Aluminco: Σε γραμμή ανάπτυξης και καινοτομίας από το 1982

Aluminco Ελληνική Βιομηχανία Αλουμινίου

H Aluminco ξεκίνησε το 1982 πρωτοπόρος με όραμα και ισχυρή επιχειρηματική κουλτούρα.

[su_spacer] Από την πρώτη κιόλας ημέρα δραστηριοποίησής της, έθεσε ως σκοπό της, την καινοτομία και πρωτοπορία στον τομέα της συνεχούς έρευνας, ανάπτυξης και παραγωγής προϊόντων αλουμινίου, που ανταποκρίνονται ποιοτικά, αισθητικά και λειτουργικά στις απαιτητικές και ταχύτατα εξελισσόμενες αγορές.

Σήμερα, αξιοποιώντας πάνω από τρεις δεκαετίες εμπειρίας και με συνεχείς καινοτομίες και επενδύσεις σε εξοπλισμό υποδομής και προσωπικό, έχει μετεξελιχθεί σε μια ολοκληρωμένη, κάθετη βιομηχανία αλουμινίου. Κύριο χαρακτηριστικό της είναι η ευρύτερη γκάμα πιστοποιημένων προϊόντων στην αγορά, σε συνδυασμό με την ανθρώπινη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση.

Ο σταθερά πρωταγωνιστικός ρόλος της Aluminco στην ελληνική αγορά και η συνεχής ανάπτυξη σε αγορές του εξωτερικού ανέδειξαν σταδιακά την εταιρεία ανάμεσα στις ηγετικές ελληνικές βιομηχανίες αλουμινίου και στις πλέον σεβαστές και αναγνωρίσιμες παγκοσμίως. Στα Οινόφυτα Βοιωτίας, σε ιδιόκτητη γη 60.000 τ.μ., βρίσκονται οι κεντρικές εγκαταστάσεις Aluminco, οι οποίες περιλαμβάνουν Διοικητικές Υπηρεσίες, Μονάδες Παραγωγής και Logistics.

Δημιουργικότητα σε εξέλιξη

Αυτό είναι το σύνθημα της εταιρείας και παράλληλα δέσμευση προς τους συνεργάτες της για σταθερή και βιώσιμη ανάπτυξη. Με καινοτομία και τόλμη, δημιουργούνται συνεχώς νέα προϊόντα, που απαρτίζουν μία δυνατή, συνεχώς εξελισσόμενη γκάμα. Τα συστήματα δεν θα είχαν όμως καμία αξία, αν δεν ήταν εργαλεία δημιουργικότητας για τους συνεργάτες της. Με τη δική της υποστήριξη και τη δική τους φαντασία και γνώση, τα συστήματα Aluminco ζουν σε όλο τον κόσμο, κάνοντας τους ανθρώπους χαρούμενους και ασφαλείς.

Η εξωστρέφεια είναι μέρος της ταυτότητάς της

Με 35 χρόνια παρουσίας στις διεθνείς αγορές, η εξωστρέφεια είναι μέρος της ταυτότητας της Aluminco. Από το 1982, όταν και πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες εξαγωγές, μέχρι και σήμερα, τελικοί χρήστες και στις πέντε ηπείρους απολαμβάνουν τα προϊόντα της, καθώς αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς συστημάτων αλουμινίου στη χώρα.

Το δίκτυο διανομής της Aluminco εξυπηρετεί τις πιο σημαντικές αγορές της Ευρώπης, της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής και της Αμερικής, διανέμοντας προϊόντα αλουμινίου σε περισσότερες από 60 χώρες παγκοσμίως. Σήμερα οι εξαγωγές καλύπτουν το 55% του κύκλου εργασιών της ενώ διαγράφουν συνεχώς ανοδική πορεία εφαρμόζοντας μια ξεκάθαρη στρατηγική που στηρίζεται στην τεχνολογική υπεροχή των νέων προϊόντων, τη θετική εμπειρία του πελάτη και την αξιοποίηση νέων αγορών.

