Aluminal: Από το 1991 στον τομέα της κατασκευής και τοποθέτησης αλουμινίου

Aluminal

Η εταιρεία συστημάτων αλουμινίου Aluminal δραστηριοποιείται από το 1991 στον τομέα της κατασκευής και τοποθέτησης αλουμινίου.


• Ότι ψάχνετε θα το βρείτε σε εξαιρετική ποιότητα.
• Οι κατασκευές και τα προϊόντα σας προσφέρουν ασφάλεια και σιγουριά.
• Με ιδιαίτερη προσοχή στην αισθητική και την κομψότητα.
• Δίνοντας πάντα σιγουριά με την άριστη λειτουργικότητα.

Είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν και συνθέτουν τη γνωστή εταιρεία κουφωμάτων αλουμινίου Aluminal στο Πικέρμι Αττικής.

aluminal-από-το-1991-στον-τομέα-της-κατασκευής-κα

Η Aluminal από το 1991 έως σήμερα, είναι εταιρεία με έδρα το Πικέρμι Αττικής. Η πολύχρονη εμπειρία σε συνδυασμό με το μηχανολογικό εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας επιφέρουν άριστα κατασκευαστικά αποτελέσματα.

Εμπιστευθείτε τα κουφώματα Aluminal.

Η Aluminal παράγει προϊόντα με γνώμονα την κάλυψη και των πλέον εξειδικευμένων αναγκών και απαιτήσεων. Κατασκευάζει σε μεγάλη ποικιλία συρόμενα, ανοιγόμενα και τοξωτά κουφώματα.

aluminal-από-το-1991-στον-τομέα-της-κατασκευής-κα

Ο εκθεσιακός χώρος της καλύπτει έκταση 250 τ.μ. και ξεχωρίζει για το φιλικό και άνετο περιβάλλον του. Επιπλέον διαθέτει πόρτες εσωτερικές και πόρτες ασφαλείας, με σύγχρονο σχεδιασμό, άριστη εφαρμογή και ασφάλεια που εντυπωσιάζουν και ανατρέπουν τα δεδομένα.

Ακόμη είδη κατασκευών και προϊόντων:

Γκαραζόπορτες, ρολά, αυλόπορτες, σήτες, σκιάδια, πέργκολες, προσόψεις, κάγκελα αλουμινίου και σιδήρου, υαλοπετάσματα και ενεργειακοί υαλοπίνακες. Ακριβής & Ταχύτατη Μέτρηση. Οι δύσκολες καταστάσεις που επέφερε η νέα πανδημία, απαιτούν καινοτόμες λύσεις. Χάρη στο Smart Gate οι εταιρείες μπορούν να εξασφαλίσουν στους πελάτες & το προσωπικό τους την απαραίτητη ασφάλεια, με όπλο την πρόληψη.

aluminal-από-το-1991-στον-τομέα-της-κατασκευής-κα

Το Smart Gate πραγματοποιεί γρήγορα, ανέπαφα και με ακρίβεια μέτρηση της θερμοκρασίας των ατόμων που εισέρχονται σε ένα χώρο, χωρίς καμία εκπομπή ακτινοβολίας και με πλήρη διασφάλιση των προσωπικών τους δεδομένων. Χάρη στη ταχύτητα μέτρησης, αποτρέπει τη δημιουργία αναμονής κατά την είσοδο και για τον λόγο αυτό συνιστάται για εργασιακούς χώρους (καταστήματα, εταιρείες, γραφεία, οργανισμούς κ.α.), χώρους διασκέδασης (εμπορικά κέντρα, καφετέριες, εστιατόρια, γήπεδα κ.α.), μέσα μεταφοράς (σταθμούς μετρό, τρένων, πλοίων, αεροδρόμια κ.α.) και οποιονδήποτε άλλο χώρο συγχρωτισμού που χρήζει υγειονομικής προστασίας.

• Γιατί να επιλέξετε συστήματα και κατασκευές αλουμινίου Aluminal.

