Alumil: Βάζει τεχνητή νοημοσύνη στην παραγωγή, ποντάρει σε ενεργειακή αναβάθμιση και σχεδιάζει το νέο project στο Ισραήλ

Γ. Μυλωνάς: Ο πόλεμος πάγωσε μεγάλα διεθνή projects - Είναι μη βιώσιμα λόγω απαγορευτικού κόστους

Η εταιρεία Alumil εξακολουθεί τις επενδύσεις και στην κυκλική οικονομία.


Επενδύσεις και παραγωγικά ορόσημα σηματοδοτούν το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς για την εισηγμένη εταιρεία Αlumil, η διοίκηση της οποίας θα εισαγάγει πλήρως την τεχνητή νοημοσύνη στις παραγωγικές διαδικασίες τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις του πρώτου εξαμήνου, το μεγάλο στοίχημα για την Alumil που δραστηριοποιείται στη διέλαση αλουμινίου και παράγει συστήματα αλουμινίου, είναι η αποτελεσματική διασύνδεση και οργάνωση των ραγδαία αναπτυσσόμενων παγκόσμιων δραστηριοτήτων του ομίλου, σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο οικονομικά και τεχνολογικό περιβάλλον, με τις επενδύσεις αυτές να γίνεται προσπάθεια να ενταχθούν στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Σε αυτό το πλαίσιο, υπάρχει, ήδη, σε εξέλιξη ένα μεγάλο επενδυτικό πλάνο με επενδύσεις στην τεχνητή νοημοσύνη, τα big data, τη ρομποτική και την αυτοματοποίηση.

Την ίδια στιγμή, η Alumil εξακολουθεί τις επενδύσεις στην κυκλική οικονομία και τη μείωση του ενεργειακού της αποτυπώματος, διαθέτοντας ιδιόκτητο χυτήριο που από το 2014 τροφοδοτείται ενεργειακά από μονάδα φωτοβολταϊκών πάνελ, με τη βοήθεια της οποίας μείωσε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά περισσότερο από 840 τόνους.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι η εταιρεία μέσα τα δύο προηγούμενα χρόνια επένδυσε πάνω από 4,6 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία μιας νέας υπερσύγχρονης μονάδας διαλογής και επεξεργασίας σκραπ στη ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς, μέσω της οποίας παράγει προϊόντα από ανακυκλωμένο «πράσινο» αλουμίνιο.

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ συνεχίζεται η παρουσία της Alumilσε έργα σε όλο τον κόσμο, με ορόσημα στην παρούσα φάση, τo Kikar Hamedina στο Τελ-Αβίβ. Σε αυτό το project υπάρχουν τρεις ουρανοξύστες, χτισμένοι στον μοναδικό λόφο της πόλης. Κατά όσα είχε δηλώσει στο businessnews.grο CEΟ τηε εταιρείας Γιώργος Μυλωνάς:

«Το αξιοσημείωτο στοιχείο εδώ είναι ότι η παλιά γειτονιά στο λόφο έχει παραμείνει άθικτη και έρχονται τα τρία μεγάλα αυτά κτίρια να συμπληρώσουν αρμονικά το εγχείρημα με τους όρους της βιώσιμης ανάπτυξης και του λεγόμενου Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους. Επανασχεδιάζεται έτσι μια περιοχή, με σεβασμό στην πρότερη δόμησή της και με επίκεντρο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την προστασία του περιβάλλοντος. Αυτού του είδους τα έργα εκφράζουν και το δικό μας όραμα για βιωσιμότητα και αειφορία».

Πηγή: businessnews.gr

Απάντηση