Επενδύσεις με όραμα και προοπτικές

Σε μια εποχή παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης, φτωχού ελληνικού επενδυτικού περιβάλλοντος, οικονομικής αστάθειας και συνεχιζόμενης δυσκολίας ρευστότητας και χρηματοπιστωτικής δυσχέρειας, η Aluminco τολμά και υλοποιεί πολύ-επίπεδα επενδυτικά προγράμματα έχοντας στόχους φιλόδοξους και ρεαλιστικούς, με τα προϊόντα της να κατακτούν νέες δυναμικές αγορές του εξωτερικού και τα οικονομικά της αποτελέσματα να σημειώνουν θετικά αποτελέσματα.

Σε μεγάλο βαθμό τα θετικά αποτελέσματα οφείλονται στο πολύ καλά οργανωμένο δίκτυό της, το οποίο αναπτύσσεται σε πάνω από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο, στην αμέριστη πίστη και εμπιστοσύνη στις δυνατότητες των ανθρώπων της που αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της αποτελεσματικής λειτουργίας της και στην ισχυρή επιχειρηματική κουλτούρα που διέπει διαχρονικά την δράση της.

Οι επενδύσεις που έγιναν και που γίνονται, κυρίως σε εξοπλισμό βέλτιστης τεχνολογίας εξοπλισμό (νέα πρέσα διέλασης, νέο κάθετο βαφείο προφίλ, νέα ρομποτική αποθήκη προφίλ) βέλτιστης τεχνολογίας εξοπλισμό σηματοδοτούν μια νέα εποχή για την εταιρεία, όπου σε συνάρτηση με την ανάληψη των ηνίων από τη νέα γενιά θα καταστήσουν την εταιρεία σταθερά μεταξύ των σημαντικότερων εκπροσώπων της Ελληνικής Επιχειρηματικής εικόνας και δραστηριότητας στο παγκόσμιο χάρτη.

Καινοτόμα προϊόντα, με ισχυρή φιλοσοφία και αξίες

Η Aluminco είναι μια εταιρεία με ισχυρή φιλοσοφία, αξίες, παράδοση και καινοτομία που είναι γραμμένη με κεφαλαία γράμματα στη γενετική κληρονομιά της. Τρανταχτή απόδειξη τα θρυλικά χυτά κάγκελα που πρωτοκυκλοφόρησαν την δεκαετία του 1980 και με τα ανατρεπτικά σχέδιά τους κατάφεραν να προσφέρουν, πρωτόγνωρη για την εποχή, λύση σε κάθε αρχιτεκτονική και κατασκευαστική ανάγκη.

Σήμερα, έχει αναπτύξει και εδραιώσει εκατοντάδες προϊόντα αλουμινίου, πολλά από τα οποία είναι μοναδικά στο είδος τους, υψηλής αξίας, με πολλές καινοτομίες και ευρεσιτεχνίες, που ενσαρκώνουν τέλεια εκείνο το πρωτοποριακό πνεύμα και το πάθος για καινοτομία, πρωταρχικές αξίες της φιλοσοφίας “Creativity in Progress”.

Η μέγιστη ασφάλεια, η υψηλή εργονομία, η δυναμική σχεδίαση, η εξαιρετική συμπεριφορά και η ανθεκτικότητα στην χρήση είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που κυριαρχούν χαρίζοντας μια ξεχωριστή εμπειρία στον τελικό χρήστη. Σε κάθε σύστημα αλουμινίου επιβεβαιώνεται ανεπιτήδευτα η συμβίωση της καινοτομίας, της εργονομίας, της οικολογίας και των νέων αντιλήψεων γύρω από τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό.

Βραβεύσεις & Διακρίσεις

Η επένδυση στους ανθρώπους, η βιώσιμη ανάπτυξη και η προτεραιότητα στην ποιότητα και την καινοτομία αναγνωρίζεται και επιβραβεύεται. Τα βραβεία και οι διακρίσεις της εταιρείας αποτελούν αφενός τον «καθρέπτη» της Aluminco και αφετέρου είναι το ισχυρότερο κίνητρο για ακόμη υψηλότερους στόχους.

Το 2016 η εταιρεία βραβεύεται με το “Βραβείο Κορυφαίας Εξαγωγικής Επιχείρησης” και το “Βραβείο Κορυφαίου Εμπορικού Σήματος για το προϊόν Crystal line” στο διαγωνισμό του “Greek Exports Awards” υπό την αιγίδα της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥΟΕΥ) του Υπουργείου Εξωτερικών.

