Άκης Κόχυλας – Analko: Το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» συμβάλλει στην πράσινη ανάπτυξη και στην προστασία του περιβαλλοντος

Κόχυλας

Ο κος Νεκτάριος Κόχυλας Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ANALKO αναφέρεται στο πρόγραμμα Εξοικονομώ δίνοντας ταυτόχρονα περισσή έμφαση στην Ελληνική επιχειρηματικότητα.


1. Όπως όλοι γνωρίζουμε η οικονομική κατάσταση της χώρας έχει επηρεαστεί λόγω της παγκόσμιας πανδημίας του Covid-19. Πολλές εταιρείες του κλάδου βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο. Μιλήστε μας για αυτήν την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά γενικότερα.

Σε μια περίοδο που η αγορά βρίσκεται σε πτώση, λόγω των τόσων συγκυριών που προέκυψαν μέσα στο 2020, θα πρέπει να παρθούν γρήγορες, γενναίες και αποτελεσματικές αποφάσεις στήριξης των επιχειρήσεων.

Οι Ελληνικές επιχειρήσεις, μέσα σε αυτές και η δική μας, έχουν υποστεί οικονομική ζημία τα τελευταία 10 χρόνια, συμπεριλαμβανομένων και αυτών της οικονομικής κρίσης.

Το πρόγραμμα Εξοικονομώ, που αφορά στον κλάδο της οικοδομής και την εταιρεία μας ταυτόχρονα, είναι ιδιαίτερα σημαντικό διότι δίνει την δυνατότητα σε πολλούς ιδιοκτήτες ακινήτων να «θωρακίσουν» τα κτίσματά τους, ανεβάζοντας σε μεγάλο βαθμό τον ενεργειακό συντελεστή τους.

Σε κάθε περίπτωση το θετικό αποτέλεσμα είναι διττό, από την μία έχουμε το άμεσο συμφέρον του ιδιοκτήτη που έχει να κάνει με την εξοικονόμηση πόρων και το έμμεσο συμφέρον που μας αφορά όλους αφού συμβάλει στην πράσινη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος. Θέλω λοιπόν και εγώ με τη σειρά μου να ταχθώ στο πλευρό όλων εκείνων που εμπλέκονται στην διάδοση και προώθηση του συγκεκριμένου προγράμματος, προκειμένου να πεισθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι καταναλωτές να «εκμεταλλευτούν» την ευκαιρία που τούς δίνεται, με δεδομένη και την κρατική επιχορήγηση.

2. Η εταιρεία ΑΝΑΛΚΟ με πολυετή παρουσία στις βαφές μεταλλικών επιφανειών συνεχίζει να προσφέρει και να καλύπτει κάθε ανάγκη και απαίτηση. Βασική της αρχή και φιλοσοφία είναι η μέγιστη εξυπηρέτηση των πελατών της. Μπορείτε να αναφερθείτε με λίγα λόγια σε αυτήν.

Η ΑΝΑΛΚΟ είναι μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα της προστασίας μεταλλικών επιφανειών επί 45 συναπτά έτη. Την ξεκίνησε ο αείμνηστος πατέρας μου Στέλιος το 1974 και όλα αυτά τα χρόνια η πορεία της είναι ανοδική όσο και εντυπωσιακή.

Η φιλοσοφία της εταιρεία μας και των ανθρώπων της, ήταν πάντα ότι κάθε προϊόν ή υπηρεσία θα πρέπει να βελτιώνεται, να καλυτερεύει, να ακολουθεί την δυναμική της αγοράς.

Θεωρώ τυχερό τον εαυτό μου που συμμετείχα από το 1990 στην πορεία εξέλιξης της ΑΝALKO. Η ηλεκτροστατική βαφή και η ανοδίωση έχουν δύσκολες παραμέτρους στην εφαρμογή τους, χρειάζονται προσοχή και λεπτούς χειρισμούς. Απαιτείται προσωπικό με εξειδίκευση, με επιστημονική κατάρτιση και βαθειά γνώση του αντικειμένου. Κάθε λάθος στην βαφή μπορεί να αχρηστεύσει το σύνολο μιας δουλειάς.

Φανταστείτε να προκύψει αποκόλληση η διάβρωση, δύο ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα στη δουλειά μας, που δυστυχώς δεν επισκευάζονται. Η εταιρεία μας συμμορφώνεται απόλυτα με τις νόρμες των Ευρωπαϊκών οίκων πιστοποίησης, έχει όλα όσα πιστοποιητικά που απαιτούνται και δέχεται τακτικούς ελέγχους από την Ελληνική Ένωση Αλουμινίου.