Υπάρχουν σίγουρα αρκετές επιλογές υλικών για παράθυρα και πόρτες. Που όμως υπερέχει το αλουμίνιο;

aluminal-από-το-1991-στον-τομέα-της-κατασκευής-κα

Καταρχήν, το αλουμίνιο αποτελεί ένα μέταλλο με εξαιρετικές μηχανικές ιδιότητες, το οποίο έφερε την επανάσταση σε πολλούς τεχνολογικούς τομείς. Αν και πολύ πιο ελαφρύ από άλλα μέταλλα, διαθέτει πολύ υψηλές μηχανικές αντοχές και γι΄αυτό χρησιμοποιείται κατά κόρον στην πολύ απαιτητική αεροναυπηγική. Επίσης, είναι πολύ ανθεκτικό απέναντι σε πολλές μορφές διάβρωσης και απαιτεί σχεδόν μηδενικό κόστος συντήρησης.

aluminal-από-το-1991-στον-τομέα-της-κατασκευής-κα

Επιπλέον, το αλουμίνιο αποτελεί το πιο συχνό στοιχείο στο φλοιό της γης. Αποτελεί ένα «πράσινο» υλικό, που έχει τη δυνατότητα να ανακυκλώνεται για πάντα, διατηρώντας τα χαρακτηριστικά του, χωρίς κάποια ποιοτική υποβάθμιση. Η ενέργεια που απαιτείται για την ανακύκλωση του είναι μόλις το 5% εκείνης που καταναλώνεται για την αρχική παραγωγή του, καθιστώντας το ως ένα από τα πιο πράσινα υλικά στον οικοδομικό κλάδο.

Πιο συγκεκριμένα, τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν τα κουφώματα αλουμινίου της Aluminal είναι τα εξής:

• Μηχανικές ιδιότητες.

Τα κουφώματα αλουμινίου προσφέρουν πόρτες και παράθυρα με υψηλή στιβαρότητα και συνεπώς αυξημένη ασφάλεια και αντοχή στο χρόνο. Ακόμη, σε περίπτωση μεγάλων θερμοκρασιακών διαφορών, δεν παραμορφώνονται σε βάθος χρόνου, γεγονός πολύ σημαντικό για περιοχές με υψηλή ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι.

aluminal-από-το-1991-στον-τομέα-της-κατασκευής-κα

Γι’ αυτό προσφέρουν μεγάλη ακρίβεια διαστάσεων, η οποία παραμένει αναλλοίωτη και δεν κινδυνεύει από την επίδραση των συστολοδιαστολών. Έτσι, πετυχαίνουμε μέγιστη στεγανότητα και τέλεια επαφή της κάσας με το φύλλο του κουφώματος.

aluminal-από-το-1991-στον-τομέα-της-κατασκευής-κα

Επίσης, η στιβαρότητα των κουφωμάτων αλουμινίου επιτρέπει τη δημιουργία μεγάλων ανοιγμάτων για μέγιστο φυσικό φωτισμό, χωρίς τον κίνδυνο να λυγίσουν και να στραβώσουν τα κουφώματα, όπως συμβαίνει συχνά με άλλα, πιο αδύναμα, υλικά.

Ακόμη και με πολύ λεπτά προφίλ, ένα δίφυλλο κούφωμα αλουμινίου μπορεί να «σηκώσει» πάνω από 1000 κιλά!

Τέλος, σε περίπτωση πυρκαγιάς τα κουφώματα αλουμινίου, όχι μόνο δεν υποβοηθούν την εξάπλωσή της μέσα στο σπίτι, αλλά την περιορίζουν. Το αλουμίνιο, σε αντίθεση με άλλα υλικά, απορροφά και απομακρύνει μεγάλο μέρος της θερμότητας της φωτιάς χάρη στην υψηλή θερμική αγωγιμότητά του κι όταν λιώσει (σημείο τήξεως στους 660ο C) επιβραδύνει τη φωτιά, χωρίς να δημιουργεί εύφλεκτα ή τοξικά αέρια.

• Ασφάλεια.

Τα κουφώματα αλουμινίου, χάρη στην ανθεκτική και συμπαγή κατασκευή τους, προσφέρουν πολύ υψηλό επίπεδο ασφαλείας και αποτρέπουν παραβιάσεις από επίδοξους διαρρήκτες.

aluminal-από-το-1991-στον-τομέα-της-κατασκευής-κα

Καθώς είναι ιδιαίτερα στιβαρά, συνεργάζονται αποτελεσματικά με πληθώρα μηχανισμών & εξαρτημάτων που ενισχύουν ακόμη περισσότερο το επίπεδο της ασφάλειας. Τα κουφώματα της ALUMIL πιστοποιούνται για την αντιδιαρρηκτική προστασία τους σύμφωνα με το διεθνώς αναγνωρισμένο πρότυπο «RC – Resistance Classification».

