Αισιοδοξία για τη βιομηχανία αλουμινίου κατά την διάρκεια της πανδημίας Covid-19

αλουμινίου

Μια νέα παρουσίαση από παγκόσμιους ανεξάρτητους ερευνητές αναλυτές, CM Group, αποκαλύπτει μεγαλύτερη αισιοδοξία για τη βιομηχανία αλουμινίου μετά το Covid, με την παγκόσμια ζήτηση αλουμινίου να αναμένεται να φτάσει τους 298 εκατομμύρια τόνους ετησίως (mtpy) έως το 2050.


Η αναφορά, μια αρχική αξιολόγηση του αντίκτυπου της πανδημίας Covid-19 στην παγκόσμια ζήτηση αλουμινίου σημειώνει ότι, ενώ είναι αναπόφευκτο ότι η ζήτηση αλουμινίου θα μειωθεί φέτος, παραμένει σημαντική αισιοδοξία στα μέσα του αιώνα, προσθέτοντας ότι οι μακροπρόθεσμοι οδηγοί ανάπτυξης αλουμινίου παραμένουν μετά το Covid-19 και, αν μη τι άλλο, οι ευκαιρίες είναι μεγαλύτερες.

Η αναφορά που ανέθεσε το IAI δείχνει μια αυξανόμενη όρεξη για φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις στον τομέα των μεταφορών, των υποδομών, της ενέργειας και της ασφάλειας των τροφίμων, τις οποίες το αλουμίνιο είναι έτοιμο να προσφέρει. Αυτή ήταν μια τάση πριν από την πανδημία, αλλά επιταχύνεται από την κρίση.

Το αλουμίνιο είναι το πιο ανακυκλώσιμο και ανακυκλωμένο από όλα τα υλικά. Το αλουμίνιο μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί ξανά και ξανά. Τόσο το αλουμίνιο όσο και τα κράματά του μπορούν να λιώσουν και να επαναχρησιμοποιηθούν χωρίς να βλάψουν τις μηχανικές του ιδιότητες. Περίπου το 75% του συνόλου του αλουμινίου που παράγεται ποτέ χρησιμοποιείται ακόμη σήμερα. Με ένα τόσο ισχυρό διαπιστευτήριο βιωσιμότητας, το μέταλλο είναι έτοιμο να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των καταναλωτών.

Στα σχόλιά του, ο Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Ινστιτούτου Αλουμινίου (IAI), ο Miles Prosser, δήλωσε: «Το ότι η βιομηχανία (όπως όλες οι βιομηχανίες) έπρεπε να προσαρμοστεί στις μεταβαλλόμενες προσδοκίες της κοινωνίας για τις επιδόσεις του ESG, ήταν ήδη καλά κατανοητή, αλλά το 2020 έχει οξύνει αυτές τις προσδοκίες. Η αυξανόμενη ζήτηση βασίζεται στην παράδοση μετάλλων σε αγορές που ανταποκρίνονται και υπερβαίνουν αυτές τις προσδοκίες – υπεύθυνη πηγή, χαμηλότερος άνθρακας, χαμηλότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις».

Η έκθεση CM Group χρησιμοποιεί προβλέψεις από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) σε συνδυασμό με τα δικά του στοιχεία και μια έρευνα σε ολόκληρη τη βιομηχανία.

Οι απαντήσεις της έρευνας δείχνουν ένα έντονο θετικό συναίσθημα στον κλάδο με το 83% των ερωτηθέντων να δηλώνουν ότι η πανδημία θα έχει μόνο βραχυπρόθεσμο αντίκτυπο στην κατανάλωση αλουμινίου. με τους περισσότερους να αναμένουν την ανάκαμψη της οικονομίας της Κίνας το 2021, κάτι που ευθυγραμμίζεται με τα στοιχεία της έκθεσης.

Περισσότεροι από τους μισούς (56%) των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι δεν πιστεύουν ότι η πανδημία θα προκαλέσει θεμελιώδεις αλλαγές στον εφοδιασμό και την κατανάλωση και ότι οι οργανισμοί χαμηλού κόστους και με καλή απόδοση μπορούν να επωφεληθούν και να αυξήσουν το μερίδιο αγοράς τους σε βάρος ξεπερασμένων, υψηλών ανταγωνιστές κόστους.

Ο κ. Prosser πρόσθεσε ότι «η βιομηχανία αλουμινίου – όπως όλοι οι βιομηχανικοί τομείς – εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ένα δοκιμαστικό μέλλον βραχυπρόθεσμα, αλλά πρέπει να υπάρχει λόγος αισιοδοξίας. Χρειαζόμαστε όλα τα χέρια στο κατάστρωμα – οι καταναλωτές, οι ηγέτες της βιομηχανίας, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής, οι κυβερνήσεις και όλοι οι ενδιαφερόμενοι συμμετέχουν στη θετική αλλαγή. Οι ευκαιρίες είναι εκεί. Και εν μέσω αυτής της πανδημίας Covid‑19 βρίσκεται ελπίδα και καλές προοπτικές για τη βιομηχανία αλουμινίου».

Πηγή: aluminiumtoday.com

Απάντηση