Μια πορεία γεμάτη καινοτομία και πάθος:

1982: Η Aluminco ξεκινά την παραγωγή και την προώθηση μιας ευρείας σειράς προϊόντων, όπως τα χυτά κάγκελα αλουμινίου, τους αυλόγυρους, τις αυλόπορτες και τα έπιπλα κήπου..

1984: Η εταιρεία επεκτείνει την ποικιλία των προϊόντων της με την παραγωγή φωτιστικών από χυτό αλουμίνιο, ικανοποιώντας τις ανάγκες των ξενοδοχείων, δημοσίων χώρων και εμπορικών κέντρων.

1990: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η Aluminco παρουσιάζει τα πρώτα πάνελ αλουμινίου, προσφέροντας εξαιρετικές λύσεις σε κάθε αρχιτεκτονική και κατασκευαστική ανάγκη.

2000: Πέντε νέες σειρές πάνελ έρχονται να συμπληρώσουν την γκάμα Aluminco. Τα παραδοσιακά, τα πρεσαριστά, τα inox και οι πόρτες ασφαλείας. Με μοναδικά τους χαρακτηριστικά, την αντοχή και την υψηλή αισθητική, έφεραν μια νέα αντίληψη στο design των εξωτερικών χώρων.

2002: Η Aluminco πραγματοποιεί τη μεταφορά δύο από τις μονάδες παραγωγής της, τα κάγκελα και τα πάνελ, στην κύρια βιομηχανική της βάση, στα Οινόφυτα Βοιωτίας, κάνοντας επιπλέον επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες και μηχανολογικό εξοπλισμό.

2003: Η Aluminco ενισχύει τη θέση της στην αγορά, επεκτείνοντας την παραγωγή των προφίλ διέλασης, με μια πλήρη σειρά συστημάτων αλουμινίου για αρχιτεκτονική χρήση, συμπεριλαμβανομένων θερμοδιακοπτόμενων προφίλ.

2008: Η εταιρεία καταγράφει την πιο κερδοφόρα εμπορική χρονιά με τα κέρδη προ φόρων να ξεπερνούν τα 4 εκ. ευρώ και ο κύκλος εργασιών να αγγίζει τα 36 εκ. ευρώ.

2011: Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος ισχύος 1,2 ΜWp, επί της βιομηχανικής στέγης, με ετήσια παραγωγή 1.750,400 kWh ηλεκτρικής ενέργειας και εξοικονόμηση άνω των 1.925 τόνων διοξειδίου του άνθρακα (CO2) ετησίως.

2012: Επιτυχής ολοκλήρωση επταετούς επιχειρηματικού σχεδίου ύψους 7,5 εκ. ευρώ σε επενδύσεις κτιριακών εγκαταστάσεων, μηχανολογικού εξοπλισμού, εγκατάστασης μηχανημάτων, μεταφορικών μέσων και συστημάτων αυτοματοποίησης και μηχανογράφησης.

2013: Χρονιά ισχυρών συνεργιών υψηλού επιπέδου με εταιρείες παγκοσμίου φήμης και κύρους όπως η συνεργασία με Bosch, η συνεργασία με LG και η συνεργασία με την Interamerican.

2015: Εφαρμογή ενός πολύ-επίπεδου επενδυτικού πλάνου άνω των 7,2 εκ. ευρώ για εκσυγχρονισμό των μονάδων παραγωγής και εγκατάσταση εξοπλισμού της καλύτερης διαθέσιμης τεχνολογίας προκειμένου να ανταποκριθούμε στις αυξανόμενες ανάγκες των πελατών μας για προφίλ αλουμινίου.

2016: Λειτουργία της νέας πρέσας διέλασης παραγωγής αρχιτεκτονικού και βιομηχανικού προφίλ, ετήσιας παραγωγικής δυναμικότητας 10.000 τόνων, της νέας γραμμής κάθετης ηλεκτροστατικής βαφής 10.000 τόνων και της νέας ρομποτικής αποθήκης προφίλ 1700 θέσεων.

