Η διστρωματική βαφή με αστάρι BPP 600 και υπερανθεκτικό χρώμα Interpon D2525 της AkzoNobel είναι η 1η επιλογή των αρχιτεκτόνων για το Acquatic Palace στο Baku

Το Κέντρο Κολύμβησης Aquatic Palace, που φιλοξένησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης Baku 2015, είναι μία από τις πιο σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις στο  Αζερμπαϊτζάν και ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις και τους κανονισμούς της FINA (International Swimming Federation).

Περιλαμβάνει συνολικά τρείς πισίνες, με μεγαλύτερη αυτή των Ολυμπιακών διαστάσεων, η οποία έχει σχεδιαστεί για να καλύπτει ποικίλους τύπους αγωνισμάτων, τοπικούς και διεθνείς. Στην πισίνα καταδύσεων, με ύψος 25m και πλάτος 20m, έχει ανεγερθεί πενταόροφη πλατφόρμα για καταδύσεις από ύψος έως και 10m. Φιλοξενεί 6,000 θεατές αγωνισμάτων. Τμήμα της οροφής αποτελείται από ειδικά πανοραμικά γυάλινα panels τύπου Sky Light, που μετατρέπουν την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική αποκλειστικά για τις ανάγκες του κτιριακού συγκροτήματος.

Η επιφανειακή κατεργασία των μεταλλικών τμημάτων της κατασκευής, αλουμινίου ή χάλυβα, ήταν καθοριστικής σημασίας για την προστασία τους στο απαιτητικό διαβρωτικό περιβάλλον κατηγορίας C4 του συγκροτήματος με πισίνες.

Για την αντιδιαβρωτική προστασία από τους υδρατμούς και τα χλωριόντα των υδάτινων δεξαμενών, μετά από ειδική χημική προεργασία, στις μεταλλικές επιφάνειες εφαρμόστηκε διστρωματική (Duplex) οικολογική βαφή πούδρας με αντιδιαβρωτικό αστάρι Interpon BPP600 και χρώματα υπερανθεκτικής τεχνολογίας Interpon D2525.

Το αστάρι πούδρας BPP600 λειτουργεί σαν προστατευτική ασπίδα που απομονώνει το μέταλλο από το επιθετικό οξειδωτικό περιβάλλον, ενώ η διακοσμητική βαφή με υπερανθεκτική πούδρα Interpon D2525 διασφαλίζει πολύ μεγάλη σταθερότητα στην απόχρωση κάτω από το έντονο ηλιακό φώς και την υψηλή αντανάκλαση.

Το διστρωματικό σύστημα BPP600 + Interpon D2525 της AkzoNobel φέρει την ανώτερη πιστοποίηση Qualisteelcoat P-442για χάλυβα σε διαβρωτικό περιβάλλον τύπου C4H.

Απάντηση