3. Πώς ο καταναλωτής είναι σίγουρος για το προϊόν που θα επιλέξει ώστε να μείνει ικανοποιημένος. Τι θα προτείνατε;

Τέσσερα είναι τα σημαντικά στοιχεία που πρέπει να ελέγξει διεξοδικά ο καταναλωτής προκειμένου να παραγγείλει κουφώματα.

  1. Επιλογή συστήματος,
  2. Επιλογή κατασκευαστή,
  3. επιλογή χρώματος – και
  4. Ποιος θα εφαρμόσει το χρώμα.

Αυτό το τελευταίο για μας είναι το σημαντικότερο και εξηγούμε γιατί. Οι περισσότερες κατασκευές όταν παρουσιάσουν κάποιο πρόβλημα λειτουργικό ή άλλο, μπαίνουν στην διαδικασία επισκευής. Με το κούφωμα δεν είναι έτσι. Από την στιγμή που θα τοποθετηθεί, δεν υπάρχει δυστυχώς η δυνατότητα επισκευής στο χρώμα, όλα επισκευάζονται εκτός από το χρώμα, αυτός είναι και ο λόγος που δίνουμε τέτοια έμφαση στη συγκεκριμένη παράμετρο.

Μετά από μισό αιώνα ενασχόλησης με το αντικείμενο αυτό, είμαστε οι πλέον αρμόδιοι να συμβουλεύουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Οι πιστοποιήσεις που διαθέτουμε, σε συνδυασμό με την συνεχώς ανοδική πορεία μας στην αγορά, κατατάσσουν την ΑNALKO στις κορυφαίες εταιρείες του κλάδου βαφής.

Αυτό που θα ακούσετε στη συνέχεια δεν εμπεριέχει την παραμικρή διάθεση αλαζονείας. Δεν αποκαλούμαστε κορυφαία εταιρεία βαφής, η αγορά μάς κατατάσσει στους κορυφαίους και είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτό.

“Οι πιστοποιήσεις που διαθέτουμε, σε συνδυασμό με την συνεχώς ανοδική πορεία μας στην αγορά, κατατάσσουν την ΑNALKO στις κορυφαίες εταιρείες του κλάδου βαφής. Αυτό που θα ακούσετε στη συνέχεια δεν εμπεριέχει την παραμικρή διάθεση αλαζονείας. Δεν αποκαλούμαστε κορυφαία εταιρεία βαφής, η αγορά μάς κατατάσσει στους κορυφαίους και είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτό.”

4. Ο χρόνος για το Νέο Πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΑΥΤΟΝΟΜΩ» μετρά αντίστροφα για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν και που φέτος αναμένεται να δώσει μεγαλύτερα «μπόνους» για την ενίσχυση των παρεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας στις κατοικίες. Η επιδότηση αναμένεται να φτάσει έως και το 85% του κόστους εργασίας. Πιστεύετε ότι θα δώσει μία ανάσα στον Κλάδο του Αλουμινίου και γενικότερα των κατασκευών;

Το πρόγραμμα Εξοικονομώ, με τις διάφορες μορφές που έχει βγει μέχρι σήμερα, είναι ένα πρόγραμμα που έχει δώσει ώθηση στον Κλάδο του Αλουμινίου από τη περίοδο που καθιερώθηκε.

Με δεδομένη την πτώση της οικοδομής κατά 80% από το 2010 και μέχρι σήμερα, θεωρώ ότι ήταν και εξακολουθεί να είναι η λύση για πολλά συναφή επαγγέλματα. Μην ξεχνάτε ότι νεόδμητες οικοδομές δεν γίνονται πλέον και αν γίνουν είναι ελάχιστες σε σχέση με την δυναμική που υπήρχε προ κρίσης.

Καλώ λοιπόν όλους όσοι προβληματίζονται να μπουν ή όχι στο νέο «Εξοικονομώ – Αυτονομώ», να το κάνουν ανεπιφύλακτα, αρκεί να έχουν κάνει σωστή έρευνα αγοράς.

Μέσα από αυτήν την έρευνα θα μπορέσουν να κάνουν τη σωστή επιλογή των συνεργείων που θα αναλάβουν το έργο. Τα στελέχη της εταιρείας μας είναι ανά πάσα στιγμή στην διάθεση του καταναλωτή για περαιτέρω ενημέρωση, γνωρίζουμε το αντικείμενο καλά και μας αρέσει πολύ μέσα από τα έργα όλων των επιχειρήσεων του κλάδου μας να διαφημίζεται αυτό το εξαιρετικό προϊόν, το Αλουμίνιο!

Οι πιστοποιήσεις:

Κόχυλας-Εξοικονομώ

Απάντηση