• Design.

Ο χώρος στον οποίο διαμένουμε ουσιαστικά αποτελεί ένα κομμάτι του εαυτού μας, καθώς ξοδεύουμε κατά μέσο όρο πάνω από το 50% του χρόνου μας στις κατοικίες μας. Και αν το καλοσκεφτούμε, τα κουφώματα ενός σπιτιού αποτελούν βασικό μέρος της συνολικής λειτουργικής και αισθητικής αξίας του, διαμορφώνοντας την εσωτερική και την εξωτερική του όψη.

aluminal-από-το-1991-στον-τομέα-της-κατασκευής-κα

Τα κουφώματα αλουμινίου προσφέρουν ατελείωτες σχεδιαστικές επιλογές, τόσο σε τυπολογίες και διαστάσεις (π.χ. minimal σχεδιασμός με πολύ λεπτά προφίλ, γωνιακές τυπολογίες, πολύφυλλες κατασκευές), όσο και σε επιφανειακές επεξεργασίες, διαθέτοντας μία τεράστια παλέτα χρωμάτων και υφών (π.χ. μεταλλικά χρώμα, γυαλιστερά ή ματ, απομίμηση ξύλου), που θα καλύψουν σίγουρα κάθε ανάγκη και επιθυμία. Είναι γεγονός ότι κανένα άλλο υλικό δε μπορεί να προσφέρει μία τόσο μεγάλη σχεδιαστική ευελιξία, δίχως περιορισμούς!

aluminal-από-το-1991-στον-τομέα-της-κατασκευής-κα

Τέλος, τα συστήματα αλουμινίου δεν περιορίζονται μόνο σε παράθυρα και πόρτες, αλλά επιτρέπουν την δημιουργία πλήθους αρχιτεκτονικών κατασκευών. Από πέργκολες, κάγκελα και φυσούνες έως περσίδες σκίασης και αίθρια, καθώς και πολλές ακόμη ειδικές κατασκευές. Αυτό σημαίνει ότι εάν επισκεφθείτε την εταιρεία Aluminal θα μπορέσετε να πάρετε μία συνολική προσφορά με όλες τις λύσεις που ενδέχεται να χρειάζεστε.

• Θερμομόνωση.

Πολλές φορές λέγεται ότι τα κουφώματα αλουμινίου υστερούν στη θερμομόνωση ή στην ηχομόνωση, γεγονός που αποτελεί έναν μύθο. Η πρόοδος της τεχνολογίας και η συνεχής έρευνα έχουν οδηγήσει στη δημιουργία κουφωμάτων αλουμινίου με πολύ υψηλές επιδόσεις μόνωσης.

Τα κουφώματα αλουμινίου όταν ενισχυθούν με ειδικά μονωτικά πολυαμίδια, μπορούν να προσφέρουν επίπεδα θερμομόνωσης κατάλληλα ακόμη και για παθητικά κτίρια μηδενικής ή σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας. Απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι τα συστήματα της Alumil χρησιμοποιήθηκαν για το πρώτο έργο κατασκευής πιστοποιημένου παθητικού κτιρίου στην Ελλάδα – από την ομάδα Passivistas σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου (ΕΙΠΑΚ).

Έτσι, σε συνδυασμό με υαλοπίνακες υψηλής ενεργειακής απόδοσης, δηλαδή τζάμια υψηλής θερμομόνωσης, ένα κούφωμα αλουμινίου «θωρακίζει» το σπίτι σας απέναντι στις ανεπιθύμητες θερμοκρασίες του εξωτερικού περιβάλλοντος, χειμώνα – καλοκαίρι. Επιπλέον, χάρη στη χρήση προηγμένων ελαστικών στεγάνωσης, αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά ακόμη και οι ψυχροί βόρειοι άνεμοι, χωρίς κίνδυνο τα παράθυρά σας να μπάζουν.

Τέλος, η πολύ υψηλή ανακλαστικότητα (albedo) που έχει το αλουμίνιο ως υλικό, «αποκρούει» την ηλιακή ακτινοβολία και μειώνει τη θερμότητα που απορροφούν τα κουφώματα σε περιόδους έντονης ηλιοφάνειας, συμβάλλοντας στη διατήρηση της εσωτερικής θερμοκρασίας το καλοκαίρι. Άλλωστε, γι΄αυτό γίνεται ευρεία χρήση περσίδων σκίασης από αλουμίνιο στα κελύφη των κτιρίων.

