της ψηφιοποίησης. Η πίεση να γίνει πιο βιώσιμη. Και αλλάζοντας τους κανόνες του παιχνιδιού στη διεθνή αγορά: ο κλάδος αναζητά απαντήσεις.

Το «ALUMINIUM Business Summit» συνοδεύει τον κλάδο στην εποικοδομητική αντιμετώπιση των μεγαλύτερων προκλήσεων.

«Shaping a new Industrial Era» – αυτός είναι ο τίτλος της πρώτης ALUMINIUM Business Summit που θα πραγματοποιηθεί στο Altes Stahlwerk στο Ντίσελντορφ στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου.

Οι ALUMINUM, η Aluminium Deutschland, η CRU Group και το European Aluminium ένωσαν τις δυνάμεις τους για το νέο υβριδική μορφή και προσέλαβε μερικούς από τους πιο συναφείς και συναρπαστικούς ομιλητές για το θέμα για παρουσιάσεις και πάνελ συζήτησης.

«Η βιομηχανία αλουμινίου είναι σημαντικός συνεργάτης για πολλές βιομηχανίες παγκοσμίως», τονίζει ο Marius Baader, Διευθύνων Σύμβουλος της Aluminium Deutschland.

«Και καθεμία από αυτές τις βιομηχανίες έχει προκλήσεις:

Ο απορρυπαντισμός, οι τεχνικοί μετασχηματισμοί, οι αυξημένες απαιτήσεις για διαδικασίες ανακύκλωσης είναι πολύ σημαντικά θέματα. Αυτά τα μεγάλα ερωτήματα, επίσης για το μέλλον της βιομηχανίας μας, μπορούν να συζητηθούν μόνο μαζί σε προσωπική ανταλλαγή».

Το αλουμίνιο στην αυτοκινητοβιομηχανία

Ποια σενάρια για την αυριανή κινητικότητα είναι ρεαλιστικά – και ποια είναι τα «Όνειρα της Silicon Valley»; Ποιες είναι οι απαντήσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας σχετικά με το ερώτημα του κινητήρα; Ποια υλικά τρέχουν στην αεροπορία;

Στο Business Summit, ο Alois Winkler από την AUDI παρέχει πληροφορίες για τις προοπτικές από την πλευρά του κορυφαίου κατασκευαστή. Ο Manuel Kallweit (VDA) μιλά για τις απαντήσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας στις διαταρακτικές εξελίξεις που βιώνουμε αυτήν τη στιγμή.

Η Blanka Lenczowski από την Airbus Defense and Space θα ρίξει φως στα θέματα της βιωσιμότητας και της ελαφριάς κατασκευής από αεροπορική άποψη.

Πόσο ψηφιακό μπορεί να είναι;

Οι ψηφιακές λύσεις στη μετα -κορονοϊκή εποχή- και πώς η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των προκλήσεων του ψηφιακού μετασχηματισμού – είναι το επίκεντρο των κεντρικών σημειώσεων των Andre Barten (Achenbach) και Mike Goertz (ABB Γερμανίας). Ο CEO της Achenbach είναι αφιερωμένος στις ψηφιακές λύσεις στη βιομηχανία μπαταριών, ο Mike Goertz στο πώς η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των προκλήσεων του ψηφιακού μετασχηματισμού. Το πώς θα μπορούσε να μοιάζει το μέλλον μιας πλήρως αυτοματοποιημένης εταιρείας είναι το θέμα του Jonas Moßler, CEO της SUSI & James.

Βασικός παράγοντας για την κυκλική οικονομία

«Η βιομηχανία αλουμινίου βρίσκεται σε μια περίοδο μετασχηματισμού. Η βιωσιμότητα οδηγεί τις τεχνολογικές εξελίξεις σε πρωτογενείς και δευτερογενείς αγορές, νέες εφαρμογές ζήτησης, ανάπτυξη προϊόντων και αλλαγές στη θέση της Κίνας στις εξαγωγικές αγορές», λέει ο Dominic Halahan της CRU.

Η Επιχειρηματική Σύνοδος ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ (ALUMINIUM Business Summit) είναι επομένως επίσης αφιερωμένη στα θέματα της βιωσιμότητας και των διεθνών αγορών. Εμπειρογνώμονες όπως ο Serge Gaudin (Novelis) θα δείξουν πώς το ανακυκλωμένο αλουμίνιο έχει γίνει βασικός παράγοντας στην κυκλική οικονομία και την απορρόφηση άνθρακα. Εκτός από την αυξανόμενη σημασία της ανακύκλωσης, η Σύνοδος Κορυφής διερευνά τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει ο απορροφητισμός σε παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού ή πώς αλλάζει ο ρόλος της Κίνας στην παγκόσμια βιομηχανία αλουμινίου.

Ο εμπειρογνώμονας αειφορίας Carsten Gerhardt από το Kearney θα παρουσιάσει την «Η βιομηχανία αλουμινίου βρίσκεται σε μια περίοδο μετασχηματισμού. Η βιωσιμότητα οδηγεί τις τεχνολογικές εξελίξεις σε πρωτογενείς και δευτερογενείς αγορές, νέες εφαρμογές ζήτησης, ανάπτυξη προϊόντων και αλλαγές στη θέση της Κίνας στις εξαγωγικές αγορές», λέει ο Dominic Halahan της CRU.

«Circular Valley» – μια πρωτοβουλία που στοχεύει να μετατρέψει τη μητροπολιτική περιοχή του Ρήνου -Ρουρ σε παγκόσμιο επιταχυντή όσον αφορά την κυκλική οικονομία. Και στοχεύει να επιφέρει τίποτα λιγότερο από την πέμπτη βιομηχανική επανάσταση.

Γίνεται επίσης πολιτικό ζήτημα

Ο ρόλος και το μέλλον της ευρωπαϊκής βιομηχανίας αλουμινίου θα είναι επίσης ένα θέμα στην επιχειρηματική διάσκεψη ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ. «Το αλουμίνιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά υλικά για τη μετάβαση της Ευρώπης σε μια οικονομία ουδέτερη από άνθρακα και κυκλική», λέει ο Gerd Götz, Γενικός Διευθυντής Ευρωπαϊκού Αλουμινίου.

«Η συμβολή μας στην προστασία και τη βιωσιμότητα του κλίματος επηρεάζεται πάντα από τις πολιτικές συνθήκες».

Κατά τη Σύνοδο Κορυφής, επομένως, ο αντίκτυπος του μηχανισμού προσαρμογής των συνόρων άνθρακα στη βιομηχανία αλουμινίου θα είναι στο επίκεντρο, όπως και, για παράδειγμα, ο ρόλος των αποδοτικών δομών επιστροφής και διαλογής στην επίτευξη νέων, ακόμη υψηλότερων στόχων ανακύκλωσης.

Η νέα του μορφή

Η νέα υβριδική μορφή του Business δίνει στους συμμετέχοντες μια επιλογή: είτε να παρακολουθήσουν την εκδήλωση δικτύωσης ζωντανά στο Ντίσελντορφ είτε να ακολουθήσουν ψηφιακά τις κεντρικές σημειώσεις, τις συζητήσεις της ομάδας και τις συνεντεύξεις.

Πηγή: aluminiumtoday.com

Απάντηση