2017: Νέα γενιά προηγμένων αρχιτεκτονικών συστημάτων που καθιερώνει τα δικά της πρότυπα για εντυπωσιακές κατασκευές τόσο για την σύγχρονη κατοικία όσο και για επαγγελματικά κτίρια με απαιτητικές προδιαγραφές ενώ αντιπροσωπεύει την εξέλιξη και την πρόοδο ως αποτέλεσμα των νέων προκλήσεων στο χώρο των αρχιτεκτονικών εφαρμογών.

Η Aluminco με αριθμούς…

Στα 27,4 εκατ. ευρώ έφθασαν οι πωλήσεις της Aluminco κατά το 2016, έναντι 24,5 εκατ. ευρώ το 2015, σημειώνοντας μία αύξηση κατά 11%, που οφείλεται βασικά στην αύξηση της εξαγωγικής δραστηριότητας της εταιρείας, που ξεπέρασε το 50% του συνολικού τζίρου.

Αυτό είναι το επιστέγασμα της συνεχούς προσπάθειάς της την τελευταία πενταετία να αναπτυχθεί με τα επώνυμα προϊόντα της σε σημαντικές αγορές του εξωτερικού, κάτι που επετεύχθη κυρίως με την συνεχή παρουσία της εταιρίας σε κορυφαίες διεθνείς εκθέσεις, ξεπερνώντας ακόμα και τα ευρωπαϊκά σύνορα, καθώς συμμετείχε το 2015 σε εκθέσεις στο Dubai και το Las Vegas.

Σήμερα, η Aluminco έχει παρουσία μέσω του δικτύου της σε πάνω από 60 χώρες, συνεχίζοντας τις προσπάθειες ανάπτυξής του με κύριους στόχους τις αγορές των ΗΠΑ, της ΒΔ Ευρώπης, αλλά και της υποσαχάριας Αφρικής. Ήδη έχουν γίνει σημαντικά βήματα προς αυτόν το στόχο.

Τρέχοντας δε ένα τετραετές πλάνο ενεργειών και επενδύσεων, έχει ορίσει ως στόχο, μαζί με την παράλληλη ανάπτυξη των εγχώριων πωλήσεων, μια αναλογία πωλήσεων εξωτερικού και Ελλάδος της τάξης του 70-30% μέχρι το 2019.

Με συνεχείς επενδυτικές κινήσεις η εταιρεία έχει “θωρακιστεί” παραγωγικά και τεχνολογικά. Την διετία 2014-15 με επενδύσεις ύψους 4,7 εκατ. ευρώ αναβαθμίστηκαν οι παραγωγικές της δυνατότητες, οι οποίες είχαν φθάσει σε οριακό σημείο σε επίπεδο εφοδιαστικής αλυσίδας και μηχανοργάνωσης.

Συγκεκριμένα, έγιναν επενδύσεις σε νέα πρέσα διέλασης 2500 τόνων, νέο κάθετο βαφείο προφίλ, νέα ρομποτική αποθήκη προφίλ 1700 θέσεων και λογισμικά μηχανογράφησης και marketing και τέλος κτιριακά.

Όλα αυτά προσδίδουν πλέον στην εταιρεία τη δυνατότητα να επιτυγχάνει τα επιθυμητά επίπεδα παραγωγής τόσο από πλευράς ποσότητας όσο και ποιότητας, προάγοντας σε μεγάλο βαθμό τις διαδικασίες αυτοματοποίησης, οι οποίες έχουν ως επακόλουθο τη μείωση του λειτουργικού κόστους παραγωγής.

Επίσης, ακολουθώντας τη φιλοσοφία της ανάπτυξης και παραγωγής τελικών προϊόντων αλουμινίου αλλά και τη διεύρυνση της γκάμας, η Aluminco είναι σε θέση πολύ σύντομα να ξεκινήσει την παραγωγή και άλλων νέων προϊόντων, καλύπτοντας με ολοκληρωμένο τρόπο τις ανάγκες του Έλληνα κατασκευαστή.

Για τρέχουσα περίοδο, έχει προετοιμάσει άλλο ένα επενδυτικό πλάνο ύψους 2,5 εκατ. ευρώ που θα μεγιστοποιήσει τις υφιστάμενες αποδόσεις, αλλά και θα αποδείξει τη συνέπειά της προς την επίτευξη των στόχων της.

Απάντηση