• Ηχομόνωση.

Η ηχομόνωση αποτελεί ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά κατά την επιλογή κουφώματος, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για κατοικίες που βρίσκονται σε αστικά περιβάλλοντα με υψηλή ηχορύπανση. Για το λόγο αυτό γίνονται έλεγχοι και πιστοποιήσεις αναφορικά με το βαθμό ηχομόνωσης που προσφέρουν τα παράθυρα και οι πόρτες. Τα ποιοτικά στεγανωτικά ελαστικά που εφαρμόζει η Alumil εσωτερικά και περιμετρικά των συστημάτων της, καθώς και το ερμητικό «σφράγισμα» των κουφωμάτων της κατά το κλείδωμα, χωρίς την ύπαρξη κενών από όπου μπορεί να διαπεράσει ο ήχος, προσφέρουν πολύ υψηλά επίπεδα ηχομόνωσης.

aluminal-από-το-1991-στον-τομέα-της-κατασκευής-κα

Φυσικά, όπως και στη θερμομόνωση, ο σημαντικότερος παράγοντας για την αύξηση της ηχομείωσης είναι τα τζάμια που θα τοποθετηθούν στο κούφωμα.

Για παράδειγμα, ένα τριπλό τζάμι προσφέρει ασύγκριτα υψηλότερη ηχομόνωση σε σχέση με ένα απλό μονό τζάμι.

Smart Gate για Covid-19 – Ακριβής και ταχύτατη μέτρηση.

Οι δύσκολες καταστάσεις που επέφερε η νέα πανδημία, απαιτούν καινοτόμες λύσεις. Χάρη στο Smart Gate οι εταιρείες μπορούν να εξασφαλίσουν στους πελάτες και το προσωπικό τους την απαραίτητη ασφάλεια, με όπλο την πρόληψη.

Το Smart Gate πραγματοποιεί γρήγορα, ανέπαφα και με ακρίβεια μέτρηση της θερμοκρασίας των ατόμων που εισέρχονται σε ένα χώρο, χωρίς καμία εκπομπή ακτινοβολίας και με πλήρη διασφάλιση των προσωπικών τους δεδομένων. Χάρη στη ταχύτητα μέτρησης, αποτρέπει τη δημιουργία αναμονής κατά την είσοδο και για τον λόγο αυτό συνιστάται για εργασιακούς χώρους (καταστήματα, εταιρείες, γραφεία, οργανισμούς κ.α.), χώρους διασκέδασης (εμπορικά κέντρα, καφετέριες, εστιατόρια, γήπεδα κ.α.), μέσα μεταφοράς (σταθμούς μετρό, τρένων, πλοίων, αεροδρόμια κ.α.) και οποιονδήποτε άλλο χώρο συγχρωτισμού που χρήζει υγειονομικής προστασίας.

Διαχωριστικά V-Blocker.

Παρέχουν την απαιτούμενη προστασία από τον Covid-19 και άλλες ιογενείς λοιμώξεις, στα πλαίσια της προβλεπόμενης διάταξης για την ασφαλή λειτουργία των καταστημάτων.

Μειώνουν τις αποστάσεις, προσφέροντας μέγιστη ασφάλεια και μεγιστοποιώντας το κέρδος των επιχειρήσεων με βάση τα νέα δεδομένα.

Πλεονεκτήματα:

  • Λεπτός σκελετός αλουμινίου ο οποίος προσφέρει minimal αισθητική.
  • Ευρεία ποικιλία τυπολογιών, όπως και ρυθμιζόμενων γωνιακών κατασκευών.
  • Ειδικό προφίλ για κρυφή καλωδίωση και ενσωματωμένες πρίζες.
  • Διπλά ελαστικά για επαρκή ηχομόνωση.
  • Δυνατότητα χαμηλών κατασκευών, κατάλληλο δηλαδή και για ανοικτούς χώρους γραφείων.
  • Δεν απαιτείται ειδικές κατεργασίες και εργαλεία.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

Λεωφόρος Μαραθώνος 10, 190 09 Πικέρμι, Αττική
Τ: 2106039672
F: 2106037938
Ε: info@aluminal.gr
www.aluminal.gr

Απάντηση