Aluminco SKG120: Επαναπροσδιορίζει τον δείκτη ηχομείωσης

aluminco-SKG120

Η ALUMINCO δεν βάζει όρια στο σχεδιασμό. Επαναπροσδιορίζει συνεχώς τα όρια της τεχνολογίας, την ουσία του design και την έννοια της βιωσιμότητας. Τα τελευταία χρόνια η δυναμική διέλαση παρέχει ειδικά σχεδιασμένα συστήματα προσόψεων για αεροδρόμια, πύργους, γήπεδα, και γενικότερα κτίρια απαιτητικών προδιαγραφών, κατακτώντας πρωτιές και τίτλους σε διεθνείς και εγχώριους θεσμούς


Η ALUMINCO πληροί αυτές τις υψηλές απαιτήσεις με νέα ολοκληρωμένα συστήματα για προσόψεις αλουμινίου που εφαρμόζονται σε σύνθετα έργα ακραίων απαιτήσεων και προδιαγραφών ενώ δεσμεύεται σε συνεχή έρευνα και ανάπτυξη tailor made λύσεων υψηλής αισθητικής αξίας και απεριόριστων δυνατοτήτων.

Ο σχεδιασμός της πρόσοψης ενός σύγχρονου αεροδρομίου είναι ταυτόχρονα τέχνη και επιστήμη, καθώς απαιτεί απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στους σύγχρονους περιορισμούς ασφάλειας και στη δημιουργική φαντασία που χρειάζεται ένα απαιτητικό και θεαματικό έργο.

aluminco-skg120-επαναπροσδιορίζει-τον-δείκτη-ηχομείωσης

Το ειδικά σχεδιασμένο σύστημα πρόσοψης ALUMINCO SKG120 έντυσε το νέο τερματικό σταθμό του Αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης, το μεγαλύτερο έργο στο επενδυτικό πρόγραμμα της Fraport Greece για 14 από τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, και κατέκτησε τον Χρυσό Τίτλο, απογειώνοντας το θεσμό των Aluminium in Architecture Awards!

aluminco-skg120-επαναπροσδιορίζει-τον-δείκτη-ηχομείωσης

Η εξωτερική όψη που «μαγνητίζει» τα βλέμματα είναι ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό δημιούργημα του αρχιτεκτονικού γραφείου Bobotis+Bobotis Architects, γνωστό για τις ιδιαίτερα «δυναμικές» φόρμες, βασικός στόχος του οποίου ήταν η δημιουργία ενός συγκροτήματος με ισχυρή ταυτότητα, με βασικά σχεδιαστικά σημεία τα διαγώνια υαλοπετάσματα της όψης και οι πρισματικές μορφές των εξόδων επιβίβασης και των πεζογεφυρών.

Με τα συμβατικά υαλοπετάσματα να μην μπορούν να καλύψουν τις απαιτήσεις του έργου, το ειδικά σχεδιασμένο σύστημα πρόσοψης ALUMINCO SKG120 συνεργάστηκε εξαιρετικά καλά με τον προτεινόμενο υαλοπίνακα μεγάλων διαστάσεων, πάχους και βάρους, απαντώντας εμφατικά στις προκλήσεις, σχεδιασμού και επιδόσεών, του έργου.

Ειδικότερα, η ομάδα μελέτης και σχεδιασμού ανέπτυξε μια πρωτοποριακή λύση, βασισμένη στην καινοτομία αιχμής και ευελιξία σχεδιασμού των συστημάτων πρόσοψης της εταιρείας, αντιμετωπίζοντας με εξαιρετική επιτυχία το όραμα των αρχιτεκτόνων για ρομβοειδή υαλοπετάσματα σε σχέση με τα συνηθισμένα υαλοπετάσματα που έχουν
ορθοκανονική διάταξη και κάθετη τοποθέτηση.

aluminco-skg120-επαναπροσδιορίζει-τον-δείκτη-ηχομείωσης

Επίσης, οι υψηλές -άνευ προηγουμένου- απαιτήσεις σε ηχομόνωση έως 53 dB, επιτεύχθηκαν στο μέγιστο, ώστε να συνάδουν με τις σύγχρονες προδιάγραφες των αεροδρομίων αλλά και να υπηρετούν τον βασικό στόχο του συνολικού πρότζεκτ της Fraport, που είναι η ποιοτική αναβάθμιση της ταξιδιωτικής εμπειρίας για τους επιβάτες.

Η ALUMINCO απάντησε εξίσου ικανοποιητικά και στην πρόκληση της εύκολης τοποθέτησης στον βέλτιστο χρόνο και χωρίς καθυστερήσεις, πάντα προς όφελος των επενδυτών του έργου.

aluminco-skg120-επαναπροσδιορίζει-τον-δείκτη-ηχομείωσης

Το ALUMINCO SKG120 είναι μια ειδικά σχεδιασμένη λύση υαλοπετασμάτων της ALUMINCO, όπου ενσωματώνει μοναδικά ηχομονωτικά χαρακτηριστικά, προσφέροντας τη δυνατότητα δημιουργίας ανθεκτικών κατασκευών υψηλής ακουστικής άνεσης.

Το σύστημα βασίζεται σε μεταλλικό σκελετό από χαλύβδινους κοιλοδοκούς 140x140x6 όπου τοποθετούνται θερμομονωτικά πλαίσια αλουμινίου υπό γωνία 45 μοίρες με συνολικό πλάτος όψης 120 mm.

Τα πλαίσια κατασκευάζονται από θερμομονωτικά προφίλ αλουμινίου ενώ τα υψηλά επίπεδα θερμομόνωσης εξασφαλίζονται με την χρήση πολυαμιδίων πλάτους 20mm.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ & ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ

Απάντηση